Nekromanti Vilken är er favoritmat?

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,296
Den där mamman kan få bjuda mig på mat!(NT)

NT = No Text (Ingen text)
 

Marcus J

Hero
Joined
8 Oct 2003
Messages
950
Location
Göteborg
När jag var på en stor simtävling i Esbjerg, Danmark så fick vi en friterad, färsk fisk. Det är nog den godaste fisken jag någonsin ätit. Tillsammans med remuladsåsen de serverade till så kunde man lätt äta 4-5 sådana fiskfileér.

Om vi tar något som jag kanske kan äta lite oftare så är stekt fisk en höjdare. Panerad stekt fisk. En många ggr underskattad rätt.

/Marcus som gillar fisk. Sen så är kebab och pizza också väldigt gott.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,296
Besviken...

Hallå! Uppsträckning!
Vad snackar ni om egentligen?
"...mammas makaroner med korv..."
Är det det godaste ni nånsin ätit? Vad ska komma härnäst? Såna där billighetsnudlar för fem spänn?
Det här var det värsta jag läst- ni verkar ju grymt oallmänbildade! Kan det vara så att ni, fattiga studenter och gymnasieslynglar, inte har fått smaka på det riktigt goda ännu?

Då ska ni få reda på vad som finns därute och bara väntar på er:

Sashimi
Riktig rå fisk, inte fusk-sushi gjord av nån AMS-tillsatt 'degerförsare' som inte förstår skillnaden mellan japansk och kinesisk soja. Förlåt Degerfors! :gremwink:

Bouillabaisse
Den riktigt goda versionen som jag ätit i Marseille är gjord på ett stort stycke vitfisk (dagens fångst så att den är riktigt färsk), varpå man häller över skaldjur och bitar av exklusiva fiskfiléer (marulk tex). Sedan toppar man med aioli.

Hjort-, rådjur- eller älg
Det finaste köttet är vilt! Inte någon läbbig gryta där allt kokar samman tills det inte går att skilja köttet från rovorna; utan antingen racks eller filéer. Gärna med enbär och rosmarin.

Lamm från mellanöstern
Ni i obygden har nog inte hajjat det än, men i storstan är det libanesiska köket störst just nu. Meze kallas det smårättersbord som sprider sig som en löpeld runt jorden!
Underbart gott med nya smaker och kryddor.
Annars är lamm otroligt gott. Hellre än kyckling.

Små konstiga bär
Gott efter maten är tex havtorn . Sjukt gott och lika exklusivt och dyrt. Men har man smaklökar som "...kräfva det lilla extra!", får man allt köpa på sig ett parti av skärgårdens guld.

Halloumisallad
Vegetariskt kan vara gott. Om det görs med finess.
Här bidrar jag med ett superenkelt recept till mina rollspelsvänner:

Använd sallad, men ABSOLUT INTE vanlig (=tråkig), grön- eller isbergssallad, utan hellre nån ny, fräck variant, helst ekbladssallad.
BRYT sönder den. Skära sallad gör bara amatörer.
Skiva tomater i åtta delar, inte skivor.
Skala en gurka och ta ur innanmätet. Annars blir det slabbigt (=det vill vi inte!).
Skiva en rödlök rekordtunt i ringar. TUNT!
Stek halloumi (en grekisk ost som är arton miljarders miljoner ljusår godare och mer speciell än den vanligare fetaosten), helst på grill eller i grillpanna (något alla måste ha, rekommenderas varmt). Rosta slutligen lite solroskärnor snabbt.
---
Lägg upp sallad, sedan tomat, gurka och rödlök. Lägg över skivorna med halloumi och droppa solroskärnorna över. Stänk över lite olivolja, toppa med havssalt.
Klart!

Nu kanske du saknar en riktig dressing? Nja, ställ hellre fram lite balsamico vid sidan om istället för att hälla direkt ner i salladen. Så kan den ta som vill ha.

Mina favoritsägningar när jag vill upplysa min omgivning om min dyra smak:

"Jag tycker faktiskt bättre om riktigt vildsvin än fläsk. Det är magrare utan att tappa smak!"

"Jovisst, pilgrimsmusslor är asgott, men de blir så lätt överkokta(-stekta)."

"Texmex (eller: sushi, vietnamesiskt, thailändskt, pizza i lerugn, tunnbrörulle med nån äcklig röra, husmanskost...) har jag tröttnat på. Det är såå nittiotal..."

"Jaså, finns det ett musikinstrument som heter mandolin?! Jag kände bara till mitt favoritredskap i köket som skär supertunna skivor. Kallas också för mandolin och finns på Cordon-Bleu för bara 475:- senast jag kolla'..."

"Det är ju så lätt att göra hemlagad bearnaise att jag inte förstår varför man inte gör det oftare!"

Låter jag dryg? Jomenvisst, det är jag! Och stolt! :gremtongue:

/Basenanji, dyrt är godare!



.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,296
Aha!

Juste! Själv gillar jag Fratsnekdo med flrslko och stavade gurkskivor!

/Basenanji, som blev rätt nyfiken på vad det kan vara för mat...
 

DeBracy

Eventuellt helt fantastisk
Joined
21 May 2003
Messages
5,856
Re: Besviken...

Hallå! Uppsträckning!
Vad snackar ni om egentligen?
"...mammas makaroner med korv..."
Är det det godaste ni nånsin ätit? Vad ska komma härnäst? Såna där billighetsnudlar för fem spänn?
Hörrudu, tråden handlar om favoritmat, inte om det godaste vi någonsin ätit. Således passar mammas makaroner jäkligt bra här ska du veta. Eller mammas hasselbackspotatis och sambal-fläskfilé för den delen.

Ner med matsnobbarna, fram för mamma!
 

Mekanurg

I'd rather be different than indifferent.
Joined
17 May 2000
Messages
8,048
Location
Port Kad, The Rim
Mums filibabba

Om du går in i en indisk restaurant och beställer det jag nämnde i mitt föregående inlägg så får du en skål med välkryddad aubergine-röra (baigen ka barta), något som ser ut som tunna pitabröd (ruuti) och en skål med strimlad rättika och skivade tomater.

Mums, mums.
 

Yheela_UBBT

Veteran
Joined
21 Mar 2005
Messages
100
Mother India

Vad som helst på menyn...
Jag besöker ALDRIG Göteborg utan att ha ätit minst ETT mål mat på Mother India.
*dreggel...*
 
G

Guest

Guest
Hmmm, svår fråga, får nog säga som debracy, min mamma är också profesionell kock, men någon matstandard brukar vi inte gå efter vi hjälps åt att improvisera för det mesta, men crepes är nog förrättsfavvo sedan är nog fransk potatisgratäng med någon köttbit (rare ofcourse) som huvudrättsfavorit sist men definitivt inte minst saffranspankakor med vaniljglass, men detta är för att dessa rätter har namn samt att lussebullar inte räknas som rätt (till lucia åt jag lussebullar för runt 250kr).
Men nu måste jag laga mat igen för nu blev jag hungrig.
 
Top