Rymdhamster
ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Jordnötssmör är riktigt bra saker, men man ska ha den släta sorten och inte den med bitar i! Den släta sorten är mycket mer estetiskt tilltalande och dessutom mer användbar, och om man nu behöver ha bitar någon enstaka gång så är det ju bara att hacka extra jordnötter och slänga i.
Den absolut bästa applikationen av jordnötssmör är i min mening den klassiska smörgåsen med jordnötssmör och marmelad. Själv föredrar jag apelsinmarmelad eller nästan ännu hellre äppelgelé. Brödet ska vara mjuk och saftigt och gärna av en vitare sort för bästa resultat. Om det har lite lätta surdegstoner så skulle jag säga att man har något riktigt smaskigt framför sig! Ätes helst tillsammans med ett glas kall mjölk eller en kopp te.
En annan smarrig använding av jordnöttsmör är om man köper sånna där frusna vårrullar. Tillaga dem som angivet på förpackingen, men sen skär ni upp dem och häller ner lite soja och en rejäl klick jordnöttsmör. Allternativt så har man istället i hackade jordnötter och sweet chilie-sås. Det är också mycket gott!
Vill man ha en god, varm jordnöttsås så fräser man på hackade jordnötter och hackad lök i en stekpanna. Slå över kokosmjölk, rör ner en stor sked jordnöttsmör, sojasås och farinsocker. Koka ihop och njut.
Vill man ha en kall jordnötssås så blandar man hackade jordnötter med en klick jordnötssmör, yogurt (eller gräddfil) och hot madrass currypulver eller tandorikrydda.
Slutligen kan man bara sitta och äta jordnötssmör med sked. Också mycket gott!
Här gör en astronaut en jordnötssmörsmörgås!
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2vio09T-8qA"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/2vio09T-8qA" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>
Den här tråden förutsätter att jordnötssmör är fantastiskt!
Den absolut bästa applikationen av jordnötssmör är i min mening den klassiska smörgåsen med jordnötssmör och marmelad. Själv föredrar jag apelsinmarmelad eller nästan ännu hellre äppelgelé. Brödet ska vara mjuk och saftigt och gärna av en vitare sort för bästa resultat. Om det har lite lätta surdegstoner så skulle jag säga att man har något riktigt smaskigt framför sig! Ätes helst tillsammans med ett glas kall mjölk eller en kopp te.
En annan smarrig använding av jordnöttsmör är om man köper sånna där frusna vårrullar. Tillaga dem som angivet på förpackingen, men sen skär ni upp dem och häller ner lite soja och en rejäl klick jordnöttsmör. Allternativt så har man istället i hackade jordnötter och sweet chilie-sås. Det är också mycket gott!
Vill man ha en god, varm jordnöttsås så fräser man på hackade jordnötter och hackad lök i en stekpanna. Slå över kokosmjölk, rör ner en stor sked jordnöttsmör, sojasås och farinsocker. Koka ihop och njut.
Vill man ha en kall jordnötssås så blandar man hackade jordnötter med en klick jordnötssmör, yogurt (eller gräddfil) och hot madrass currypulver eller tandorikrydda.
Slutligen kan man bara sitta och äta jordnötssmör med sked. Också mycket gott!
Här gör en astronaut en jordnötssmörsmörgås!
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2vio09T-8qA"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/2vio09T-8qA" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>
Den här tråden förutsätter att jordnötssmör är fantastiskt!