Mogger
Hipsteranka
En tumregel är att i städer hittar du främst vegetarisk mat eller fisk/skaldjur, medan du behöver ut på landsbygden för att hitta lamm eller gris. Fågel kan nog funka lite här och var.Hur tillreds egentligen maten på värdshus eller andra anrättningar?
Känns som det alltid slutar med att det är en gryta som står och puttrar.
Är det rimligt att man står och steker i stekpannor, kokar i kastruller, eller vedungsbakas mat? Grillar man över en brasa? Eller borde mycket mat serveras kall i form av ost, bröd och torkat kött?
Hur tillreder ni maten på era fantasyvärdshus?
Vill man vara riktigt petig så kan man ju speca några ingredienser som är viktig för regionen - i Rom hade vi olivolja, vin och vete - och se vad man kan hitta på av det.
Man kan även kika på traditionell street food från olika kulturer. I många fall är det rätt rimlig värdshusmat; enkelt att tillreda, basic råvaror, prisvärt etc. Empanadas, fried rice, grillspett...