Nekromanti Astronomi

Man Mountainman

Storsvagåret
Joined
17 May 2000
Messages
7,978
Location
Barcelona
<I>Dessvärre har den 1800 miljoner år tidigare (om 700 miljoner år) skapat nog med växthuseffekt för att koka bort oceanerna.</I>

Koka bort dem? Vad händer med dem sen? Flyger de ut i rymden, eller hänger de bara som vattenånga i jordatmosfären? och hur kan solen ensam åstadkomma växthuseffekt, behöver den inte hjälp av koldioxid och sånt. Och varifrån kommer all denna koldioxid, om det nu fortfarande finns gröna växter på jorden?

<I>Som de andra tog upp, man kan nog gissa på att en tre till fem asteroider av elak storlek kan tänkas slå ner.</I>

Jag vet att en av de absolut största katastroferna i jordens hsitoria, som utplånade mer än 90% av allt jordens liv (kom igen, ni vet vilken jag menar), inte berodde på en asteroid. Eller hur var det? Vet man om vad denna katastrof berodde på . kanske har man ingen aning, och vet därför inte om den var storstenjävelfrånrymden-baserad eller inte.

/Dnalor, din finne på hornhinnan
 

Illern

koppariller
Joined
22 May 2000
Messages
2,075
Location
Linköping
Och varifrån kommer all denna koldioxid, om det nu fortfarande finns gröna växter på jorden?

Om vi människor fortsätter att tulla på ozonhålet kommer eventuellt de små gröna obetydliga algerna i haven att skadas och det kan få förödande effekter för syreproduktion/koldioxidkonsumtion. Algerna är viktigare än man tror och växterna riktigt lika viktiga som man kan tro. Dock borde sådana system såsmåningom återhämta sig.

Vet man om vad denna katastrof berodde på . kanske har man ingen aning, och vet därför inte om den var storstenjävelfrånrymden-baserad eller inte.

Det har funnits några stycken större utdöenden under årmiljonernas lopp (det stod om ett helt annat än dinosaurutdöendet i förra National Geografic - Sverige) och två av dem tror jag man anser ha kunnat bero på meteoritnedslag. Det finns spår av riktigt rejäla stenar som ramlat ned på Jorden. Andra idéer har med vulkaner att göra som kan åstadkomma liknande effekter som atombomber fast mycket häftigare.

[color:yellow]M. Putoris Astrabo, legionär med eklövskrona
Illerlyan:<A HREF="http://www.surf.to/ferret" target="_new">http://www.surf.to/ferret</A>
 

Eleas

Hero
Joined
31 May 2000
Messages
855
Location
Malmö
"Koka bort dem? Vad händer med dem sen? Flyger de ut i rymden, eller hänger de bara som vattenånga i jordatmosfären? och hur kan solen ensam åstadkomma växthuseffekt, behöver den inte hjälp av koldioxid och sånt. Och varifrån kommer all denna koldioxid, om det nu fortfarande finns gröna växter på jorden?"

Som sagt, det var ett citat från en NASA - forskare. Hursomhelst - det är ytterst otroligt att oceanerna skickats ut i rymden. Man gör inte av med 14,000,000,000 miljarder ton vatten hur som helst. Den energi som skulle krävas räcker till för att förvandla månen till en meteorskur. Sålunda menade han förmodligen att skicka upp den i atmosfären. :)

Jag vet uppriktigt sagt inte vad han menade med växthuseffekten. Jag ska försöka hitta sidan igen. Det är möjligt att han projicerat en linjär ökning av koldioxidhalten i atmosfären på sina beräkningar.

--
Björn Paulsen

"If there's anything more important than my ego around, I want it shot on sight!" --Zaphod Beeblebrox
 

Man Mountainman

Storsvagåret
Joined
17 May 2000
Messages
7,978
Location
Barcelona
Om vi människor fortsätter att tulla på ozonhålet kommer eventuellt de små gröna obetydliga algerna i haven att skadas och det kan
få förödande effekter för syreproduktion/koldioxidkonsumtion. Algerna är viktigare än man tror och växterna riktigt lika viktiga som man
kan tro. Dock borde sådana system såsmåningom återhämta sig.


Visst kan människors handlingar vara förödande, men det finns ingen möjlighet att avgöra ifall människorna fortfarande existerar om åttahundra miljoner år, och med största sannolikhet har de utplånats för länge sedan (alternativt utveklats till oigenkännlighet 200 gånger om). Av den anledningen tvivlar jag på att den växhuseffekt som Eleas talar om är människoframkallad, åtminstone inte om den inträffar om 800 000 000 år.

/Dnalor, din finne på hornhinnan
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,540
Location
Mölndal, Sverige
"Jag vet att en av de absolut största katastroferna i jordens hsitoria, som utplånade mer än 90% av allt jordens liv (kom igen, ni vet vilken jag menar), inte berodde på en asteroid."

Det största massutdöendet i Jordens historia berodde mycket riktigt inte på någon stenbumling. Den berodde på att en kasse med encelliga saker upptäckte fotosyntesen och kräktes ut en massa frätande syre i atmosfären som livet inte var riktigt förberett på.

- Krille
<A HREF="http://www.foxtail.nu" target="_new">http://www.foxtail.nu</A>
 

Illern

koppariller
Joined
22 May 2000
Messages
2,075
Location
Linköping
Vad jag menade var mest att förändringar som vi gör redan nu kan ju få efterverkningar senare. Om vi (överdrivet) tar kol på alla syreproducerande alger så kommer det att ta riktigt lång tid för systemet att återhämta sig och därmed påverka efterkommande utveckling.

[color:yellow]M. Putoris Astrabo, legionär med eklövskrona
Illerlyan:<A HREF="http://www.surf.to/ferret" target="_new">http://www.surf.to/ferret</A>
 

Man Mountainman

Storsvagåret
Joined
17 May 2000
Messages
7,978
Location
Barcelona
Typ, åttahundra miljoner år?

Men av vad Eleas sade, så lät det som att växthuseffekten skulle nå sin <B>topp</B> om åttahundra mijloner år.

/Dnalor, din finne på hornhinnan
 
Top