Nej, hos skaparen.
Det är ett under att det finns användare som använder systemet och lyckas uträtta sina behov.
Skulle man analysera systemet ifråga skulle man upptäcka punkt efter punkt där det finns vitala brister vad gäller användarvänlighet och anpassning till målgrupp.
Målgruppen är vanliga datoranvändare. Dessa förutsättas inte besitta djupare kunskaper om de olika komponenter som systemet utgör, utan enbart ha ett objektiv med sitt besök till webbplatsen - att registrera sig själv på konventet och boka allt de vet de önskar vilja ha/göra i förväg.
Med den användarovänlighet som är inbyggd i systemet, innebär detta att objektivet är särdeles svåruppnåeligt.
Om Flickr kunde ha en registreringsprocess som var i tre enkla klick, likaledes Blogger och Blogspot, så kan ett anmälningssystem till ett konvent ha det. Tyvärr har man tagit i ända från tårna och gjort ett system anpassat till systemare utan minsta tanke på hur der ser ut eller hur det presenteras. Kontentan är den mardröm som de stora svenska konventen använder sig av.
Efter kritik förr om åren har man äntligen lagt in en funktion där man kan återställa sitt lösenord. Framtills förra LinCon fanns inte den funktionen, utan man var tvungen att maila webbansvarig för konventet ifråga.
Lägg till det faktum att man kan redigera sina uppgifter och sina anmälningar efter att man först skickat in dem. Detta gör att man från det att man anmält sig, har ändrat sig och helt sonika redigerat bort uppgifter från sin anmälan. Väl på plats kan de ha beställt muggar, t-shirt, mål mat och annat till en, som man på plats helt sonika blånekar till att man beställt. Kollar de då upp det i systemet så kan de se att de har två olika uppgifter som strider mot varandra. Vilket är en absolut mardröm för en organisatör och receptionist.
Om du multiplicerar dessa två saker med antalet anmälda till konventen, så inser nog också du att det kan bli en hel del support till webbansvarig och receptionen väl på plats. Tid och energi som man inte skall lägga på sådant, då det med enkelhet går att lösa vid implementerandet av webbplatsen. Om man vill och kan.
Det finns otaliga sådana kritiska brister i systemet. Vill man kan man förändra det. Dock börjar jag tveka på om man kan.