Något många nybörjare brukar göra är att ha alldeles för tajta mellanrum, ofta inga alls. Exempelvis är "stolthet" och "Specialfärdigheter" för nära kanten.
Något jag brukar göra är att använda penna och papper och skriva en lista på saker jag vill ha med på rollformuläret. Sedan skissar jag upp var dessa saker finns på formuläret. Väl där tittar jag på hur många vågräta "fält" som formuläret har och räknar antal rader som jag behöver för att sätta ihop formuläret. När jag sedan sitter med Indesign ställer jag in baslinjen (eller gör en tabell) så att jag får lika många rader som på skissen. Jag lägger till en till rad för varje nytt fält på formuläret.
Ditt formulär kräver 10+8+26 rader (10 på första området, 8 på andra, och 26 för alla färdigheter) bara för texten och har tre fält, vilket ger 2 extra rader. Så jag gjorde ett dokument med 46 rader. Jag gjorde sedan stödlinjer där jag använde baslinjens avstånd som mått. Notera de lila strecken i mitten av bilden här nedan. De har samma bredd som de blå raderna på bilden ovan. Det är bredden som skiljer kolumnerna åt och det är samma mått som skiljer de tre fälten åt.
× Sedan tycker jag det är viktigt att gruppera element på formuläret. Grundegenskaperna kändes utslängda så jag grupperade om dem utifrån formlerna för de härledda värdena. Exempel: skadebonus, som baseras på Styrka och Storlek, är intill just Styrka och Storlek på formuläret.
]
× Jag tycker personligen att det är waste of space att ha "kön" som en egen ruta. Dels så framkommer det ofta utav namnet, dels så är det inte alltid så viktigt men dels kan man lätt baka in det i något jag tycker att du glömt på formuläret, nämligen en utseende-ruta.
Jag slängde ihop ett utkast, inte för att göra något snyggt, utan mest för att visa principen med mellanrum och gruppering.