Ymir
Blivande Stockholmshipster
Jag glömde 25% av mig själv i Kina. Så nu tänkte jag att den biten gärna får stanna där. Problemet är att all jävla svennemat är så outhärdligt jävla fläskig. Nyckeln till att mycket av Ymir försvann i Kunming tror jag är en kombination av bergsklättring samt att kinesisk mat inte innehåller:
- bröd
- smör
- mjölk
- ost
- grädde
- gräddfil
och att kinesiska potatischip enbart kommer i smaker som 'Hot and sour fish soup'.
Däremot åt jag ganska mycket snickers och oreos, vilket jag givetvis tänkt sluta med oavsett, och, det skummaste; nudlar. Som väl inte borde vara mindre kolhydrat-rika än spaghetti...men likfullt rasade min vikt som ett korthus.
Saker jag åt mycket av i Kina:
- ris
- nudlar
- stekta grönsaker
- kött
- korv
- chili
- potatis
Basically är ett kardinalproblem att jag saknar förståelse för vad som är smalmat och inte. Varför gick jag ned i vikt trots att jag åt en massa kött friterat i kloakolja? I don't get it.
och jag väntar mig väl inte att ni ska hjälpa mig analysera det heller...
utan istället kan ni hjälpa mig genom att lära mig laga nya saker, för som det är i Sverige just nu består min repetoar som kock basically av pastarätter och bearnaisessås, och Malmö har en påtaglig avsaknad av berg jag kan springa uppför...jag behöver följaktligen lära mig laga mat som inte snabbt kommer få mig att bli en Edvard Persson-lookalike.
Tyvärr finns några begränsningar:
- Jag är fattig, jag har inte råd att köpa fint kött och fisk särskilt ofta.
- Jag har ingen frys, detta är jättejobbigt då jag tex inte kan köpa billigt kycklingkött, som jag älskar, för att det alltid endast och enbart kommer fruset i 1kg förpackningar.
- Jag har inget emot att gå veggo lite men ibland måste jag få äta döda saker från djurriket.
- Jag är inte jättemegabra på att laga mat och jag är singel, så jag vill gärna ha ganska ENKLA recept, jag vill inte att matlagningen ska ta upp för mycket av tid jag kunnat ägna åt att tex skriva rollspel.
Utifrån dessa premisser är jag tacksam för alla tips!
En liten fråga dock: varför äter någon fullkornspasta? Det har samma kalorieinnehåll som vanlig pasta men smakar mycket sämre.
En till fråga: vilka typer av bröd är okej att äta, om några? Knäckebröd?
- bröd
- smör
- mjölk
- ost
- grädde
- gräddfil
och att kinesiska potatischip enbart kommer i smaker som 'Hot and sour fish soup'.
Däremot åt jag ganska mycket snickers och oreos, vilket jag givetvis tänkt sluta med oavsett, och, det skummaste; nudlar. Som väl inte borde vara mindre kolhydrat-rika än spaghetti...men likfullt rasade min vikt som ett korthus.
Saker jag åt mycket av i Kina:
- ris
- nudlar
- stekta grönsaker
- kött
- korv
- chili
- potatis
Basically är ett kardinalproblem att jag saknar förståelse för vad som är smalmat och inte. Varför gick jag ned i vikt trots att jag åt en massa kött friterat i kloakolja? I don't get it.
och jag väntar mig väl inte att ni ska hjälpa mig analysera det heller...
utan istället kan ni hjälpa mig genom att lära mig laga nya saker, för som det är i Sverige just nu består min repetoar som kock basically av pastarätter och bearnaisessås, och Malmö har en påtaglig avsaknad av berg jag kan springa uppför...jag behöver följaktligen lära mig laga mat som inte snabbt kommer få mig att bli en Edvard Persson-lookalike.
Tyvärr finns några begränsningar:
- Jag är fattig, jag har inte råd att köpa fint kött och fisk särskilt ofta.
- Jag har ingen frys, detta är jättejobbigt då jag tex inte kan köpa billigt kycklingkött, som jag älskar, för att det alltid endast och enbart kommer fruset i 1kg förpackningar.
- Jag har inget emot att gå veggo lite men ibland måste jag få äta döda saker från djurriket.
- Jag är inte jättemegabra på att laga mat och jag är singel, så jag vill gärna ha ganska ENKLA recept, jag vill inte att matlagningen ska ta upp för mycket av tid jag kunnat ägna åt att tex skriva rollspel.
Utifrån dessa premisser är jag tacksam för alla tips!
En liten fråga dock: varför äter någon fullkornspasta? Det har samma kalorieinnehåll som vanlig pasta men smakar mycket sämre.
En till fråga: vilka typer av bröd är okej att äta, om några? Knäckebröd?