Gobliner i Mhurr skogen (rutland)

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
18,192
Stump tittar förvånat på sina svällande armmuskler, blåser bort en tjock kalufs som hänger ner framför ögonen. Känner sig stark, modig och djärv. Kan han sjunga frågar Uggo? KAN HAN SJUNGA!?!?! GIVETVIS KAN STUMP BARBAREN SJUNGA!

"VID KROMK! VAR ÄR DEN FULE SOM SNODDE MIN YXA?"
"JAG KAN, FORFARANDE MINNAS HANS VIDRIGA DOOOOOOOOFT!"
"VID KROMK! HAR DU SETT SNOKEN MED TVÅ STYCKEN HUVUD?"
"HEJ KROMK! VISA MIG VÄGEN DU BÄSTASTE GUUUUD!"

3. Stannar kvar och sjunger
(DET HÄR ÄR ÅRETS BÄSTA POST 😂😂😂😂😂😂😂😂)
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,662
Location
Helsingborg
Uggo har bara ögon för Skogsugglan, så han har inte mycket till övers för Kromk, men sången är så svängig att han börjar nynna på den i alla fall.

"Krossa dina fi-ender...se dom drivna framför dig... hum hum"
 

NordicMouse

Veteran
Joined
23 Jul 2024
Messages
189
Location
Sweden
"Kiiiiingsley!" slemmo rusar tillbaka upp (1) för att hämnas på sin minst-favorit-gobbo

Kanske genom att kittlas eller sparka honom på smalbenet eller mask på ögat eller något annat diaboliskt
oj oj oj, ska kingsley ta stryk för vad barbardien Stump gjort? :gremgrin:
 

NordicMouse

Veteran
Joined
23 Jul 2024
Messages
189
Location
Sweden
Kvask (rymdhamster) går runt i den tomma balsalen, Pyret vaknar till i burken, gnuggar sig om huvudet och tittar runt på gobelängerna tillsammans med Kvask. "Jisses, vad fula de är utan glitter!” Kvasks fotsteg ekar i det tomma rummet, det börjar bli lite mörkare när ljuskronan uppe i taket börjar dimma ljuset. Något blinkar till i hörnet av rummet och Kvask springer ivrigt fram till blänket och hittar en flöjt! Den ser riktigt häftig ut med krusiduller och underliga symboler. Pyret tittar på flöjten och skrattar. “Du kan väl inte spela, du lär bara få musik ur den där om du stoppar den i rumpan och fiser!” Gobelängen bredvid Kvask börjar brinna, sen den andra bakom honom… en efter en börjar alla gobelänger brinna och det börjar få lite svårt att andas i röken. Spindeln Tuss väver fort en liten näsduk för Kvask att ha framför munnen.

Iste (sömniga isaac) skakar i kroppen, hans nya skära blänker till. Bengo trumpetar till surt “Du, jag tar en sväng.” och Iste känner hur mammut dockan blir tom och ser hur den döda goblinen på skärbrädan ställer sig upp, greppar kniven som kapat huvudet. Men Iste kan se goblin andens huvud som en grön spöklik skepnad, Gorm goblinen attackerar ett par flygande knivar och verkar inte bry sig om skadorna som den lånade kroppen tar. Iste hör Tuss och Gorm hejar på Bengo. "Akta höger sida, andra höger!” “aj aj, kniv rakt in i knät!”
Tissla (lupus) gräver runt i sina fickor och påsar, hittar ett par torkade örter. Det mumlas några ord innan örterna gnuggas mellan händerna till en liten kula som stoppas i RoLos mun, den smakar starkt av kryddor... men också honungsglaserad kyckling.
RoLo (majk) tuggar och sväljer ört bollen, känner hur sinnena spänns och parerar inkommande kavlar, slår till dem med skölden så de hamnar i elden, slår till slevar med sitt spjut så träet splittras! En liten fruktkniv lyckas smita förbi RoLos försvar och blir först sårad på kinden, sen kommer en sockertång och nyper till i näsan!
Tistel (arrikir) lyfter upp ett grytlock från en puttrande gryta med köttgryta, parerar inkommande attacker av knivar, får ett slag av en brödkavel men tack och lov skyddar hjälmen! Tistel ser att Iste står ensam på andra bänken mitt emot och som kvickfot lyckas Tistel komma dit och blockera en kötthammare som hade gjort stor skada på kompisen Iste, istället bucklar den till grytlocket ordentligt. Tistel behöver hitta en ny sköld och det ligger en skärbräda bakom den svävande köttyxan, ska han lämna Iste eller hoppas att skölden håller ett slag till?

Uggo (cybot) packar in monokeln och har lyckats hitta en romantisk bok med en riddare och prinsessa på framsidan “Kärlek i hemlighet”. På hyllan allra längst upp ligger det en tjock bok med guld symboler som Uggo hör andarna viska om “farlig” säger en, “viktig” säger en annan, “kunskap” en tredje. Uggo klättra längst upp på stegen, sträcker sig för att nå boken, får tag i bokryggen och lyckas dra den mot sig. Boken är tung och får Uggo att tappa balansen, glider nedför stegen, slår i hakan på ett av stegen innan starka Stump (mogger) fångar honom innan golvet kom för nära. Det glansiga, vågiga håret rör sig på ett underligt vis, som om han har en liten privat bris bakom sig.
Med sina nya starka sinnen, känner Stump the bardbarian doften av rök och matos från trappan, det vattnas i munnen samtidigt som musklerna spänns i reaktion, det är slagsmål någonstans…. utan Stump!

Kingsley (god45) vandrar runt i biblioteket, hittar den mjuka fåtöljen vid skrivbordet, drar i lådorna och hör med skarpa kvickfot sinnen något rulla runt där inne. Med lite böjda metall skräp bitar, polerad benpinne lyckas han få upp lådan! Det ligger en sammetspåse med tre stycken runda kulor av gråsten, det verkar vara något underligt med dem, kanske magiskt? Kvask kanske vet?
Det hörs steg i trappan. Snabba, arga steg. “Kingsley!” ropar Slemmo (leon), stannar en sekund och tittar runt i rummet, ser Kingsley titta fram frågandes bakom skrivbordet. “Kingsley!” ropar Slemmo igen, springer fram och kastar en svart äcklig snigel rakt i ansiktet! Den andra attacken med en brun snigel, missar måltavlan och glider sakta nedför sidan av skrivbordet innan den ramlar ned på golvet med ett litet “flop”. Radamantius ställer sig upp i bröstfickan och hytter med nävarna, försöker se tuff ut och piper argt. Den tända takkronan börjar dimma sitt ljus, en kylig vind börjar sakta smyga sig in i rummet, ett tecken som Kinglsey och Slemmo känner igen från när de var nere i sovrummet och rummet blev äckligt, kallt och läskigt.

Uggo, Kingsley, Slemmo och Stump - biblioteket
Iste, RoLo, Tistel och Tissla - köket
Kvask - brinnande balsalen

Vad gör ni i tornet:
  1. Springer uppåt
  2. Springer nedåt
  3. Stannar kvar och slåss/utforskar (eller annat… skriv)

Fladderdfax(rollspelspiraten) ligger och sover efter att ha ätit harstek med tant Guther.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,861
Slemmo vill utforska (3) den kusliga vinden tillsammans med sin bästa kompis Roderick :heart:
 

Arrikir

Venator
Joined
14 Jan 2019
Messages
693
Location
Uppsala
Tistel har helt glömt sin rädsla och är fast besluten att skydda sina kamrater. Även om en ny sköld hade varit att föredra, så kan han inte lämna Iste i sticket.
Tistel forsätter skydda Iste (och de andra i den mån det går) och hoppas att han kan ta (eller undvika/deflektera) ännu ett anfall.(3)

"Rör inte min kompis!" Väser Tistel
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,662
Location
Helsingborg
Stump verkar nu mycket mer som en gobbo man kan gömma sig bakom.
Efter att ha stoppat båda böckerna i sina ryggsäck (som nu börjar bli rejält tung) väntar Uggo på vad Stump ska göra och följer efter honom.

Uggo gör vad Stump gör.
 

Sömniga Isaac

Rollspelsinkvisitor
Joined
9 Feb 2008
Messages
2,270
Location
Örebro
3. Står kvar, lyfter min sköld, tar skäran i min hand och utropar ett ... vekt stridsrop ... Som låter mer som en ynklig ursäkt till Bengo och Gorm, om varför det tog sådan tid att gå till handling med skäran.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,469
Location
Ludvika
Bra idé, Pyret! Men vi får spela fisfljöt senare, nu måste vi varna de andra att det brinner!

Kvask springer mot trappan och roppar "det brinner! Det brinner! Det brinner!"

1: springer uppåt!
 
Top