WRNU Intresseanmälan, jubileumsboken

Vilken version av jubileumsboken tror du att du kommer vilja köpa?

  • Äh, jag nöjer mig med pdfen (gratis)

    Votes: 8 20.0%
  • Svartvit standardtypografi med fyrfärg på de sidor som har bilder, mjuk pärm (max 100 kr)

    Votes: 10 25.0%
  • Fyrfärg på varje sida, mjuk pärm (max 250 kr)

    Votes: 18 45.0%
  • Någon lyxvariant med hård pärm och fyrfärg (max 700 kr)

    Votes: 4 10.0%

  • Total voters
    40

guldfink

Hero
Joined
6 Feb 2011
Messages
1,153
Någon gång i höst (kanske vinter) kommer jubileumsboken Rollspel.nu och då - Jubileumsskrift med anledning av forumets 25-åriga tillvaro förhoppningsvis finnas till enkel försäljning här på forumet. Den som har missat detta, kan ta del av bakgrunden i tråden Jubileumsbok.

@Dante har tagit fram en superelegant typografi (som vi nog håller på ett tag till) som han håller på att lägga in allt innehåll i och jag överväger lite olika alternativ när det gäller tryck. Jag har tidigare lovat att boken kommer säljas till självkostnadspris och det är ju inga konstigheter om vi kör print on demand, men om vi istället kör offset (vilket det kan finnas argument för) avgörs priset av hur många exemplar vi trycker.

I Dantes nuvarande typografi finns detaljer i färg på varje sida. Själv betalar jag gärna extra för dessa detaljer, men eftersom det innebär en dyrare bok vill jag gärna få en övergripande uppfattning om vad ni är villiga att betala för. Att även/endast släppa en version med svartvit standardtypografi och färg på de sidor som har bilder är ett alternativ.

Besvara nedan utifrån er nuvarande känsla. Det är så klart inte bindande åt något håll. Priserna kan ändras och så även er känsla.

Ni får även gärna nyansera era svar med inlägg. Har jag missat någon parameter som är viktig för er?
 

zonk

muterad
Joined
10 Jan 2016
Messages
3,258
Hade varit enklare att välja om man sett hur alternativen såg ut! Men förstår om ni vill hålla på det lite till.
 

guldfink

Hero
Joined
6 Feb 2011
Messages
1,153
Färg låter som ett bra mellanting. Hur många sidor blir det ungefär?
Jag har gjort en mycket grov uppskattning utifrån det utdrag jag sett av typografin. Då landar boken på ca 140 B5-sidor.
Hade varit enklare att välja om man sett hur alternativen såg ut! Men förstår om ni vill hålla på det lite till.
Ja, förstår det, men alternativen är inte klara. Pollen är till för att avgöra om det ens är värt att göra olika versioner.
 

Ackerfors

Alas, your rapids!
Joined
21 Jan 2001
Messages
7,469
Jag la min röst på svartvita varianten huvudsakligen för att jag tänkt att jag skulle köpa ett par extra och ge bort och säga "se, se här vad jag slösade bort hela min ungdom med", något som jag inte självklart har råd att göra om boken blir uppåt 250 kr eller däröver. Med det sagt kommer jag säkert skaffa en (1) oavsett variant. :)
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
4,098
Location
Sthlm
Jag köper vad det än blir. Men kommer börja knorra och känna att det var lite väl dyrt när det går över femhundralappen. Och känna mig lite lurad om det blir typ 1000 spänn.
 

Genesis

Ni dés ni maître
Joined
17 Aug 2000
Messages
15,422
Location
Göteborg
För mig är det mest en kul grej och ett minne som kommer att stå i bokhyllan. Kanske läser jag den om 20 år. Föredrar svartvitt, kommer kanske att köpa den ändå i färg, men kommer inte att vara beredd att lägga ut 700 pix för den, så i det fallet blir det nog inget köp.
 
Last edited:
Top