Men iom att vi lever i Sverige skall man då tipsa TS om kryddor som förekommer i svensk matlagning och som TS har nytta av i sitt vardagsliv eller skall man tipsa TS om massa obskyra mongolska och zimbabwianska och taiwanesiska och eritrianska kryddor som TS kanske kommer använda på sin höjd en gång i månaden om ens det om TS basföda består av svensk husmanskost.Ja, varför ska man i en tråd där TS vill vidga sina kryddvyer komma med förslag på kryddor som vidgar vyer?
Och jag har liknande vanor. Och den svenska husman jag äter regelbundet (köttbullar, köttfärsås om den räknas, pyttipanna när nöden kräver) är oftast vegetarisk, och kryddas i stort sett alltid med något mer än de där bas-kryddorna som Dängrot nämner. Eftersom jag har andra kryddor hemma.@Dr_Dängrot Alltså, jag lagar nästan aldrig den typen av mat du pratar om. Vår husman hemma är snarare italiensk, amerikansk och mexikansk. Och på helgen äter vi något lite godare som kan vara asiatiskt, eller nån lyxig köttbit. Men svensk husman lagas max 3ggr/månad här. Jag är knappast extrem
Ja, du har tydligt hävdat din åsikt om att nästan alla bara äter kött och potatis och brunsås. Men vi som inte gör det vill också tipsa om att det finns annan mat än det, så vill man bredda sin repertoar finns det mycket gott att hitta.
Forumet är inte representativt för Sverige i sin helhet eller för gemene svensk . Det råder en viss typ av hegemoni här inne som inte är representativ för övriga Sverige.@Dr_Dängrot Alltså, jag lagar nästan aldrig den typen av mat du pratar om. Vår husman hemma är snarare italiensk, amerikansk och mexikansk. Och på helgen äter vi något lite godare som kan vara asiatiskt, eller nån lyxig köttbit. Men svensk husman lagas max 3ggr/månad här. Jag är knappast extrem
Alltså, man får äta och dricka vad man vill, men jag tycker inte man ska uppmuntra intaget av dåliga råvaror och dålig dryckTror du att Sven och Sara Svensson fabriksarbetare på fredagen när dom skall grilla tar fram Kobe biff och craftbeer eller tror du att dom tar fram flintastek och Pripps blå ?
Det är ok att säga att vi är lite bättreForumet är inte representativt för Sverige i sin helhet eller för gemene svensk . Det råder en viss typ av hegemoni här inne som inte är representativ för övriga Sverige.
Dissa inte flintan det är en svensk sommar staple haha .Alltså, man får äta och dricka vad man vill, men jag tycker inte man ska uppmuntra intaget av dåliga råvaror och dålig dryck
Ps. Flintastek är värre än grillkrydda tbh!
Jo, så är det såklart. Det smygs ner frysta köttbullar i min stekpanna då och då ibland, men jag behöver ingen hjälp med att göra den rätten + makaroner mer intressant. Det är ju mer lättja. Men ska jag utveckla min matlagning så vill jag lära mig nya, intressanta rätter och hantera nya intressanta smaker.Dissa inte flintan det är en svensk sommar staple haha .
Men som utbildad kock håller jag med dig om att mat självklart blir bättre av bra råvaror och om jag får välja så tar jag waygu eller Kobe alla dar i veckan framför flinta men det är inte så gemene svensk äter . Gemene svensk ställer sig inte och bakar surdegsbröd med sin egna hemmagjorda jästkultur när hen blir sugwn på en macka utan hen köper en limpa för 25,90 på den lokala Ica-butiken .
Får jag också vara med , är jag välkommen in i värmen trotts mitt förakt för craftbeer och surdegsbrödDet är ok att säga att vi är lite bättre
Pst, man kan köpa både surdegsbröd och craftbeer på Coop. Det är svenne nuFår jag också vara med , är jag välkommen in i värmen trotts mitt förakt för craftbeer och surdegsbröd
Nu när du nämner det så har jag sett den förhatliga craftbeer:en göra sitt intåg bland 3,5orna på ölhyllan på Coop.Pst, man kan köpa både surdegsbröd och craftbeer på Coop. Det är svenne nu
Nej, och vem skriver du på forumet för? Forumets medlemmar som sticker ut? Eller den bredda svenska massan som inte läser forumet?Forumet är inte representativt för Sverige i sin helhet eller för gemene svensk . Det råder en viss typ av hegemoni här inne som inte är representativ för övriga Sverige.
Triggered!!Ps. Flintastek är värre än grillkrydda tbh!
Precis, glöm inte smöret när du steker ditt bacon!Slutligen, våga använda riktigt smör. =)
Haha, each to his own. Håller dock med om att bacon är den bästa smaken!Triggered!!
Flintastek med extra baconsalt
En hädare till! Örtsalt!?!?! Men 3 av 4 är godkänt ändå.Men, bra råvaror, 40%-ig grädde, smör (inte margarin), Herbamare örtsalt är i princip allt som behövs för att laga god mat. Sen är jag väldigt svag för dragon också.