Tistel (arrikir) sätter sig inne i hålan, tänder ett av de fina vaxljusen och läser i böckerna han lånat. Boken med titeln: Så odlar du köttätande växter (och överlever när de blir hungriga) har en massa fina bilder, de ser nästan riktiga ut där de sitter på pappret. Det tar lite tid att läsa, det är ju inte något man gör varje dag. Köttätande växter verkar alla bo i “tropiska klimat” vilket är ett land som Tistel inte vet vart det ligger, men det ser farligt ut med alla de här växterna. Ett par växter verkar trivas i träskmark, kanske har Kväkerta några “KobraLiljor” eller “Flug Trumpeter” i träsket.
Skuggboken är lite finurlig att få upp. Tistel måste kittla den lite på bokryggen innan den öppnas ordentligt. Texten är svår att läsa, men med boken nära ljuset så går det sakta att läsa om hur Skuggtroll vandrar genom magiska öppningar i väven. De vandrar mellan olika mörka platser och om du har otur, kan du få ett skuggtroll som gäst i huset utan att du vet det. Tills saker som viktiga papper, kartor eller pergamentrullar försvinner.
Kvask (rymdhamster) får det förklarat av Tant Guther, att gudinnan Gibberskunk är en riktig otäcking. “Hon kan när som helst se till att du slår i stortån, ramlar nerför kullen rakt ner i ån där en björn jagar dig upp i närmaste träd! Hon är gammal, så hon hör dåligt, bäst att dina böner till henne är korta med enkla ord Kvask.” säger hon och visar upp en bild ur en gammal bok på Gibberskunk. Tant Guther ritar upp en symbol för Gibberskunk, så Kvask kan se om han får kontakt.
Slemmo (leon) kommer hem till hålan, lastar ur allt från bak på katten. Slemmo gäspar, det är tröttsamt att vara ute och slåss, tämja katter och slåss mot äckliga ormar och bepälsad best, lite vila känns underbart för kropp och knopp… tills han märker hur Knuffelbusk går fram till honom. “Jag tror det är Noir som kan ha startat allt det här, hon liksom försvann till bergen efter en syn. Har det någon gång hänt dig herr Slemmo?
Iste (sömniga Isaac) vandrar trött in till sin madrass, ynkar lite och tröst av Tant Guther i form av en nyvävd liten filt av mossa och spindelväv, den känns super mjuk mot huden.
Kingsley (god45) ser hur vargarna biter, brottas och slåss om vem som får mest att äta av besten som han och vännerna bekämpade. De försvinner när det börjar bli mörkt. Kingsley faller nästan ned av rädsla när en uggla hoar till ovanför honom från sin håla. Här ute i naturen verkar allt vara ute för att skrämma en! Väl nere på fast mark igen skakar Kingsley bort några kottar som fastnat på rustningen och ser att han är helt ensam här ute i nya skogen.
Uggo (cybot) vandrar bort till Malmborg med sitt guld och frågar dvärgarna om besten i berget. “Tja, här om krokarna finns en drake, men den sover uppe i sin håla mellan Malmborg och Stenborg.” säger en med rött skägg och inget hår på huvudet. “Barghur skogen har ju en hel del olika bester och annat irriterande, men vad som bor uppe i bergen vet vi nog inte. Men, för två gul lilla gröna man, kan jag gå till historie mästarna och fråga åt dig.” erbjuder en dvärg med tjockt skägg.
På basaren kan Uggo hitta läkande drycker för 2guld styck, samt en lite örter, flaskor och annat klet som örtplockarna Tissla och Slemmo kan använda för att skapa drycker för 6guld.
RoLo (majk) sätter sig ned utanför hålan, sträcker på sig och ser till att inte få kram i kroppen efter striden. Alltid bra med att stretcha efter en god strid, även innan. Kobolden med kastrullen på huvudet (Astermört) ser vad RoLo gör och börjar att försöka sig på att härma rörelserna.
Vad gör ni:
- Lyssnar på Tant Gunther (automatiskt val om man inget aktivt val görs, detta val läker också eventuella skador) - detta val kommer ändras i Barhgur skogen.
- Utforskar Mhurr skogen (mindre chans till erfarenhet pga er höga level).
- Utforskar Barghur skogen (chans till både erfarenhet (ökar level) och prylar, men innebär också en risk för monster och skada).
- Samlar mat (jagar eller plockar bär/svamp).
- Skapar: (tex utrustning, mojänger eller fällor för byn)
- Utforskar område X (tex: Bjärrbäck).
- Skriv fritt om inget passar