Torkade lagerblad håller inte jättelänge om man inte förvarar dem väl, även jämfört med andra torkade kryddor. Se till att förvara dem i en glas eller metallburk och inte ovanför spisen eller kylen där de gärna blir för varma och förstörs.Paprikapulver, Rosmarin och Vitlök är väl det jag alltid återkommer till om jag inte har någon särskild rätt eller recept i åtanke.
Men jag tänkte passa på att kidnappa tråden med en lite OT-fråga.
Lagerblad - vad är grejen med lagerblad, jättemånga grytor och liknande har ju att man ska lägga i ett eller ett par lagerblad, men jag har aldrig fattat om det smakar något, funkar ju inte heller att ta en tugga av det rakt av och man kan ju knappast märka skillnaden direkt efter man lagt i det som man kan med de flesta kryddor. Så... smakar lagerblad nåt? Är det för konsistensens skull? Borde jag sluta fega och bara börja vägra lagerblad?