Arvsklurigheter
Om vi ska krångla till det här ytterligare, eller snarare få noggrannt klargjort vad som gäller, nu när du ändå ger så direkta svar
1) Enligt Consaber, sidan 14, stycket "Adel", står det att "som 'adel' räknas varje man eller kvinna som är född av adliga föräldrar eller som erkänns av en adlig fader". Det sägs inget om erkännande av en moder. Alltså tolkar jag det som att om modern är adlig men inte fadern blir inte barnen det, tvärtemot vad du skrev tidigare i tråden. Vad gäller?
2) Allt kan testamenteras bort, utom titlarna. Jag förutsätter att den greveägda marken följer med titeln och inte kan testamenteras bort? Eller kan en greve testamentera bort all sin grevemark till en annan person medan själva titeln (och regentförsamlingsrösten) går förlorad eller till en bröstarvinge?
3) Historiskt sett i vår värld var det väl ändå vanligt att titlar gick till andra än bröstarvingar? Om en greve inte har några barn, men däremot en yngre och i högsta grad ambitiös bror så kan väl inte titeln bara dras in? Borde inte brodern få den? Eller en annan nära släkting? Kanske är det så att kungen rent formellt drar in titeln men som praxis delar ut den till närmsta släkting, d.v.s. inte bara bröstarvinge?
4) En kontrollfråga bara. Ärvs en titel (och mark) endast vid personen död? Om en greve är 70 år gammal så kan hans 40-åriga son fortfarande inte få bli greve, även om fadern är sjuklig och vek?
5) Ytterligare kontrollfråga. Du skrev att titlar inte kan testamenteras bort, men kan de testamenteras till en annan bröstarvinge än den äldste sonen? Om fadern hellre väljer andra sonen som nästa greve?
6) Sista kontrollfrågan: Bröstarvingarna grupperas väl efter kön när man bestämmer vem som skall ärva först? D.v.s äldsta bror -> ... -> yngsta bror -> äldsta syster -> ... -> yngsta syster? (sedan samma ordning på utomäktenskapliga barn, sedan samma ordning på respektive bröstarvinges egna barn).
/RipperDoc