Nekromanti Gräddstuvad kycklinglever

Dewil

Skrivbordsgeneral
Joined
30 Jun 2000
Messages
1,769
Location
Nett-ruh-bi
I takt med att vår efterfrågan på styckningsdelar av kyckling (t.ex. filé) ökar så sjunker priset på styckningsresterna. Kycklinglever är en delikatess som i dag nästan slumpas bort på marknaden - min närmsta Willysbutik får in färsk kycklinglever varje fredag (37 kr/kg) och i frysdisken på samma butik finns två märken av fryst kycklinglever för 25 resp. 34 kr/kg. Kycklinglever är mild i smaken och konsistensen så mör att den knappt behöver tuggas. Till skillnad från svin- eller nötlever behöver den heller inte ansas före tillagning eftersom hinnorna är så tunna.

- Skiva ett par schalottenlökar fint.
- Skär färsk svamp i bitar.
- Stek lök och svamp i smör eller margarin, lägg åt sidan.
- Stek kycklinglevern i smör eller margarin tills den fått färg.
- Häll tillbaka lök- och svampfräset i pannan, slå över några deciliter grädde.
- Krydda med timjan, salt, peppar och eventuellt koncentrerad buljong eller soja.
- Låt puttra i några minuter.

Servera med ris, pressad potatis eller räfflad pasta. Nej, det är inte viktväktarmat. :gremlaugh:

Dewil
 
Top