Rymdhamster
ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Det är nu alldeles för länge sedan som vi hade en tråd dedikerad till jordnötssmör, men för att inte utesluta andra fantastiska skapelser så är den här tråden öppen även för andra nötsmörstyper.
Och på den notisen så har jag faktiskt prövat att köpa en burk av Markattas Cashewsmör. Det kostade över 50 spänn för en pytteliten burk, men det var väldans gott. Övertygad om att det finns ett bättre sätt gick jag sedan och köpte ett storpack med rostade cashewnötter på lidel för 40 spänn vilket räkte till ca fyra gånger så mycket cashewsmör när jag var klar. Jag mixade helt enkelt skiten ur nötterna med min trogna stavmixer och tillsatte lite olja för konsistensen. En nötolja hade säkert varit bättre, men jag tog rapsolja eftersom det var vad jag hade.
Alltså vulgärt mycket billigare än att köpa färdigt, med minimalt arbete =)
Lite svårt att få bort de sista bitarna förvisso, men jag gillar mitt nötsmör "on the chunky side".
Och på den notisen så har jag faktiskt prövat att köpa en burk av Markattas Cashewsmör. Det kostade över 50 spänn för en pytteliten burk, men det var väldans gott. Övertygad om att det finns ett bättre sätt gick jag sedan och köpte ett storpack med rostade cashewnötter på lidel för 40 spänn vilket räkte till ca fyra gånger så mycket cashewsmör när jag var klar. Jag mixade helt enkelt skiten ur nötterna med min trogna stavmixer och tillsatte lite olja för konsistensen. En nötolja hade säkert varit bättre, men jag tog rapsolja eftersom det var vad jag hade.
Alltså vulgärt mycket billigare än att köpa färdigt, med minimalt arbete =)
Lite svårt att få bort de sista bitarna förvisso, men jag gillar mitt nötsmör "on the chunky side".