Nekromanti Allan lever!

Rosen

Myrmidon
Joined
9 Jun 2000
Messages
5,813
Location
Jakobsberg (Järfälla; 08-trakten)
Debattspalten i dagens Metro är skriven av vår gamle ex-motståndare Allan Rubin.  Han skriver om narkotikahandeln i svenska fängelser och kräver hårdare övervakning för att få bukt med den; man känner igen rätt mycket i hans sätt att argumentera, men det är skönt att se att han kan hitta vettiga ämnen att prata om nuförtiden.

--
Åke
 

Schesuz

Veteran
Joined
26 Sep 2000
Messages
94
Location
Älmhult, Kronobergs Län
Re: Allan?

Allan Rubin e en gubbe som debatterade mot rollspel, han sa saker som lyssnar man på hårdrock, röker mentol cigaretter och spelade rollspel tog man självmord i stora horder =)..

På tal om konstiga gubbar...någon som har läst Övergivnas Arme(av Didi Örnstedt, Björn Sjöstedt)??
Den e riktigt rolig att läsa med tanke på deras dåliga argument =)

Mvh Schesuz
 

Bjorn

Hero
Joined
24 May 2000
Messages
1,221
Location
Stockholm
Re: Kidz...

Du var säkert inte med på den tiden, det är förbehålet oss som har fyllt "gammal&kass" (dvs 25).

/Bjorn
 

Rosen

Myrmidon
Joined
9 Jun 2000
Messages
5,813
Location
Jakobsberg (Järfälla; 08-trakten)
Re: Allan?

<I>vem är Allan Rubin?</I>

Då antar jag att du inte hört talas om Margareta Persson heller? (-:

Allan Rubin är en gammal ungdomskultur-bekämpare som varit ute på korståg mot hårdrock och sånt sen lång tid tillbaka. Han blev rikskänd i Rollspelssverige februari '92, när han dök upp i TV:s Rapport med ett ex av Kult och hävdade att det var rena läroboken i ockultism och magiska ritualer; det fanns undersökningar i USA som visade att ungdomar som spelade såna här spel blev djävulsdyrkare och offrade varandra ute i skogen när de inte var upptagna med att begå självmord.  Rubin fanns även vara flitig insändarskribent i Livets Ords och Jehovas Vittnens tidningar, där han lite mer specifik i sina farhågor - ungdomar som spelar såna här spel lär sig hur man utför svart magi och frammanar demoner.
Normala svenska tonårsföräldrar brukar inte oroa sig för att få demoner i vardagsrummet, så hans lilla kampanj hade inte särskilt stor effekt utanför nämnda sekter, men han återkom i ämnet lite då och då. Sommaren '93 var han t ex i P3 och hos Siewert med nån tant, och de två hävdade att sammanlagt över 100 ungdomar hade blivit mördade i satanistiska ritualer ute i svenska skogar.

Sen, mot slutet av '94 dök han upp igen, och den gången med en viss dam vid namn Didi. Hon hade uppenbarligen lärt honom hur man argumenterar så att vanligt folk lyssnar, för samtidigt som hon skickade pressmeddelanden till landets tidningar om alla kopplingar hon upptäckt mellan rollspel, ungdomsvåld och högerextremism, var Allan i sina TV-framträdanden rätt vag i fråga om de otäckheter som skulle hända (Rubin i tidningen Dagen: "När de spelat de här spelen ett tag börjar de bete sig magiskt." Rubin i TV4, 2 veckor senare: "När de spelat de här spelen ett tag börjar de bete sig så... <I>konstigt</I>"). Svenskarna, som gripits av tidstypisk nynazistnoja, kunde dra sina egna slutsatser.  Björn blev välkänd först lite efteråt, så "Didi och Allan" var ett begrepp ett tag.

Så småningom hände det nåt, ingen aning vad, och Allan drog sig ur rollspelsbekämpar-korståget utan kommentarer. Sist jag hörde av honom (innan igår) var i ett radioprogram där han hävdade att ungdomar dansar rave för att uppnå religiös extas, ungefär som i shamanism och new age; den kicken kan de förstås inte uppnå varje gång, så då tar de droger för att komma dit lättare. Uppenbarligen insåg han inte att en logisk slutsats av det resonemanget blir att frikyrkorna måste vara Sveriges största knarknästen...

--
Åke
 

Bjorn

Hero
Joined
24 May 2000
Messages
1,221
Location
Stockholm
Re: Äventyrsuppslag

Tack för det äventyrstipset.

... den kicken kan de förstås inte uppnå varje gång, så då tar de droger för att komma dit lättare. Uppenbarligen insåg han inte att en logisk slutsats av det resonemanget blir att frikyrkorna måste vara Sveriges största knarknästen...

Kul idé =)


/Bjorn
 

kragghack

Warrior
Joined
17 May 2000
Messages
219
Location
Umeå
Re: Kidz...

det är förbehålet oss som har fyllt "gammal&kass" (dvs 25).


Du, jag är 20 och hade var med när han härjade som värst.

/Anders

Ash to Ash
Dust to Dust
Kragg Hack remains
 
Top