En bunt "tomma" kartor

Joined
15 Nov 2004
Messages
3,702
Location
Maastricht
Köpt på mig en bunt "tomma" kartor, dvs utan namn på platser på dem. Som ni ser saknar staden namn.

Skulle vara enormt skoj att göra något kollektivt med en hög andra forumiter.
Jag kan projektleda det hela plus samskriva självfallet, men skulle behöva någon som kan ge det form sedan. Men alla skulle behöva vara ombord på ett koncept som går åt ett håll, är opepp på lapptäckesfantasy och vi skulle kunna spåna loss ordenligt här först.

Vi har alltför få slaviskt inspirerade settings, det är väl Damarien i stort sett, åtminstone som är en svensk produkt, så det hade varit enormt skoj.

Nedan har vi någon stad som tydligen ska vara ondskefull och ond om man ska tro bårderna.
Har totalt 55 stycken. En hög stadskartor, men även landkartor.

Får lägga upp dem på gdrive om det skulle bli något gehör. Postar ett par smakprov till under.

1729414303800.png
 
Last edited:

lupmet

Swordsman
Joined
19 Feb 2014
Messages
724
Location
Göborg
Staden S har inga skrivna lagar som gäller alla, de har en djup och lång rättstradition som bygger på avtal – alla har avtal med alla andra om om allt mellan himmel och jord och om du har rätt att bara gå in hos bagaren och ta bröd beror på om du har avtal med honom om det. Ekonomin bygger på avtal och gentjänster (men inte rak byteshandel – inte ens "om jag får ett bröd nu så skottar jag din uppfart nästnästa vinter") och inte på pengar. Bosättningarna runt om är folk som inte vill vara med – eller inte får vara med – i stadens avtalsflora.

(Det här är en idé jag haft länge, och som jag nämnt tidigare, om att utforska andra rättssystem än det västerländska som baseras mycket på sakrätt och arvsrätt. Vore kul att utforska den – eller bygga något som baseras på den kinesiska modellen med meritokrati.)

Jag hade tyckt det vore kul att bygga en fantasyvärld som skiljer sig ifrån standardmallen men en där samhället har anpassat sig till hur världen fungerar. Om det finns flygande drakar så finns det inga öppna balkonger på slotten till exempel.
 
Top