Middag runt Kopparhavet!

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
18,092
Location
Ereb Altor
Huvudmål:
  1. Grönbönsgryta
  2. Alglpaj
  3. Valnötssoppa
  4. Svartgröt
  5. Surmjölkskaka
  6. Kryddris
1 s/rätt

Med…
  1. Fisk
  2. Skaldjur
  3. Ägg
  4. Ost
  5. Honung
  6. Fikon
1/2 s/tillbehör

För- och/eller efterrätt...
  1. Rostad snigel
  2. Dadlar i olja
  3. Tunnbröd
  4. Kornkaka
  5. Sötad mandelkaka
  6. Päronkompott
1/2 s/rätt

Dryck:
  1. Arrak
  2. Honungsvin
  3. Kryddvin
  4. Shai
  5. Kornvin
  6. Bir
1/4-1 s/krus
 
Last edited:

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
7,090
Själv gillar jag svärdsfärs med fylld sötpeppar och saffransris. Granatäpple och färskost till efterrätt. Det hela sveps med surmjölk och sött vin.
 

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
18,092
Location
Ereb Altor
Själv gillar jag svärdsfärs med fylld sötpeppar och saffransris. Granatäpple och färskost till efterrätt. Det hela sveps med surmjölk och sött vin.
Dylika svärdspett serveras under namnet khabbaba på Knölkajen i Medna och äts med kokta grynbollar och honungsvåfflor.
 

Dr_Dängrot

Myrmidon
Joined
1 Mar 2017
Messages
4,326
Här blir det kryddris med fikon och kornkaka och det hela sköljs ner med ett krus kornvin
 
Top