Nekromanti Blandad feedback på Eon IV pdf

Cieylor

Veteran
Joined
18 Jan 2014
Messages
150
Fyll gärna på.

Saknar regel för svårighet att skjuta med avståndsvapen på avståndet 'Närstrid'. Det står för all del att man inte kan använda avståndsvapen på detta avstånd, men eftersom vissa monster högaktningsfullt struntar i detta (läs hyggelmonster), så bör en regel finnas.

Någon sorts riktlinje för avståndsvapen i dåligt ljus vore också bra, även om det förstås beror på hur dåligt ljuset är.

Reglerna för att dra vapen i strid känns inte heltäckande. Om jag inte bara behöver dra en pil, utan bågen också, kan jag fortfarande skjuta den rundan? Om jag spenderar en hel runda på att dra ett närstridsvapen innan jag går in i närstrid, kommer jag fortfarande att få avdrag på min första handling?

Saknar regel för att plocka upp något från marken i strid. Känns relevant med avväpna etc.

Jag skrev det någon annanstans tidigare, men jag saknar verkligen ett värde i Rang på de vandöda och demoner som beskrivs i grundboken. Ytterst relevant då ceremonier och egenskaper på bakgrundstabellerna refererar till rang.
 

Gemstone

Swordsman
Joined
21 Aug 2005
Messages
422
Location
Stockholm
Tja, något som är bra är att de äntligen har försökt balansera ut raserna något. Det störde mig alltid att dvärgar var mer eller mindre 'bäst' tack vare deras bok och att människor, särskild då vanarer och Zhaner, aldrig fick något särskilt eftersom de var så 'typiska'.

Något som är otroligt dåligt är avsaknanden av magiregler. Jag övervägde starkt att inte köpa pdfen då jag fick höra att det saknades. Som det är nu, är Eon IV ett inkomplett spel.

Även om iden att placera spelet i Jargien är lite häftigt, så är jargien inte... den roligaste platsen på Mundana. Det hade varit betydligt mycket roligare om de förlagt spelet till Drunok/Jargien eller rent av Melorion/Jargien så att det finns mer frihet för olika sorters spel.

Något jag dock skarpt tillar är att de äntligen lagt in miljö och uppväxt i karaktärsskapandet.

Av en ren rolig detaljt kan det påpekas att mina spelare fick slå om 4 gånger på bakgrunden för att inte bli magiker, xinukultister, malgorahdyrkare eller magiker igen :p
Phelan said:
Andra folkslag än människor har alltid nackdelar av kulturella eller sociala slag i Mundanas människodominerande riken som mer än nog ska väga upp de flesta fördelarna av bättre "stats", så jag har aldrig stört mig på alver och dvärgar. Däremot blev det lite inflation med specialare för både thalasker och cirefalier.
Telephalsion said:
Jag tror att magin i EON IV kommer fungera som böner och ceremonierna gör i PDF'en, dvs, du använder en alstra/kanalisera för att dra kraft, sedan en besvärjelsefärdighet för att verkligställa kraften. Så man kan ju rätt enkelt husregla nu om man vill hålla på med magi. Ta bönerna, och modda efter behag.
Sen är ju frågan om varje aspekt kommer få en egen alstrafärdighet, eller som de kommer gå under expertiser?
Gemstone said:
Phelan:
Att människorikena skulle ha "sociala" och "kulturella" fördelar över de andra raserna kan jag förstå, men i praktiken fungerade aldrig det med de jag spelat i. Vi har haft kampanjer där alla t.ex. spelat dvärgar och det är en massiv skillnad på startnivå gentemot en vanlig vanar.

Dvärgboken mer eller mindre tvingade alla folkslagsböckerna att ha med specialare för alla efterkommande. Men men.
Gemstone said:
Telephalsion:
Bönerna var också en sak som fick mig att överväga att inte köpa boken. Imo så har de gjort präster till en sorts "ersättare" för magiker, vilket jag absolut ogillar. jag är starkt emot att präster ska ha böner överhuvudtaget. Jag älskade Eons gamla funktion med prästers cermoni och avsaknad av just böner. Blir för mycket... "DnD" för mig.
Ymir said:
Gemstone: jag förstår hur du känner, men problemet var att ingen nånsin ville spela präster i Eon och det gjorde bland annat att settingens i grunden väldigt intressanta religioner aldrig riktigt kunde få den uppmärksamhet de förtjänade. Jag antar att det bland annat var därför som man försökte 'hotta upp' präster lite, men även för att religiösa ceremonier rimligtvis borde funka på liknande sätt som resten av magisystemet, och bönerna blev då en naturlig konsekvens av det tänket. Redan i den gamla Religionsmodulen utlovades att präster nu skulle vara kraftfulla och koola i sin egen rätt, men man levererade aldrig på det löftet; förrän nu.
Ymir said:
enda anledningen att zhaner inte "fick något" var för övrigt att deras bok inte blev klar. Jag skrev en hel radda olika utbildningspaket etc åt dem.
Gemstone said:
Ymir: Jo, alla raser hade ju fått något i slutet, men det var lite trisst att Eon över lag gick emot allt bättre startkaraktärer. Jag spelar med en grupp som gillar att spela hjältar, men som börjar som grisodlare :p Det känns som 'fusk' att börja spelet med 18 i Yxa eftersom han var dvärg och fick massiva mängder med enheter emot det. Men det är våran grupp.
Gemstone said:
ymir: Angående präster så kan jag berätta att präster, framför allt krigarpräster, var något som ganska ofta spelades i våran grupp just eftersom prästerna faktiskt kändes som präster. Hela iden bakom religiös debatt försvinner helt om prästerna kan ställa sig och kasta böner över varandra som har direkt märkbar effekt. Det finns ingen skillnad mellan magi och religion längre, vilket i min mening kommer döda 'präst' som roll och istället införa 'wannabe-magiker' :/
Gemstone said:
Ymir: I Eon IV kommer jag nog inte se en präst i spel igen eftersom folk direkt frågar "kan man inte spela magiker?" när de sett hur prästerna fungerar.

Generellt: ARGH det nya kommentatorssystemet är hemskt :(
 

Rakhori

Veteran
Joined
20 Mar 2014
Messages
5
Gemstone;n33350 said:
Tja, något som är bra är att de äntligen har försökt balansera ut raserna något. Det störde mig alltid att dvärgar var mer eller mindre 'bäst' tack vare deras bok och att människor, särskild då vanarer och Zhaner, aldrig fick något särskilt eftersom de var så 'typiska'.
Varför känner du att alla olika raser måste vara lika "bra"? För mig är det tvärtom, det skulle vara riktigt konstigt och kännas otroligt bajsnödigt att göra alla raser lika bra. Om man som rollspelare alltid väljer vissa raser baserat på att de är spelmekaniskt mest kraftfulla så är det inte rollspel man sysslar med.
Gemstone said:
Det håller jag inte riktigt med om. Det är rollspel, men ur en annan vinkel.

För mig känns det bättre om alla raserna är lika bra, fast med olika för och nackdelar just eftersom det gör alla val legitima. Vi talar alltså inte om att alla ska ha +/- 0, utan snarare om att Dvärgar kanske ska ha +2 Styrka, +2 Tål, men -4 Rörlighet för att kompensera.

Mestadels har det i Eon att göra med dvärgarna dock. De får så otroligt höga värden i allt.
Ymir said:
Gemstone: det kanske är tänkt att belöna spelare som faktiskt kan tänka sig att spela dvärgar, eftersom de är så osexiga att ingen normalt sett vill spela dem? :p
Gemstone said:
Ymir: Säg det till mina spelare som generellt älskar dvärgar och alver, men hatar allt annat :p Alver, dvärgar så långt ögat kan nå. Alver som har Ob11T6 i skada med sina superbågar och dvärgar som rusar runt med 28+ i styrka ifrån start...
Gemstone said:
Ymir: Åsido från humorn.

Det största skälet till att jag vill se balans är för att jag som SL ska slippa tänka på det om jag säger "generell kampanj satt i Drunok, gör karaktärer". Sedmera kommer en spelare med en människa som är sisådär och sedan kommer en alv respektive en dvärg som är... well, bara bättre. Visst, det går att pressa ner dem genom rollspelande, men det blir extremt ensidigt och trisst väldigt fort...
Gemstone said:
Ymir: Även utan eventuell powergaming så blir dvärgar och alver oftast så mycket bättre att det generellt blir att balansera eventuellt efter dem först i olika situationer, vilket är något jag avskyr som spelledare :)
 

Cieylor

Veteran
Joined
18 Jan 2014
Messages
150
På kartorna i slutet av boken finns det en skog som heter Silvana Boros utanför Henok och en annan med samma namn vid Lothian. Jag misstänker att jargierna inte är så fantasilösa utan att detta är ett fel (i Henok finns en by som heter Boros, så den är nog rätt).

Jag har problem med färdigheterna Förnimma och Förvränga. Det finns inga som helst regler, eller någon indikation på hur man skulle kunna använda dem med det material som presenteras i grundboken. Varför ha en färdighet för att motstå magi om man inte har någon magi?
jensofsweden said:
anvands det inte for att motsta effekter av ceremonier och sant ocksa? Trodde det var allt overnaturligt i princip
Cieylor said:
Man skulle kunna tro det, men det finns ingen sådan mystisk effekt som går att motstå i boken.

Demonerna eller monstren i boken har heller ingenting som går att förnimma eller förvränga.

Nej, de här färdigheterna känns bara som något som man har slängt in för att fylla ut listan med mystikfärdigheter.
Ymir said:
de är med för att Helmgast inte tvunget ska behöva trycka upp nya rollformulär när Magiboken kommer ut. Och för att det innan dess kan tänkas komma artiklar etc där i synnerhet magiförnimmelse (dvs 'Förnimma') är relevant.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,540
Location
Mölndal, Sverige
Cieylor;n33432 said:
På kartorna i slutet av boken finns det en skog som heter Silvana Boros utanför Henok och en annan med samma namn vid Lothian. Jag misstänker att jargierna inte är så fantasilösa utan att detta är ett fel (i Henok finns en by som heter Boros, så den är nog rätt).
Jo, de är så fantasilösa. Eller snarare, de är så lata. Folk döper sina byar till saker som passar utan att nödvändigtvis kolla med Patent- och registreringsverket (om det ens finns) om namnet är upptaget.

När jag gjorde lumpen som radarobs så fick jag höra en civil pilot som rapporterade in att han flög över Abborrmåla. Så vad vi ska göra då är att börja följa honom, snarare än när han åker utanför riksgränsen. En liten stund senare så rapporterade han att han flög över Abborrmåla. Okej, han var för tidigt ute, så vi dubbelkollade bara att vi följde rätt flygplan. När han för tredje gången rapporterade att han flög över Abbormåla så började vi ana oråd och började snoka på vad som hände och hade snorkoll på honom. Ungefär när han rapporterade för fjärde gången att han flög över Abborrmåla så hittade vi orsaken: det finns fyra stycken Abborrmåla mer eller mindre i rad i Småland. Och när piloten upptäckte det så tyckte han att han skulle spela oss radarobsar ett spratt.
 

Andy

Vila i frid
Joined
4 May 2001
Messages
1,403
Location
Ågesta, Stockholm
Jag har inte läst EON 4 PDF:en, bara bläddrat i provtrycket av boken på Gothcon och spanat in rollformuläret.

Min fråga är: Hur likt i regler och spelkänslan med reglerna rollspelet Noir?

Jag vet att det inte är Noir-regler men jag tror och hoppas att Eon 4 har lånat mekanismer och känslan av reglerna från Noir. Om så är fallet blir jag gladare än katten. :)
bozar said:
Noir vet jag inte, Eon IV är fortfarande Eon. Även om man vänt på systemet helt och hållet så tycker jag många mekanismer fungerar likt Eon III men snabbare. Tycker mentala trauman påminner en del om Unknown Armies så lite har de nog kollat på andra spel alltid men tycker man inte om Eon I till III har jag svårt att se att man skulle gilla Eon IV.
smulgul said:
Har aldrig spelat noir, så det vet jag inget om, men det är en extremt stor skillnad på eon 3 och 4, enda de har gemensamt är världen och namnet skulle jag säga.
Enshadi said:
Faktiskt stora likheter. Spelar själv mycket Noir så mycket är det samma. Karaktärsdrag t ex (typ som Noirs karaktärsdrag kombinerat med reglerna om svagheter), motståndsslag vid strid ist för slag emot värden. Välmående och Fokus är också likt systemet för Välmående och Öde. Precis som Noir känner man sig mer och mer dödlig ju mindre Öde/Fokus man har kvar.
Andy said:
Härligt att det "andas" lite Noir. Tror jag ska spana in Eon 4 lite mer.
Blasphemy said:
Tja... det finns ju vissa "kopplingar" till Noir kan man säga så lite av den spelstilen och det tänket har ju smittat av sig.;)
 

bozar

Veteran
Joined
21 Feb 2014
Messages
30
Skulle vilja påstå att de ändå är rätt lika, skadesystemet är byggt runt tabeller med allvarliga skador, striderna utkämpas fortfarande mellan Anfallare och försvarare precis som i Eon III, bara att motanfall saknas som alternativ för försvararen. Båda har gott om härledda värden, båda har tunga bakgrundstabeller, detaljerade regler för benbrott, amputationer, kirurgi, rustningsbelastning, obegränsade tärningar mm. Det är skillnad ja men att påstå att det enda gemensamma är världen och namnet är att ta i.

Det är mycket lättare att förstå reglerna och världen om man har minst en av de tidigare utgåvorna.
Snow said:
Reglerna skiljer på ett antal punkter som gör att det tippar över från simulering (det ska vara realistiskt, det ska finnas regler för allt) till mer berättelsefokuserat (man kan boosta tärningsslag med fokus och man får tillbaka fokus genom att spela på sina karaktärsdrag). Fokus gör väldigt mycket för spelets känsla (skulle jag tro då jag inte spelat än).
 

smulgul

Veteran
Joined
18 Apr 2014
Messages
40
Ok, det var något av en överdrift att påstå att 3an och 4an bara har världen och namnet gemensamt. =)
Det är klart att det finns tillräckligt mycket som påminner om 3an för att någon som har spelat det tidigare ska känna igen sig och antagligen lär sig reglerna snabbare.

Men känslan i spelet är så annorlunda att jag verkligen inte håller med om påståendet att en person som inte gillar eon 1-3 inte heller kommer att gilla eon 4.


Gemstone said:
Jag kan till och med gå så långt att säga att Eon IV är ett helt annat spel än Eon III :p

Enligt mig så hade man kunnat marknadsföra Eon IV som ett helt annat spel, säg Mundus och ingen hade reagerat förrän de såg kampanjvärlden. Reglerna ger en helt annan känsla än Eon III.
WhiteWolf said:
Jag älskar Eon 3 men gillar inte Eon 4 speciellt mycket så.... yes, de är verkligen som två helt olika spel fast med samma värld.
 

bozar

Veteran
Joined
21 Feb 2014
Messages
30
smulgul;n33676 said:
Ok, det var något av en överdrift att påstå att 3an och 4an bara har världen och namnet gemensamt. =)
Det är klart att det finns tillräckligt mycket som påminner om 3an för att någon som har spelat det tidigare ska känna igen sig och antagligen lär sig reglerna snabbare.

Men känslan i spelet är så annorlunda att jag verkligen inte håller med om påståendet att en person som inte gillar eon 1-3 inte heller kommer att gilla eon 4.
Jag tycker fokus gör att systemet känns mer heroiskt och karaktärsdrivet men liksom Burning Wheel är det fortfarande regeltätt (dock utan alla färdigheter) och det finns fortfarande väldigt specialiserade regler för strid, böner, utmaningar, färdigheter osv. Jag uppskattar att det är speciellt att lägga en magi eller bön då det känns unikt och inte vardagligt men jag har spelat med väldigt många nybörjare som jag tror skulle ha svårt att sätta sig in i systemet och behöver en tydligare gemensam kärnmekanism så som Savage Worlds eller liknande.
 

Cieylor

Veteran
Joined
18 Jan 2014
Messages
150
Det är lite ont om sätt att få börja spelet med ett riddjur. Man måste komma från hov eller vildmark för att kunna välja en häst från början, och det finns nästan ingenting på bakgrundstabellerna som ger ett riddjur (jag hittade bara resultat 63 på Färder & äventyr). Hästar är dessutom för dyra för att köpa för det numera magra startkapitalet.
 

Cieylor

Veteran
Joined
18 Jan 2014
Messages
150
Det bör nog tydliggöras om en försvarare som lämnas fri efter att anfallaren retirerat får agera under den rundan eller inte. Jag utgår från att svaret är nej, men det är inte helt uppenbart.
Belmont said:
Jag har också funderat på detta. Får den flyende automatiskt en rundas försprång eller kan försvararen börja förföljelsen redan i samma runda? Och isåfall kommer inte alltid förföljaren ikapp varpå en ny reträtt måste utföras.
Kaigon said:
Försvararen får invänta nästa runda för att få bli fri och agera. Det finns ingen möjlighet att springa efter innan det då sidohandlingen Förflytta sig inte kan komma efter anfallarens huvudhandling Retirera.
Cieylor said:
Jo, det var just detta med att man alltid kommer ikapp som fick mig att anta att försvararen inte får agera. Man kan väl se det som att försvararen trots allt har varit försvarare, och en försvarare får inte göra något aktivt.
 

Cieylor

Veteran
Joined
18 Jan 2014
Messages
150
En annan sak med turordning i strid är att det är lämpligt att börja en runda närstrid med att låta alla fria aktörer välja vad de vill göra. Man kan inte bara gå runt bordet och börja med att köra striden som spelare 1 är involverad i. Då är risken att man kommer till spelare 2 och inser att dennes rollperson var ju fri, och tänker förstås ge sig in i samma närstrid som spelare 1.

Detta är för all del ingen skillnad mot tidigare Eon, men det är schysst om det påpekas i boken.
Kaigon said:
På sida 151 om Handlingarna kan man se att samtliga sidohandlingar utförs innan man går över till huvudhandlingarna. Det borde att fria kombatanter har använt sin förflyttningshandling till att ansluta till någon strid. Eller har vi missat någon situation här?
Cieylor said:
Ah, nej, då har jag helt enkelt missat eller glömt av att jag läst detta.
 

adam stolterman

Veteran
Joined
23 Jul 2014
Messages
2
Hej! Jag skulle bara vilja lägga till min stora glädje för att regler kring mentala trauman har kommit in i leken. Vi har alltid hittat på egna regler för att realistiskt kunna få rollpersonerna att påverkas av händelserna dom gått igenom, och jag blev väldigt glad när jag såg att regler för sånt dök nu upp i nya Eon. Så tack så mycket för det och mycket bra gjort. Ser fram emot att använda mig av dom.
 

Cieylor

Veteran
Joined
18 Jan 2014
Messages
150
När jag spelade senast så slog en armborstskäkta in i en oskyddad arm, och spelaren av skytten såg nöjd ut när han slog 15 som allvarlig skada. Resultat 15 på tabellen för stickskada i armen visade sig dock bara leda till ett Sår, vilket inte är så pjåkigt för all del, men det känns lite fattigt. Resultat 10 på samma tabell ger ett Sår plus Tappar eller Faller.
smulgul said:
Ja, skadetabellerna behöver verkligen putsas till en del, exemplet du tar upp är nog det tyligaste då 15 stick/arm är strikt sämre än flera lägre resultat, men det är inte den enda konstigheten.
Big Marco said:
Jättebra feedback! Sådant är tyvärr enkelt för oss Helmgastare att missa pga hemmablindhet, men vi tar tacksamt emot den här typen av balanseringsunderligheter.
 

Cieylor

Veteran
Joined
18 Jan 2014
Messages
150
Jag hittar inget som säger om en sköld ger sitt passiva skydd mot avståndsattacker även när den samtidigt används för att aktivt blockera skottet.

Det finns inget som säger att den inte passivt ökar svårigheten i den här situationen, så det kör jag på. Om det är tänkt så så kan det vara bra att förtydliga, speciellt som passivt skyddande sköld såvitt jag minns inte fungerade så i Eon 3.
Kaigon said:
Det skiljer sig från Eon 3 och skyddet funkar alltid (det heter inte längre passivt skydd). Exempelvis står detta på sidan 155: Bär man sköld får man tillgodoräkna sig sköldens skydd, oavsett om man är medveten om anfallet eller ej.
 

Cieylor

Veteran
Joined
18 Jan 2014
Messages
150
Det står olika skada för en mörkerhunds eldattack på sidorna 263 (beskrivningen av monstret), och 171 (typvärden på eldskada från olika källor).
Kaigon said:
Väl skådat! Det korrekta är att mörkerhunden gör 3T6/3T6 eldskada
 

knofe

Veteran
Joined
28 Jul 2014
Messages
12
Amputations- och brytrisk, sidor 173-74. "Slå 3t6 gentemot den svårighet som står i skadetabellen". Vore det inte bättre om 3t6 ändrades till Kroppsbyggnad?
Big Marco said:
Anledningen till att det är 3T6 och inte Kroppsbyggnad är för att Kroppsbyggnad redan har varit en faktor tidigare i skadekedjan, och inte vill att den påverkar "igen".
Siljestam said:
Ett förslag på husregel jag gav var att varje tärning över 3 i kroppsbyggnad ger +1 på slaget, och varje tärning under 3 i kroppsbyggnad ger -1. En tirak med 6T6+1 kroppsbyggnad skulle få +3 på sitt slag, medan en missla med 2T6 skulle få -1.
Glork said:
Hur är Kroppsbyggnad en faktor i skadekedjan? Är det kravet på Kroppsbyggnad för att hantera ett visst vapen du menar? I så fall en ganska parentetisk faktor ...
knofe said:
Det är sant Kroppsbyggnad, eller i alla fall Styrka+Tålighet, bestämmer helt rimligt grundrustningen (Jag gillar verkligen konceptet grundrustning). Jag antar att det är faktorn du menar Marco. I den här bra men ändå "icke expert" versionen kan jag köpa det. Men Siljestams husregel lockar med den slippar man justera bryt- och amputationsrisknivåerna.

ps. Filar vidare på husregler
Big Marco said:
Jepp, jag ber om ursäkt, jag var otydlig med termerna. STY och TÅL ger ens grundrustning (och påverkar Kroppsbyggnad) så det var jag menade. :)
 

Staffan

Myrmidon
Joined
7 Jun 2000
Messages
4,228
Location
Lund
Big Marco;n37274 said:
Jepp, jag ber om ursäkt, jag var otydlig med termerna. STY och TÅL ger ens grundrustning (och påverkar Kroppsbyggnad) så det var jag menade. :)
De påverkar dock egentligen ganska lite. Har du, som människa, maxat STY och TÅL har du 5T6 vardera på dem (ev +1), vilket ger en grundrustning på 5. En vekling med under 6T6 i summa på dessa har grundrustning 0. Det kanske låter mycket, men 5 poäng rustning är ett steg på tabellen över skadetrösklar, d v s en skillnad på 2 på de faktiska skadetabellerna. På de resultat som ger bryt-/amputationsrisk behöver du generellt 3-4 steg för att få en skillnad på 2 i dessa risker. Man omvandlar m a o en skillnad i stats på över 2T6 till en skillnad på 2 i faktisk amputations-/brytrisk.

Dessutom finns det en hel del resultat på händelsetabellerna eller som förmågor hos diverse folksla som implicerar att man blir hårdare och mer stryktålig, representerat av en bonus på Kroppsbyggnad. När Kroppsbyggnad då inte faktiskt gör en mer stryktålig (och väldigt sällan används i systemet över huvud taget) så ger det en underlig effekt.
 

Logros

Veteran
Joined
28 May 2008
Messages
77
Det var inte helt lätt att förstå hur Expertiser fungerar.

Alla expertiser är lättlärda så om jag fått en expertis så borde det leda till
A) jag har 0 i expertisen men kan köpa 3T för första enheten
B) jag har 3T i expertisen direkt

Men i exemplet i boken så blir 1 expertis 4T, vilket är både få expertisen till grundvärdet 3T och höja ett steg. Det är lite förvirrande.

Sen är det inte riktigt tydligt för mig hur en Mystiker får Mysterier. Det står under Utrustning och Resurser på arketypen att en mystiker får 6 mysterier, men reglerna för mysterier säger att dessa måste köpas för mystikfärdighetsenheter. Mystikern får i samma lista dessutom en expertis som tvärt emot mysterier inte kostar extra poäng att faktiskt få. De 6 mysterierna borde antingen tydligare vara kostnadsfria (om det ska vara så) eller beskrivas som en begränsning ("Mystikern får köpa upp till 6 mysterier för mystikfärdighetsenheter").
 

Oden

Veteran
Joined
1 Nov 2009
Messages
97
Har en fråga angående utrustningslistorna.

Det finns fyra mynt för tillfället; Cupra, Denar, Solida och Libra. I mitt huvud borde silvermyntet denar förkortas "d", speciellt som ni verkar gå på gamla valutor. Dock är alla priser i listorna förkortade "s" som jag antar står för silver. Alternativet att "s" står för Solida gör alla priser galna (betala guldmynt för en liter öl?).

Samma sak vid karaktärsskapande står alla startkapital och liknande bonusar skrivna i "Silver" istället för "Denarer".

Är detta något som fixas till boktrycket eller?
Kaigon said:
Boken kommer att ange silver men vi har lagt in ett förtydligande att "s" är silver och inte solida (samt att 1 denar är 1 silver).
 
Top