Dewil
Skrivbordsgeneral
Kycklinglever är gott, billigt, lättlagat och så mört att man knappt behöver tugga. Min närmsta Willys-butik har färsk kycklinglever för drygt 30 kr/kg.
- 400-500 g kycklinglever
- 4 schalottenlökar
- 5-6 champinjoner
- 1 burk creme fraiche (15 %)
- 1/2-1 tärning kycklingbuljong, alternativt kyckling- eller viltfond
- svartpeppar
- timjan
- smör
- vitt vin
Skölj levern. Finhacka schalottenlöken. Skär svampen i små bitar. Stek svamp, lök och lever i smör. Peppra, strö över timjan. Häll i creme fraichen, vitt vin och buljongen. Låt puttra.
Servera med t.ex. pressad potatis, ris eller matvete.
Dewil
- 400-500 g kycklinglever
- 4 schalottenlökar
- 5-6 champinjoner
- 1 burk creme fraiche (15 %)
- 1/2-1 tärning kycklingbuljong, alternativt kyckling- eller viltfond
- svartpeppar
- timjan
- smör
- vitt vin
Skölj levern. Finhacka schalottenlöken. Skär svampen i små bitar. Stek svamp, lök och lever i smör. Peppra, strö över timjan. Häll i creme fraichen, vitt vin och buljongen. Låt puttra.
Servera med t.ex. pressad potatis, ris eller matvete.
Dewil