Sån tur att du frågade, för förra sommaren så upptäckte jag av en ren slump att av kokosmjölk kan man göra
Piña colada-glass!
För fyra rejäla tjockis-glassar, tag:
- En glassmaskin
- En burk kokosmjölk
- 4 äggulor
- 1 dl socker
- 2 dl grädde
- 12 cl rom
- 4 st ananasringar
- 4 st drinkparaplyn
Värm kokosmjölk tills fettet smälter. Blanda äggulor och socker och vispa ihop till en jämn smet.
Blanda ihop kokosmjölk med äggulor och socker och hetta upp tills nästan kokpunkt.
Låt sjuda under konstant omrörning tills smeten tjocknar till ungefär vaniljsås.
KOKA INTE, RÖR OM KONSTANT OCH GÅ ALDRIG IFRÅN GRYTAN, för om du gör det så får du en grynig sörja som är helt jävla oaptitlig.
Ta bort smeten från värmen och låt svalna. Ha i grädde och rom. Häll smeten i en glassmaskin som sen får jobba lite extra eftersom fryspunkten sjunker på grund av spriten.
Skopa upp i gulliga glassbägare och servera med en ananasring och drinkparaply.