Nekromanti Kvällens recept: Kycklingleverpanna

Dewil

Skrivbordsgeneral
Joined
30 Jun 2000
Messages
1,769
Location
Nett-ruh-bi
Kycklinglever är gott, billigt, lättlagat och så mört att man knappt behöver tugga. Min närmsta Willys-butik har färsk kycklinglever för drygt 30 kr/kg.

- 400-500 g kycklinglever
- 4 schalottenlökar
- 5-6 champinjoner
- 1 burk creme fraiche (15 %)
- 1/2-1 tärning kycklingbuljong, alternativt kyckling- eller viltfond
- svartpeppar
- timjan
- smör
- vitt vin

Skölj levern. Finhacka schalottenlöken. Skär svampen i små bitar. Stek svamp, lök och lever i smör. Peppra, strö över timjan. Häll i creme fraichen, vitt vin och buljongen. Låt puttra.

Servera med t.ex. pressad potatis, ris eller matvete.

Dewil
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Kul med lite recept såhär..
Dock så har jag smaakt lever & kan sammanfatta det med: Urgh, fy för den..
Så tror att jag byter ut levern mot kycklingfilé.. Vilket är 7 reser mer smakligt,,
 
Top