Rotsaker i ugn
Skär potatis, morötter, kålrot, paprika, lök, palsternacka, champinjoner, ja, allt som tål värme utan att förvandlas till snor, i bitar. Lägg i långpanna, ringla över olivolja, strö över grovsalt (obs! Det funkar inte med annat salt, det måste vara grovsalt) och gratinera mitt i ugnen på 225 grader i 20-30 minuter. Vänd eventuellt grönsakerna efter halva tiden. Kolla att potatisen är klar - den är den enda som måste tillagas för att vara ätlig.
Servera till något proteinrikt. Korv, kyckling eller kött i lagoma bitar kan med fördel tillagas samtidigt i samma panna som grönsakerna. (Obs! Kyckling måste tillagas ordentligt.)
Välsmakande? Ja!
Billigt? Ja!
Lättlagat? Ja!
Snabbt? Tja, när du väl har skjutsat in pannan i ugnen så sköter den sig själv och du kan pilla naveln, torka golv, porrsurfa, skriva en rollperson eller göra något annat produktivt under tiden.
Nackdel: Det är tråkigt++ att diska en långpanna.
Dewil