Nekromanti Glöggtips

Organ

Out of time, out of mind
Joined
6 Jun 2001
Messages
5,637
Location
En mälarö
Tipsa mig om bra glöggsorter. Det ska vara starkvarianter, dvd sådana man köper på bolaget. Gärna med lite drag i smaken men inte alltför söta. Både vita och röda går bra.

/Anders
 

PAX

Jordisk Äventyrare
Joined
16 May 2000
Messages
3,150
Location
Tindalos
Testade Blossa konjacsspetsade glögg i helgen och den föll åtminstone mig i smaken.

Vi hade även en alkoholfri hjortronglögg på bordet. Smakade mest fruktte tyckte jag.
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,856
Vi hade även en alkoholfri hjortronglögg på bordet. Smakade mest fruktte tyckte jag.
Låter som "Dufvenkrooks"... jäkla besvikelse var det. Knappt nån hjortronsmak och ingen kryddighet alls. Skitglögg. :gremmad:

(fin färg dock...)
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Mitt tipps för dagen är att du ska köpa Blossa. den är god på alla sätt & vis.
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
8,077
Location
Nordnordost
Själv dricker jag gärna Blossas lättvariant, spetsad med en aning blanksprit för att få ner sötman lite.
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Ok, de har jag inte testat faktiskt. Ska testa det när jag kommer hem till mina föräldrar.

/ Johan K, som varken har blanksprit eller Blossa hemma..
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,659
Om jag får kapa tråden lite så är jag även nyfiken på om det finns någon drickvärdig alkoholfri glögg?

Jag föredrar riktig glögg, men ibland måste man köra bil och då har man liksom inget val.
 

MrG

Swashbuckler
Joined
21 Apr 2005
Messages
2,684
Location
Göteborg
Blossa årgångsglögg brukar vara väldigt fin (och väldigt slut), men kan egentligen inte mätas med att krydda sin egna. Så mitt tips är så här:

Ta ett billigt men smakrikt rödvin i en kastrull, tillsätt ett par kanelstänger, några skivor lime, en hög med kardemummakapslar, en påse saffran, en tumme ingefärsrot skalad och lite uppdelad, kanske lite stjärnanis, kanske ett par korn svartpeppar, och honung (eller socker), lägg på ett lock och låt sjuda i någon timme, smaka av och söta på till lagom söttma, häll över på flaska och spetas gärna med konjak eller finrom (en singel malt kan också funka).

-Gunnar (som just kryddat nubben)
 

Sanjuro

Warrior
Joined
12 Mar 2003
Messages
298
Location
Luleå
Alterhedens glögg finns i en mängd smaker (dom specialiserar sig på rabarberglögg), och är helt alkoholfri. Det kan jag gå i god för, den produceras nämligen på en gård i byn där jag är född och producenterna (Nilssons) är strikt religiösa. De skulle inte kunna sälja något som innehöll djävulens krydda.
 
Top