Rickard
Urverk speldesign
Jag hade tänkt att försöka lära mig att laga mat någorlunda vettig och jag har till och med börjat läsa en sådan här... uhm.. vad heter det...? eeehh... bok om mat, så att jag kan omvandla min matlagning till kokkonst istället för den tortyrkonst som den nu är..
Har ni några bra tips på maträtter? De ska ha några kriterier:
× Inte innehålla för många ingridienser..
× Vara någorlunda lätta att slänga ihop..
× Inte kräva mer än 20 minuters närvarande..
× Kan lika gärna vara ett tips på hur man kan förbättra en redan existerande maträtt..
Ett exempel på det sista är att steka på bacon till pyttipannan.. Det höjer smakupplevelsen 100 gånger..
Ett exempel på sista punkten men också att "inte kräva mer än 20 minuters närvarande" är fiskgratäng.. Det går att köpa i handeln och du slänger in den i ugnen i 45 minuter och sedan så är det klart.. Köp en flaska citron (<-- tipsen för att förbättra) att "krydda" rätten med och knapra på lite knäcke medan du äter det.. Cocktailtomater rekommenderas också.. Jag köper bara cocktailtomater.. Det är som vanliga tomater, fast i dvärgstorlek.. Då slipper jag dela på dem utan kan bara lägga dem på tallriken och dela på dem medan jag äter dem.. Vanliga tomater tycker jag kräver mer krångel än minitomaterna..
Kokboken jag läser igenom har delats in kapitel efter en viss ingrediens och de recept som låter gott försöker jag göra.. När jag hade äggvecka (kapitlet handlade om det) så kom jag över en lätt maträtt som jag tyckte var god..
Det du behöver är: Ägg, ost, spenat
Egentligen heter rätten "Ägg i spenatbädd" men jag lade till ost för ost brukar kunna förstärka smakupplevelsen (dessutom så hade jag ost kvar från tacokvällen innan).. Ungefär som persilja är suveränt för att få en frisk grön smak i en rätt..
Löskoka äggen (3-5 minuter i kokande vatten eller 1-3 i kallt vatten, från det vattnet börjar koka).. Kör den djupfrysta spenaten i mikron i 3 minuter.. Blanda i riven ost och kör det hela ytterligare en minut (så att osten har smält).. Spola äggen i kallt vatten, skala dem och lägg dem på spenaten.. Salta lite och ät!
/Han som hoppas ingen drar tips på nudlar, blodpudding och ärtsoppor, men tar gärna in tips på hur man kan förbättra smakupplevelsen för de rätterna
Har ni några bra tips på maträtter? De ska ha några kriterier:
× Inte innehålla för många ingridienser..
× Vara någorlunda lätta att slänga ihop..
× Inte kräva mer än 20 minuters närvarande..
× Kan lika gärna vara ett tips på hur man kan förbättra en redan existerande maträtt..
Ett exempel på det sista är att steka på bacon till pyttipannan.. Det höjer smakupplevelsen 100 gånger..
Ett exempel på sista punkten men också att "inte kräva mer än 20 minuters närvarande" är fiskgratäng.. Det går att köpa i handeln och du slänger in den i ugnen i 45 minuter och sedan så är det klart.. Köp en flaska citron (<-- tipsen för att förbättra) att "krydda" rätten med och knapra på lite knäcke medan du äter det.. Cocktailtomater rekommenderas också.. Jag köper bara cocktailtomater.. Det är som vanliga tomater, fast i dvärgstorlek.. Då slipper jag dela på dem utan kan bara lägga dem på tallriken och dela på dem medan jag äter dem.. Vanliga tomater tycker jag kräver mer krångel än minitomaterna..
Kokboken jag läser igenom har delats in kapitel efter en viss ingrediens och de recept som låter gott försöker jag göra.. När jag hade äggvecka (kapitlet handlade om det) så kom jag över en lätt maträtt som jag tyckte var god..
Det du behöver är: Ägg, ost, spenat
Egentligen heter rätten "Ägg i spenatbädd" men jag lade till ost för ost brukar kunna förstärka smakupplevelsen (dessutom så hade jag ost kvar från tacokvällen innan).. Ungefär som persilja är suveränt för att få en frisk grön smak i en rätt..
Löskoka äggen (3-5 minuter i kokande vatten eller 1-3 i kallt vatten, från det vattnet börjar koka).. Kör den djupfrysta spenaten i mikron i 3 minuter.. Blanda i riven ost och kör det hela ytterligare en minut (så att osten har smält).. Spola äggen i kallt vatten, skala dem och lägg dem på spenaten.. Salta lite och ät!
/Han som hoppas ingen drar tips på nudlar, blodpudding och ärtsoppor, men tar gärna in tips på hur man kan förbättra smakupplevelsen för de rätterna