Genbaronerna från Rutland III

Hägerstrand

Tror fortfarande på 7WA
Joined
2 Dec 2022
Messages
1,308
Huset Charles spionmästare Sudipta Marseilles skickar ut sina skugglingar för att hitta piraternas gömställe (2).

Skugglingarna är människor som specialiserat sig på att träda fram ur ett mörkt hörn när en scen tagit slut och titta in i kameran.
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698
Mitt hus har otaliga riddare, piloter och soldater. Alla törstar efter att vinna ära med vibroklinga och gyrojettkarbin i hand!
Alternativ 3!

När ni hittar åt piraterna gömställe tar vi det härnäst

Och ni som ger er på hederliga flyktingar skam! Ni gör er till mitt hus fiender
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,364
Om du nu tycker flyktingarna är så viktiga varför sätter du inte upp ett flyktingläger år dem?
 
Last edited:

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698
"varför sätter du inte upp flyktingläger åt dem? Löd frågan!
I förestår ett gammalt hus! Ett ärorikt hus! Och framförallt ett ärligt och hederligt hus! Blott en sak ber I om! Nyttja ej våld mot folket, vårt folk! från provinserna som söka sig till Capitolium för skydd undan döden! Medan de mina riskerar livet i kamp mot korrupta atomvapentjuvar, för att ni ska kunna socialisera, dricka vin och avnjuta överflöd! Och sen undrar ni hur det kommer sig att inte I lösa även detta problem åt er!"
 

BiobunkerVII

Kaoskardinal
Joined
19 Sep 2013
Messages
1,731
Kommer krylla av spioner runt de där stackars piraterna och vem bryr sig egentligen om the Boondocks?

Flyktingarna är säkert desperata och dessutom precis utanför vår ytterdörr.
Det måste vi försöka kontrollera och utnyttja.

5
 

obak

Hero
Joined
17 Jul 2013
Messages
1,242
Om du nu tycker flyktingarna är så viktiga varför sätter du inte upp ett flyktingläger år dem?
Från antigravgungstolen vid neutroneldstaden knorrar Uråldrige Obak från sin glasburk.
"-Flyktingar? Nääää.... släppa in sådana gör aldrig nåt gott. De Gamle brukade kasta in dem i ett svart hål. Faktum är att det är det bästa för dem, hjälpa folk, näääää... då lär dom sig bara bli hjälplösa, och hjälper man dem inte blir det bara rymdpirater av dem.
Ett par fototrombmissiler är vad dom behöver, komma hit och tigga hjälp, näääää....
Och pirater, så det blir när folk inte behöver jobba 26 timmar om dygnet, dom får en massa fritid att begå brott på. Hade vi inte velat ha pirater så hade vi halverat lönen, fördubblat arbetstiden och avskaffat helger!"
 
Last edited:

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,659
Location
Helsingborg
En mindre flotta av skepp från Hus Van der Baas och Hus Ordos beger sig ut till de yttre asteroidbältena.
Medans Hus Ordos fokuserar på att skydda de egna resurserna, och sköter det jobbet kompetent, så har Hus Van der Baas inga egna asteroidgruvor att skydda utan Tronföljar-General Rayad Van der Baas fördelar sina trupper och skepp för att skydda de mest strategiska gruvorna samt ett antal platser där han tror att Piraterna kommer att anfalla.
Det är uppenbart att Baron Van der Baas har valt sin arvinge väl, då Van der Baas lyckas att genskjuta de flesta piratanfall och krossar dem! Medans asteroidanläggningar som tillhör Hus Charles tar lätt skada så undgår både de Bois och Hydrans tillgångar piraternas härjningar. Det blir inte heller några leveransstopp till de livsviktiga skeppsvarven.

Rayad Van der Baas återvänder till Rutland i triumf och när hans personliga hoverlimousin färdas mellan rymdhamnet och Riksdagshuset skallar folkets jubel mellan spirorna! Holografiska inspelningar av skärmytslingarna och från Van der Baas kommandocentral kommer att vara en propaganda-guldgruva för Hus Van der Baas och säkert stärka deras politiska inflytande på Rutland.

Under tiden sprider Hus Charles skugglingar och Yggdrasils Loke agenter ut sig som ett moln av gräshoppor. Allt i bältet vänds upp och ner: Infiltratörer i fackföreningar, informatörer i svettiga gruvbarer, smugglare i anaklisi-rökiga spelhallar. Det är inte en snygg operation. Det är knivar i asteroidgruvornas labyrintina gränder. Det är tänder utslagna. Oskyldiga torterade och folk mördade på grund av “kanske” och “om”. Men de får resultat och innan dagen är slut har de tre möjliga asteroidbaser där piraterna kan hålla hus.
Folket i asteroidbältet känner sig dock brutaliserade, det är oskyldiga asteroidarbetare och de mest utsatta av de utsatta som får lida för huvudstadens intressen.


Samtidigt, i Gunnarsgap…
En mindre flotta bestående av skepp från Hus Okenwall och Hus Janus anländer till Gunnarsgap… och pausar när de möts av en nästan lika stor flotta av Gunnarsgaps försvarsskepp. Medans båda sidor är stirrar in i sina LIDAR- och GraviSensor-skärmar och fingrarna är klistrade vid avfyrningsknapparna så ger det här utrymme för Na-Pasha ArgusMax att förhandla, något som han utför med stor skicklighet.

Det visar sig att Friherre Vladimir Herman Kunnig är en efterlyst smugglare! Gunnarsgap har beslagtagit en vapenleverans som inte var på väg till Guvenören, utan till rebellerna!
Med situationen klarlagd så skickar Na-Pashan ett meddelande till Riksdagen för att be om vidare instruktioner.

Utanför Huvudstaden…
När flyktingarna från Södra kontinenten anländer möts de av regemente efter regemente av shocktrupper från Hus de Bois och Hus Illmortis. Ansikte mot ansikte med Rutlands två mäktigaste Riddarhus råder det ingen tvekan om att allt motstånd hade varit hopplöst. Men de har inget att gå tillbaka till. Stämningen blir allt mer spänd och det är bara ögonblick ifrån att den desperata folksamlingen gör ett desperat självmordsanfall, bättre att dö mot mikrovågsvapen och autoflechetter än att dö svältandes och blödande ur alla kroppsöppningar.
I just det ögonblicket anländer nyheterna, Kardinal von Rijn har öppnat ett flyktingläger på slätten nedanför Stanfield passet (hans rådgivare lyckades i sista stund övertyga Kardinalen att det inte nödvändigtvis behövde vara ett radioaktivt träsk. De kommer att lida i alla fall då lägret saknar både holopolo och djuphavsräk-canapéer).

Folksamlingen börjar sakta skingra sig i riktning mot flyktinglägret. Lägret saknar dock resurser och det är bara en tidsfråga tills folk är återigen desperata.


Dagens Handlingar:

Fråga 1:
[Politisk omröstning]
om vad som ska göras åt Vladimir Herman Kunnig och hans vapenlast. Detta är en [Politisk omröstning] och ett Senatorhus har därmed två röster och möjligheten att använda sitt veto (men bara en gång, någonsin!):

  1. Na-Pasha ArgusMax har förhandlat fram en fördelaktig kompromiss. Mot att flottan drar sig tillbaka utan strid kommer Rutlands att få halva vapenlasten. Mundana vapen kommer att fördelas mellan Adelshusen (där de vapen som inte kan fördelas jämt går som en bonus till Hus Argus), atomvapen (en allt för känslig last för att gå till individuella adelshus) går till den Planetära Atomvapen KejsarTrupperna (PAKT) och förstärker Rutlands missilförsvar.
  2. Rutland vill ha ALLT! ANFALL! DÖDA! KROSSA DEM! Om Rutland vinner kommer alla resurser (plus lite till) bli krigsbyte. Varav det mesta kommer att försvinna in i Hus Okenwall och Hus Janus fickor. Det verkar dock vara väldigt jämnt mellan styrkorna och endast Hus Okenwalls besättningar är, som förväntat ifrån ett riddarhus, luttrade veteraner.
  3. Skicka allt som tribut till Kejsaren. Detta kommer att ge rejält med inflytande i den galaktiska politiken, då det inte har uppdagats en sådan här skatt av atomvapen på länge.

Fråga 2:
Medans spionerna undersöker de möjliga piratbaserna och flyktingsituationen är för tillfälligt under kontroll är det kritiskt att investera i en starkare ekonomi. Varje hus kan investera upp till 3 poäng öppet och ytterligare 3 poäng dolt (dolda poäng deklareras i den personliga meddelande tråden). Ett skugghus kan investera upp til 6 poäng, varav endast 1 poäng behöver deklarerats öppet. Upp till tre poäng kommer då att investeras med samma chans att lyckas som om 3 poäng hade varit investerat öppet.*

  1. Investera i Rutlands Skeppsvarv. Om huset inte är ett [nobilis orbitalis] så får huset en ekonomisk [orbitalis] tag.
  2. Investera i Rutlands planetära gruvor och industriföretag. På grund av flyktingsituationen (och många arbetslösa) kommer alla som investerar i Regionalis få ett extra slag i bonus och det är möjligt att med tillräckligt många slag så försvinner flyktingproblemet genom anställningar. Detta kommer dock att luckra upp den traditionella ordningen om land-bunden livegenskap. Om huset inte är ett [nobilis regionalis] så får huset en ekonomisk [regionalis] tag).
  3. Investera i Rutlands handelsekonomi och produktion av kogitatorer, laservapen, gravitationsgeneratorer, klonmassa och annan hyper-avancerad produktion (om huset inte är ett [nobilis capitalis] så får huset en ekonomisk [capitalis] tag).


*Exempel
Skugghuset Exempel investerar 1 poäng öppet och 4 poäng dolt (varje ökar skuld med 1 poäng). 3 poäng, 1 öppet och 2 dolda investeringar, har nu 4+ chans att lyckas och de sista två poängen lyckas på 5+. Å Exempels vägnar rullar Spelledaren (Cybot) 3 rullningar som om de vore öppna rullningar (4+) 4, 1, 5. Och två som om de var dolda 5, 4 och lyckas med 1 öppen och två dolda investeringar. Exempels ekonomiska styrka ökar nu med 3 poäng och skuld med 5 poäng. Om nu Exempel lyckas med ett Esoterik-slag kommer ingen att veta precis hur bra Exempels investeringar lyckades och Exempels ekonomiska styrka kommer att öka dramatiskt

Riddarhuset Alternativ investerar 2 poäng öppet och kan därmed investera ytterligare 2 poäng dolt (max dold satsning = max öppen satsning). Alternativ väljer att satsa max dolt också. Å Alternativs vägnar rullas därför två rullningar på 4+ och 2 på 5+. Resultatet blir 2, 3, 2, 3 och Alternativ får därmed ingen ökning i ekonomi, men lägger ändå till 4 i Skuld.

Handelshuset Variant har bonus på ekonomiska satsningar. De lyckas därför på 3+ på öppna satsningar men fortfarande bara 5+ på dolda satsningar. Variant väljer att satsa 3 öppet och 1 dolt. Rullningen blir 1, 3, 1, 6 och Variant får därför 2 poäng ekonomi. Om Esoterik rullningen lyckas kommer det dock att antydas att Variant bara har haft små framgångar med sina investeringar. Variants skuld ökar med 4.
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698
Hus Okenwall förhandlar ej med smutsiga smugglare! Med klar stämma röstas för alternativ 2! Smugglare med nukleär last måste nedgöras. Och för att ni ej ska tro att I handlar i nesligt egen intresse svär I att frikostigt dela mitt krigsbyte till de som stöttat mig


Hus Okenwall investerar 3 poäng i de regionala gruvorna och jordbruket
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
18,190
Fråga 1: Jag tror att en vinst åt alla samt att kärnvapen balansen bevaras, och utan att någon tar en risk, är det bästa för alla. Så de Bois röstar 1! Det är lite konservativt, men vad är vi utan våra traditioner?

Fråga 2: Jag tänker investera 3 poäng i alternativ 2. Medan man ibland måste microvågsvapna de fattiga så de vet sin plats… Är det ännu bättre att ge dem en plats i gruvorna! Hus de Bois kommer utnyttj… Exploit… Hjälpa folket med anställning i gruvorna! Den där bonusen är för lockande för att missa. Och folket längtar till gruvorna!
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,364
Fråga 1. Hus Illmortis röstar för tillfällig vapenvila (1) efter vi fått halva lasten kan vi utvärdera frågan på nytt.

Fråga 2. Suck... Ett problem som kunde ha varit kortvarigt verkar nu dra ut på tiden. Då flyktingarna nu verkar stanna så har de samma skyldighe... rättigheter som resten av folket. Så vi får väl se till att deras rätt att arbeta säkerställs. Hus Illmortis investerar 3 poäng i alternativ 2.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,860
Hus Okenwall förhandlar ej med smutsiga smugglare! Med klar stämma röstas för alternativ 2! Smugglare med nukleär last måste nedgöras. Och för att ni ej ska tro att I handlar i nesligt egen intresse svär I att frikostigt dela mitt krigsbyte till de som stöttat mig


Hus Okenwall investerar 3 poäng i de regionala gruvorna och jordbruket
Ert hus mod och framåtanda är en stolthet för hela Rutland III, men det visar alltså att flottan ni är i begrepp att angripa inte är rebeller eller missdådare utan Gunnarsgap reguljära styrkor. Om vi angriper dem går vi smugglarnas ärende.

Vi har funnit en hedersam kompromiss som gynnar Rutland III utan att skapa en onödig konflikt med Gunnarsgap. Jag röstar 1 på Fråga 1.

Vad gäller Fråga 2 så gruvorna är det en elegant lösning som ger dessa stackars olyckliga en möjlighet att få ett syfte i livet: att berika våra hus. Jag väljer 2 på fråga 2 och investerar 2 poäng.
 
Last edited:

BiobunkerVII

Kaoskardinal
Joined
19 Sep 2013
Messages
1,731
Kejsaren är en trevlig prick och den sanna härskaren det enda konservativa valet är ju alternativ 3 och eftersom von Rijn inte består av CINOs blir det där vi lägger vår röst.

Flyktingsituationen är bara temporärt löst, som en mer permanent lösning lägger von Rijn 2 resurser på att investera i urangruvorna.
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698
Ert hus mod och framåtanda är en stolthet för hela Rutland III, men det visar alltså att flottan ni är i begrepp att angripa inte är rebeller eller missdådare utan Gunnarsgap reguljära styrkor. Om vi angriper dem går vi smugglarnas ärende.

Vi har funnit en hedersam kompromiss som gynnar Rutland III utan att skapa en onödig konflikt med Ginnarsgap. Jag röstar 1 på Fråga 1.

Vad gäller Fråga 2 så gruvorna är det en elegant lösning som ger dessa stackars olyckliga en möjlighet att få ett syfte i livet: att berika våra hus. Jag väljer 2 på fråga 2 och investerar 2 poäng.
Ja gunnarsgap är såklart inte den smugglande friherren, men, MEN. Vad ska man annars kalla de styrande på gunnarsgap? Som olovligen handhar andras kärnvapen, som samlar upp en dödliga arsenal och endast under övervägande hot om rättrådighet våld får med på att dela på det stöldgods de ruvar på till mer legitima ledare. Vill vi att vårt grannsystem bestyckar sig till den grad de önskar?
 

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
17,843
Location
Ereb Altor
Utan traditioner har vi inget kvar. Van der Baas må vara ett handelshus men ett framstående sådant med djupa och långvariga kontakter med urätterna.

Medan övriga hus tycks villiga att kasta traditionerna överbord för att säkra sina egna ekonomiska tillgångar passar hus Van der Baas på att investera i Asteroidbältets skeppsvarv. En region de för närvarande är omåttligt populära i!

1. Hus Van der Baas röstar för att erbjuda lasten som kejsargåva (3)
2. Hus Van der Baas investerar öppet 3p i skeppsvarv (1)
 

Hägerstrand

Tror fortfarande på 7WA
Joined
2 Dec 2022
Messages
1,308
Vi har tre potentiella platser för piraternas högkvarter. Om vi behöver slåss mot piraterna är det bättre att göra så efter att de gett bort halva sin vapenstyrka frivilligt än att anfalla dem nu med full beväpning.

Hus Charles röstar 1

Vi spenderar också 1 poäng på att investera i urangruvorna.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,469
Location
Ludvika
Fråga 2:
Medans spionerna undersöker de möjliga piratbaserna och flyktingsituationen är för tillfälligt under kontroll är det kritiskt att investera i en starkare ekonomi.
Är byråkratin sådan att vi bara kan investera i ett alternativ, eller kan vi genom den beprövade taktiken "kasta mer pengar på det" sprida ut våra investeringar över flera projekt?

(Vare enskild hus alltså, menar jag)
 
Last edited:

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
17,843
Location
Ereb Altor
Ekonomi:

Som jag förstår det är investering med lånat kapital? Antar också att skuld bör vara lägre än husets Ekonomi?

Får man ens fråga sånt här eller ingår det att gissa lite?
 
Top