Ymir
Liten kantbaron
Soupe à la tomate impressionnant d'Ymir
Detta är mitt bästa recept; I termer av gott per krona är detta antagligen det godaste i hela världen efter jakfilé i nepalesiska kryddor på Makye Ame i Kunming/Lhasa/Beijing. Snabblagat och omöjligt att misslyckas med! Bra som bjudmat eller för skräckfilmsmys framför datorn.
Stek ½-1 finhackad lök i olja, tillsätt lite redning av något slag, samt en grönsaksbuljongtärning, en del passerad tomat och en del vatten (cirka en liter vätska totalt sett är lagom för en gigantofantisk portion). Koka upp på hög värme under lock, koka sedan några få minuter, ha i rikligt med tomatpuré, och tabasco, chiliolja, fejk-tabasco, sambal oelek eller vitlöks-sambal; inte för mycket, men lagom för att ge bett. Släng i rikligt med salt, peppar, timjan, salvia och eventuellt oregano. Lägg i stekta slantar av kryddkorv tex chorizo, och en klick gräddfil. Servera direkt, gärna med en bulle eller två.
Detta är mitt bästa recept; I termer av gott per krona är detta antagligen det godaste i hela världen efter jakfilé i nepalesiska kryddor på Makye Ame i Kunming/Lhasa/Beijing. Snabblagat och omöjligt att misslyckas med! Bra som bjudmat eller för skräckfilmsmys framför datorn.
Stek ½-1 finhackad lök i olja, tillsätt lite redning av något slag, samt en grönsaksbuljongtärning, en del passerad tomat och en del vatten (cirka en liter vätska totalt sett är lagom för en gigantofantisk portion). Koka upp på hög värme under lock, koka sedan några få minuter, ha i rikligt med tomatpuré, och tabasco, chiliolja, fejk-tabasco, sambal oelek eller vitlöks-sambal; inte för mycket, men lagom för att ge bett. Släng i rikligt med salt, peppar, timjan, salvia och eventuellt oregano. Lägg i stekta slantar av kryddkorv tex chorizo, och en klick gräddfil. Servera direkt, gärna med en bulle eller två.