Rollspelspyssel

lupmet

Swordsman
Joined
19 Feb 2014
Messages
707
Location
Göborg
IMG_9830.JPG

Inför Horror on the Orient Express gjorde jag en SL-skärm där jag skrev ut en framsida samt en kort regelsammanfattning för spelarna och satte fast dessa med gem. Det är bara styv kartong som jag klätt in med tjockare papper (gångjärnet är bara en glipa mellan kartongbitarna). Sydde mig två tärningspåsar för ett antal år sedan för Mutant respektive CoC.

Den orange tärningen har jag inte gjort själv, det är GB glass som gjort den, men jag har mina t6or i den när jag spelar Shadowrun.

Inför min CoC-kampanj Den Tredje Apokalypsen gjorde jag följande, det är en text som beskriver en magisk ritual som rollpersonerna måste genomföra för att rädda världen (tänk filmen Det Femte Elementet). Jag skrev texten och bytte sedan bara typsnitt till Cthulhu Runes samt en senare notering med "arabiskt" typsnitt, skrev ut och "pergamentiserade" det med te och rev runt alla kanter medan pappret fortfarande var fuktigt. Sedan förberedde jag 2-3 vanliga utskrifter med allt mer av texten med latinska bokstäver som motsvarade hur bra de slog på sina färdigheter.

IMG_9831.JPG
 

lupmet

Swordsman
Joined
19 Feb 2014
Messages
707
Location
Göborg
Som en kul engångsgrej har jag för två olika (detektiv-)rollpersoner gjort visitkort, lite kul att introducera sig med "mitt namn är Victor Crawley, här är mitt kort" och lämna över det till SL eller en annan spelare. (Hmm, borde vara en bra sak att göra på ett konvent…)
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
8,027
Location
Nordnordost
Jag skrev texten och bytte sedan bara typsnitt till Cthulhu Runes samt en senare notering med "arabiskt" typsnitt, skrev ut och "pergamentiserade" det med te och rev runt alla kanter medan pappret fortfarande var fuktigt. Sedan förberedde jag 2-3 vanliga utskrifter med allt mer av texten med latinska bokstäver som motsvarade hur bra de slog på sina färdigheter.
Jävlar vad coolt. Och vilken mardröm att få som spelare. :)
 

Zire

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
3,111
Location
Umeå
Jag vet inte om det räknas (för det var inte mycket jobb som jag lade ner), men jag gjorde egna tärningar till Coriolis som skulle vara optimerade för snabb avläsning. Istället för att leta 6:or i mängden av tärningar så behöver man bara se om det finns några med svarta sidan uppåt. Målet nåddes, de är precis så smidiga att avläsa som jag hoppades!


tärningsbild.png
 

DanielSchenström

Swashbuckler
Joined
10 Dec 2000
Messages
3,332
Location
Enköping
"Pergamenten" på denna sida är några jag gjort som på andra sidan har själva slutliga verket men de är inte inscannade då de inte är till nytta för någon i den formen än.


De är papper som antingen fått vatten på sig och en fått téer, kryddor och sånt på sig tills det färgat av sig. Det varierar säkert med kryddan men ingen av dem luktar nåt efter ett kort tag. De kan även få ligga en stund i ugnen. Man kan även köra pappren som de är i ugnen, eller med olika mängd vatten, värme och så beroende på önskad nyans. Man kan även stryka papper, med eller utan vatten, på underlag av olika mjukhet för olika effekter.

Den vanligaste formen av rekvisita jag gör är just sådana papper. Man kan också se digitalt återanvändande på kartsidorna på min sajt. Testade även att skriva ut en av kartorna på en storformatsprinter över den kontinent en kampanj utspelade sig på. Sen vecklade jag ihop den och behandlade den som om den legat i nåns ryggsäck för det mesta. Tyvärr blev det väldigt fult då papperslagren delvis skildes åt i vecken och avslöjade det väldigt pristint vita lagret under.

Några andra pappersanvändningar är lite anteckningar som rp kunde hitta i en slp:s ficka bar jag i en vecka i min egen bakficka då den skulle ha känslan av att vara i en jeansbakficka ett tag. Skrev några sidor (20?) ur en dagbok för att det inte skulle vara för kort och fokuserat med i princip bara det intressanta. Slutligen så i min första 5E-kampanj så ville jag inte ha med en massa strider utan bara de som var viktiga. Den första var rollpersonerna ute efter en magiker, och när denne märkte att rp var på väg så satt han eld på sina anteckningar. För varje runda som gick hann de brinna mer och det spelarna fick se var de "pergament" som jag tänt eld på live vid spelbordet utifrån tiden.
 

JohanL

Champion
Joined
23 Jan 2021
Messages
7,195
De är papper som antingen fått vatten på sig och en fått téer, kryddor och sånt på sig tills det färgat av sig.
Det finns en fantastisk Kickstarter-uppdatering till The Dracula Dossier där någon på förlaget har hela trädgården full med torkande papper för att de gjort sådant här åt hundratals personer, och kommentaren är i stil med "ALDRIG MER!"
 
Joined
25 Oct 2013
Messages
369
Location
Kristianstad
Fasen va ni är duktiga och ambitiösa. Så roligt att se. Det enda jag har gjort i rollspelssammanshang som inte varit ren text är ett rollformulär till rollspelet Barkhäxan. :giggle::geek:
 

Kungfetti

Veteran
Joined
14 Nov 2012
Messages
133
Location
Höganäs
Vet inte hur pyssligt egentligen, men jag utnyttjade min rätt som ensam herre och härskare på filialen och passade på att göra plats för en rollspelshylla när jag flyttade runt avdelningar. Har ett gäng på mellanstadiet som blev väldigt glada.

Hyllan är indelad i "Fakta om rollspel", "Rollspel för barn", "Rollspel för vuxna", "Soloäventyr" samt "Berättelser i och om rollspelsvärldar" så det ska finnas något för alla. Inser att utifrån huvudhöjd så ska jag nog byta plats på barn- och vuxenhyllan...

rollspelshyllan.jpg
 

Organ

Out of time, out of mind
Joined
6 Jun 2001
Messages
5,595
Location
En mälarö
Top