Rollspelspyssel

Arrikir

Venator
Joined
14 Jan 2019
Messages
693
Location
Uppsala
Ska se om jag kan hitta den och post sen bild, men när jag spelledde coriolis (1e) skapad jag ett stort skeppsformulär klistrat på kartong med karta över skeppet och bild på utsidan. Tyvärr föll guppen samman innan jag kan ge den till spelarna, men kanske var det bra, eftersom jag är helt säker på att jag har den kvar
 

clarence redd

FrostByte Books
Joined
23 May 2014
Messages
1,693
Location
Göteborg
Snygga!

Jag klipper och viker hexkartor över planeter till någon slags geometrisk form, eventuellt en tjugosiding. Ska se om jag hittar ett foto. De är ungefär 8 cm i diameter och ger spelarna en bättre känsla för hur världar ser ut. Passar även bra som julgransdekorationer om man trär ett snöre genom nordpolen.
 

Theo

Hero
Joined
20 Nov 2017
Messages
1,036
Den här har några år på nacken, men när jag drog igång min (fortfarande pågående) The Enemy Within-remix 2018 var jag överambitiös nog att göra en trailer i skuggteaterformat till ett av äventyren. Dialogen är hämtad i stort sett rakt av från den inledande "stämningstexten" i originalupplagan av äventyret.

 

Organ

Out of time, out of mind
Joined
6 Jun 2001
Messages
5,595
Location
En mälarö
1723468872098.jpeg

Jag spelledde Horror on the Orientexpress till CoC för ett par år sedan. I ett av deläventyren måste rollpersonerna ta sig Dream Lands-versionen av Lausanne och reser dit med hjälp av en drog de hittar i ett antal provrör i ett laboratorium. Jag lyckades hitta just ett par provrör på jobbet och fyllde dem med en blandning av vodka, lemonad och karamellfärg. Jag fick även ihop ett par etiketter att sätta på. Det blev verkligen en helt annan grej att istället för att bara beskriva vad de hittat kunna säga "Ni hittar tre sådana här." och slänga upp dem på bordet. Och ja, spelarna var tvungna att dricka dem för att det skulle räknas som att deras rollpersoner gjorde det.
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698

w176

Förlorad dotter
Joined
27 Dec 2001
Messages
3,684
Location
Umeå, Västerbotten
Den här tråden är så coolt! Men jag har inget bra att bidra med… Jag lagade tacos när vi spelade Chaos Factor till World of Darkness.
Alla gillar tacos!

Men seriöst, jag är av åsikten att man inte ska ta skapande processen eller resultatet på för stort allvar.

Att bara göra något för man har en kul ide är i regel värt det. De flesta kan göra grymt coola saker med typ word och en skrivare
 
Top