Just nu är min favoritsallad (inte så smal men det är ju ok när en tränar
) fänkål, äpple, salladslök, majonnäs, citron, olja salt. Citron, salt och majo alltså, awesome.
Rökt fisk blandat med färskost, citron, pepparrot och salt är också kanon. Tror jag kan parafrasera Jamie Oliver något i stil med att om det ska vara surt eller salt så snåla inte, det ska vara kaxigt åt något av hållen.
Kummin, koriander, gurkmeja, kanel är ju också en enkel gryt-kryddning, gärna med lite katrinplommon, grönsaker och kött.
Annars enkelt: dill till fisk och potatis, soja och ostronsås och vitlök och bakpulver till kyckling med cashewnötter, röd currypasta och socker och salt till en curry, smör och salt och peppar till en köttbit (salta kvällen innan och ställ i kylen är najs).
Det är just nu mina favoriter och lätta att mixa och matcha. Passar det till fänkål så passar det kanske till broccoli och blomkål? Byta curryfärg, hur påverkar det, kanske mer/mindre av något? Ogillar själv att jobba efter recept så provar mig fram, med åtminstone halvhyfsat resultat som regel.