Hel, fryst kyckling?!
Aha!
Annat recept:
Tina kycklingen. Sätt på ugnen på ca 225 grader.
(snabbvariant, busful men funkar: Låt varmt vatten rinna över den djupfrysta fågeln till dess du kan dela den)
Grillvarianten:
Dela den i två delar. Marinera en halvtimme i soja, vitlök, ev lök, ingefära, peppar och lite olja.
Örtvarianten:
Blanda till smör och örter (både färska och torkade funkar, men det krävs mer av färska för att det ska smaka) till en "deg". Gör små hål i kycklingens skinn, i dessa hål stoppar du in kryddsmöret (Mellan skinn och kött alltså). Genom att kryddsmöret både smälter och kokar under skinnet tar kycklingköttet smak. Dessutom ser det "kockigt" ut, vilket ger en härlig känsla av att verka proffsig.
Stoppa in kyckling i ugn, c:a 40-60 minuter. Ös då och då. Under tiden gör du tillbehör som ris och sallad.
---
Eller:
Filéa kycklingen. Släng skrov och ben (eller gör fond=såsgrund)
Bryn lök, purjo, morötter och lite citrongräs, vitlök och kycklingbitar. Häll på kokosmjölk och en hönsbuljongtärning. Låt sjuda en stund. Krydda med koriander, lime och färskchili.
Servera med basmatiris.
Kom ihåg att kyckling är salmonellarisk, tvätta allt noggrant (knivar, skärbräda etc) och ät aldrig rå kyckling. Kycklingen är klar om du kan sticka en kniv in längst in mot benet och det kommer klar köttsaft.
Håll tillgodo!
/Basenanji