Gobliner i Mhurr skogen (rutland)

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,858
Kvask är en magihexare som ristar kraftrunor med sin lilla kniv och väver magi med sina fingrar som om han virkade fram den till verkligheten. Han är överygad om att allting andra kan göra kan han göra nästan lika bra med magi!

Kvask gillar också sniglar med örtcreme.


Här iförd det traditionella lösskägget av fårull.
Går ju inte att trolla utan skyddsskägg
 

lupus

Veteran
Joined
16 Jul 2022
Messages
90
Skalle klubbor är ju viktiga och så, men sådana går nog inte att äta och det är också viktigt. Leta mat är ju förresten ganska likt att plocka örter, så det kan man ju redan. Tissla slår följe med Slemmo och går för att leta efter fina svampar (3).
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,858
Skalle klubbor är ju viktiga och så, men sådana går nog inte att äta och det är också viktigt. Leta mat är ju förresten ganska likt att plocka örter, så det kan man ju redan. Tissla slår följe med Slemmo och går för att leta efter fina svampar (3).
(och mask)
 

Arrikir

Venator
Joined
14 Jan 2019
Messages
693
Location
Uppsala
Tistel meddelar med gäll röst: "Ja tänkr utfårska skågen" och dra upp huvan. Han tycker han ser häftig ut, men drar upp huvan för långt, ser inget och drattar i kull på vägen ut...

2: utforskar skogen
 

NordicMouse

Veteran
Joined
23 Jul 2024
Messages
189
Location
Sweden
Dag 1

Slemmo (@Leon) gräver runt kring en buske nära toalett gropen, den har vuxit sig stor och under alla dess rötter och ogräs hittar Slemmo en massa maskar Han hittar även en mask som slingrat sig runt en udda ring i silver.

Roderick (@God45) gräver runt och ser till att marken är platt för att spänna och gömma fällorna. Roderick sätter ut tre fällor, en går dock av pga misstag med knutar och Roderick känner sig lite yr efter att ha hängt upp och ned ett tag.

Tisla (@lupus) hittar ett par fina svampar runt ett av de stora träden. Tissla hittar svampar som ser goda ut, men också likadana små fotsteg som fanns inne i hålan!

Uggo (@Cybot) låter andarna leda honom in i skogen, det känns tryggt med att ha sina vänner med sig, närvaron av deras andar får honom att hamna i en trans och vaknar till uppe på en tall gren, där han finner en glittrande liten sten… som luktar bajs.
Uggo lyckas glida ned från grenen, men blir lite repad av barken.

Iste (@Sömniga Isaac) går med gruppen in i skogen, han blir lite vilseledd pga all käbbel mellan dockorna och ramlar in i en snår buske full med taggar! Efter att ha backat ut ur busken, ansiktet fullt av små rispor och taggar, får han en liten vision av ett skrattande litet ansikte.

Kvask (@Rymdhamster) ger sig in i skogen, det känns lite kallt men som en magihexare trollar Kvask fram en liten flamma… och lyckas undvika en dykande fladdermus som vill bita på honom! Istället blir den bränd och Kvask har en bränd/stekt fladdermus.

Stump (@Mogger) tittar nöjt ned på sina knutna skor, plötsligt biter något till honom på vänster ben! Aj, det gör ont! Stump slår till med sin klubba och lyckas platta till ett argt murmeldjur. Den verkar ha en liten sadel på ryggen, alldeles för liten för Stump att sitta i.

RoLo (@Majk) tar sitt spjut och hittar spår i marken efter en hare. Spåret leder till en lya och RoLo har tur och kommer hem med två harar som inte bara ger kött till byn, men också två fina pälsar som ser lite sned. Det är svårt att flå och ta hand om päls och skinn, nästa gång kanske det går bättre.

Tistel (@Arrikir) snubblar in i skogen, hans fot hittar en rot och kroppen följer efter genom att hitta marken. Tistel känner något landa på ryggen, något som kryper runt och biter med små vassa bett! Tistel skakar av sig krypet genom att dansa loss och skaka kroppen! Tistel råkar smälla till en bofink i rörelsen, perfekt kvällsmat.


Slemmo - Örtplockare nivå 1. Stor skål av mask och udda ring.

Roderick - Kvickfot nivå 1. 2 lyckade fällor för byn.

Uggo - Andepratare nivå 1. Glittrande bajs sten.

Iste - Andepratare nivå 1. Små sår i ansiktet, skrattande ansikte: ledtråd.

Kvarsk - Magixäxare nivå 1. Bränd/stekt fladdermus

Stump - Krigare nivå 1. Ont i vänster ben, tillplattat murmeldjur, pytte liten sadel.

RoLo - Krigare nivå 1. Två harar och två små skadade pälsar.

Tissla - Örtplockare nivå 1. Svampar och fotspår.

Tistel - Kvickfot nivå 1. bofink, små ryggsår som svider.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,858
Är det samma handlingar att välja från igen?

Under tiden sätter Slemmo ringen på sin ringtå, och svänger ihop en smarrig maskarpone
 

Sömniga Isaac

Rollspelsinkvisitor
Joined
9 Feb 2008
Messages
2,270
Location
Örebro
Iste, med sin nyfunna visdom, försöker tillsammans med Gorm och Tuss att frammana ett skrattande ansikte. Han slår upp en improviserad scen mitt i byn och försöker locka fram skratt hos Slemmo, Stump och Roderick. Han gör det dock i skymundan från Uggo som han hyser stor respekt för i hemlighet.

Under skådespelet låter Iste Tuss och Gorm underhålla publiken, något som snabbt urartar i att de två börjar kivas med varandra medan Iste försöker medla.
 
Last edited:

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,469
Location
Ludvika
Det verkar för övrigt som vi har älvlöss i faggorna! Är det nån som har bra insektsmedel för att hålla dem på avstånd?

Slemmo, Tissla! Kan inte ni blanda ihop något riktigt, riktigt rääligt vi kan smörja in oss med?
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,858
Det finns många sätt att flå en älva*:
- Plocka älvmynta och rigga en nätfälla (OBS: gropfälla funkade inte så bra). Äcklen kan inte motstå det!
- Samla grodslajm och skjut med katapult. Vingarna blir helt geggo och sedan kan man plocka dem med klubba.
- Hitta stora älvalinden och plantera lite rovgröna. Älvorna blir grönsaksmat när de flyger hem för att sova!

* jättegott i stuvning med snorskivling eller rostade med surbär
 

NordicMouse

Veteran
Joined
23 Jul 2024
Messages
189
Location
Sweden
Dag 2.
Med mera mat i byn, ett par fällor till skydd och ledtrådar om vilka som kan ha tagit Skalle Klubban verkar Tant Guther på bättre humör. Hon äter av Slemmos maskarpone och inspekterar fällorna med ett tandlöst leende på läpparna.

“Det knakade mycket i skogen i natt. Se upp för vandrande ben.” säger hon och går in i hålan igen. Vad gör ni?
  1. Lyssnar på Tant Guther,(automatiskt val om man inget aktivt val görs, detta val läker också eventuella skador).
  2. Utforskar Mhurr skogen (chans till både erfarenhet (ökar level) och prylar, men innebär också en risk för monster och skada).
  3. Samlar mat (jagar eller plockar bär/svamp).
  4. Fokuserar på att skapa sig utrustning med vad som hittats(chans till prylar, ingen erfarenhet).
  5. Arbetar med att förstärka byns försvar tex: rensar marken, gräver fallgropar
1722417042806.png
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,659
Location
Helsingborg
"En självlysande sten som...luktar bajs. Vid Skogsugglan! Det är ju det perfekta betet i en....thingamackapär!"

Slagen av inspiration från "andarna" börjar Skogsugglans utvalde (Uggo) bygga en Marulkspinne (4). Är det ett spjut? Vem vet? Har Uggo någonsin sett en Marulk? Absolut inte. Men andarna vet*! Andarna inspirerar!

*Goblin Spiritualitet avsäger sig allt ansvar för visioner från andarna som kan vara, eller inte, hallucinationer orsakade av en diet på svamp och lätt giftiga insekter.
 

Sömniga Isaac

Rollspelsinkvisitor
Joined
9 Feb 2008
Messages
2,270
Location
Örebro
Skogen och dess andar kallar! Dessutom måste det vara ett gott omen att två förrädiska harar slogs ihjäl häromdagen!

Med vägledning av Gorm skuttar Iste ut mot skogen, mellan buskar och snår. Från och till stannar han upp och kliar de små såren som irriterar hans ansikte.

När han plötsligt ser sin egen skugga stampar han hårt med foten så som Tuss har lärt honom! Han pustar ut då han snart inser att han blott sett skuggan av Gorm, den lustigkurren! "Gorm din usling! Vi ska ju hjälpa varandra! Jag trodde det var en av de stora stampfotingarna där!"

2. Utforskar skogen igen!
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,469
Location
Ludvika
Om vi ska tampas med älvor och knytt behövs rätt utrustning! Kvask börjar rota runt i förrådshyddan, i akskrädeshögen, och under sängen på jakt efter material.

Han hänger små barkbitar i snören från hattbrättet för all hålla småknytt borta från ansiktet. Så gnider han in lite riktigt illaluktande avskräde på tom säck han trär över sig som en tröja, för att avskräcka dem från att klättra på honom.

4.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
18,190
Kingsley kan inte hålla sig från att utforska! (2)
 
Top