Vitulv
Årets spelledare 2011 och 2013
- Joined
- 23 Dec 2000
- Messages
- 7,060
I Johans tråd dök det upp massor av schyssta flottpuckar som stillar hungern snabbt och lätt. Hur vore det om vi käkade lite bättre mat för en gångs skull? Min tips är varma sallader. Det är matigt och gott, samtidigt som det är lätt att laga.
En favorit:
Du behöver:
<ul type="square">
[*]Romansallad (sådan man får i en ceacarsallad) eller möjligtvis [*]Ruccola.
[*]Rödlök
[*]Avocado
[*]Paprika av valfri färg, själv föredrar jag grön.
[*]Champinjoner
[*]Mozarella
[*]Kycklingkött (filéer är enklast)
[*]Bacon
[*]Grön eller röd pesto (köps i burk på Ica)
[/list]
Gör så här:
<ul type="square">
[*]Hacka alla grönsaker, utom svampen (som inte är en grönsak) och blanda runt dem i en bunke. Vänta med att blanda i avocadon, lägg den vid sidan istället.
[*]Stek svampen och lägg den vid sidan.
[*]Strimla och stek bacon, blanda med svampen.
[*]Tärna och stek kycklingen, blanda med andra stekta grejor.
[*]Blanda ned lite pesto och olivolja i salladen.
[*]Riv mozarellan i mindre bitar och blanda ned i salladen.
[*]I med kyckling, svamp och bacon i salladen.
[*]I med avocado i salladen.
[/list]
När du steker kyckling, bacon och svamp, använd måttligt med olivolja. Det behövs inte så mycket.
Anledningen till att man väntar till sist med avocadon är att den är mjuk och lätt blir lite mosig när man våldför sig på salladen.
Servera med grovt bröd, gärna hårt.
Så, en schysst middag som funkar såväl en trist måndagkväll som när man vill nuppa med någon. Om man tar bort brödet slipper man dessutom kolhydrater. Ingen dressing behövs, det blir saftigt och gott ändå.
- Vitulv
En favorit:
Du behöver:
<ul type="square">
[*]Romansallad (sådan man får i en ceacarsallad) eller möjligtvis [*]Ruccola.
[*]Rödlök
[*]Avocado
[*]Paprika av valfri färg, själv föredrar jag grön.
[*]Champinjoner
[*]Mozarella
[*]Kycklingkött (filéer är enklast)
[*]Bacon
[*]Grön eller röd pesto (köps i burk på Ica)
[/list]
Gör så här:
<ul type="square">
[*]Hacka alla grönsaker, utom svampen (som inte är en grönsak) och blanda runt dem i en bunke. Vänta med att blanda i avocadon, lägg den vid sidan istället.
[*]Stek svampen och lägg den vid sidan.
[*]Strimla och stek bacon, blanda med svampen.
[*]Tärna och stek kycklingen, blanda med andra stekta grejor.
[*]Blanda ned lite pesto och olivolja i salladen.
[*]Riv mozarellan i mindre bitar och blanda ned i salladen.
[*]I med kyckling, svamp och bacon i salladen.
[*]I med avocado i salladen.
[/list]
När du steker kyckling, bacon och svamp, använd måttligt med olivolja. Det behövs inte så mycket.
Anledningen till att man väntar till sist med avocadon är att den är mjuk och lätt blir lite mosig när man våldför sig på salladen.
Servera med grovt bröd, gärna hårt.
Så, en schysst middag som funkar såväl en trist måndagkväll som när man vill nuppa med någon. Om man tar bort brödet slipper man dessutom kolhydrater. Ingen dressing behövs, det blir saftigt och gott ändå.
- Vitulv