Hej kära forumiter,
Länge sedan jag skrev här, så kan tycka att det är dags igen.
Av någon anledning har jag lyckats samla på mig ett matlagningsintresse, och nyligen upptäckte jag att Geografica Mundana beskriver en massa måltider specifika för de olika länderna i Mundana. Då mina spelare ska skapa ashariska karaktärer nu på torsdag tänkte jag att jag skulle tillaga något att mumsa på. Fann då receptet för Auccapaj:
Paj tillverkad av smör, vetemjöl och getmjölk. Fylls med skalade hackade auccafrukter (påminner om lime) och grädde. Pajen garneras med rivna skal från auccafrukten.
Försökte mig på detta genom att byta auccafrukten med lime, och lägga till ägg i fyllningen för att få mer av en äggstanning. Problemet med detta var att det blev väldigt surt/bittert där fruktbitarna var, och väldigt äggig smak där dessa saknades.
Jag behöver alltså hjälp! Hur gör man bäst en Auccapaj? Finns det något bra recept man kan följa, med mindre modifikationer? Hur hade ni gjort en sådan paj?
Länge sedan jag skrev här, så kan tycka att det är dags igen.
Av någon anledning har jag lyckats samla på mig ett matlagningsintresse, och nyligen upptäckte jag att Geografica Mundana beskriver en massa måltider specifika för de olika länderna i Mundana. Då mina spelare ska skapa ashariska karaktärer nu på torsdag tänkte jag att jag skulle tillaga något att mumsa på. Fann då receptet för Auccapaj:
Paj tillverkad av smör, vetemjöl och getmjölk. Fylls med skalade hackade auccafrukter (påminner om lime) och grädde. Pajen garneras med rivna skal från auccafrukten.
Försökte mig på detta genom att byta auccafrukten med lime, och lägga till ägg i fyllningen för att få mer av en äggstanning. Problemet med detta var att det blev väldigt surt/bittert där fruktbitarna var, och väldigt äggig smak där dessa saknades.
Jag behöver alltså hjälp! Hur gör man bäst en Auccapaj? Finns det något bra recept man kan följa, med mindre modifikationer? Hur hade ni gjort en sådan paj?