Gobliner i Mhurr skogen (rutland)

lupus

Veteran
Joined
16 Jul 2022
Messages
90
Flygande knivar, huvudlösa gobbos, Tistel illa ute och allmän förtvivlan! Tissla tar skräckslaget in kaoset i köket, håller benkniven hårt med bägge händer och ställer sig skakande med RoLo och säger högt åt köket "Min kniv är mer magisk än er så håll er borta!". Gråten i halsen hörs faktiskt knappt alls

Tissla stannar i köket (3).
 

NordicMouse

Veteran
Joined
23 Jul 2024
Messages
189
Location
Sweden
(det kan bli uppehåll imorgon fredag, pga lång jobb dag och annat socialt på kvällen) 🧛‍♂️

Slemmo (leon) springer upp en våning till duvslaget, det är tomt där uppe. Förutom spybollar som kan kastas på dumt folk och fjädrar som kanske kan användas till en egen sådan där “Dun kudde”?. Annars finns det inte mycket kvar att hitta här uppe, kanske en täppt näsa och förkylning då rummet blir kallare, mörkare och flera lysande ögon stirrar elakt på Slemmo. Kingsley (god45) kommer upp bakom Slemmo, ser ögon stirra på honom. Med kvicka kvickfot fötter rycker han med sig Slemmo och retirerar från rummet med spöken och demoner. Slemmo känner rumpan slå i trappstegen när han blir “hjälpt” ned från spökiga vinden, förbi biblioteket, sovrummet och stannar abrupt när lukten av rök och bränd Kvask fyller näsan. Den malätna lejon mattan ligger kvar här nere, mjuk och fin för Slemmo att landa och vila rumpan på.

Tistel (arrikir) står modigt och skyddar Iste (sömniga isaac) och sluter upp med RoLo (majk) och Tissla (Lupus). Tistel blockerar inkommande attacker med sitt buckliga grytlock medan RoLo attackerar de flygande knivarna med sitt spjut! Iste ser hur Bengo rör sig i den döda goblin kroppen, slänger sig fram mot den stora grytan som bubblar i den pratande stora eldstaden. Tistel och RoLo ser hur de svävande vapnen skakar till i luften, vissa ramlar ned på golvet, som om attacken mot grytan gjorde magin svagare. Iste lyckas kapa ned ett rivjärn från att nå ansiktet! Gorm och Tuss hejar på, greppet om skäran känns stadigare, även om det känns jobbigt när den besatta goblin kroppen börjar brinna upp där i eldstaden. Inte förrän Iste hör Bengos trötta röst så blir han lugn “det där var tufft, ska sova lite.”
Tissla (lupus) greppar tag i sin benkniv, lyckas vifta den mot en inkommande kittel! Det skollande vattnet skvätter lite över Tissla, men inget allvarligt, även om det gör det lite svårare att greppa kniven. Tissla ser hur grytorna har slutat koka, och hör bakom från trappan en sjungande röst: “OCH HÖÖÖR DE GNÄLLIGA LIPEN FRÅN SMÅ ÄLVOOOOOOOOR”. In i köket kommer en muskulös, långhårig och underbart snygg Stump! Kvasks gälla röst hörs också eka ner i bakgrunden: “det brinner!”

Kvask (rymdhamster) kommer ut från den brinnande balsalen, skrikandes “det brinner”, ser den muskulösa formen av Stump springa neråt sjungandes med Uggo efter sig hack i häl. Med blicken ned mot vart Stump och Uggo tog vägen, krockar nästan Kinglsey in i honom som kommer ned med Slemmo. Han hör Pyrets kommentar: "Oh wow, den där sexiga goblinen vill jag leka med, snälla”. Kvask noterar hur fårulls skägget har börjat brinna lite och istället för ett fullt skägg har han nu ett goatee.

Det är svårt att hänga med Stump (mogger) i trappan, men Uggo (cybot) låter vinden guida honom med varje litet hopp och skutt. När de kommer ned till den brinnande balsalen vinkar han lite till Kvask med den nya skäggstilen, innan Stump drar med honom ned till köket. Uggo ser hur hans vänner står och försvarar sig mot flygande föremål. Den nya bjällrande bollen på Uggos stav börjar vibrera, plinga och lysa. Varmt persikofärgat ljus lyser och läker alla små skador på Tistel, Tissla, RoLo och Iste. “Nej! Vad gör ni era irriterande små inkräktare! Jag ska nog allt ta hand om er!” ryter den elaka rösten från eldstaden. Stump the bardbarian ser alla flygande måltavlor och en stor en mitt i eldstaden!

Iste, RoLo, Tistel, Tissla & Stump + Uggo - fight i köket
Kingsley, Slemmo & Kvask, - brinnande balsalen

Vad gör ni i tornet:
  1. Springer uppåt
  2. Springer nedåt
  3. Stannar kvar och slåss/utforskar (eller annat… skriv)
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,662
Location
Helsingborg
Uggo rusar in i köket hack i häl på Stump. När han ser situationen så känner han att det här definitivt är ett jobb för en andetalare. Han skriker "Jag är Skogsugglans Utvalde! Onda andar vik er inför Skogsugglans makt eller bli uppätna av hans ande och bli förevigt fängslade i hans heliga spybollar!" medans han viftar sin heliga lysande, plingande (och uppenbart awesome) stav/spjut i de onda andarnas ansikten (3).

...medans han gör det så ångrar han att han inte plockade på sig uggle-fjädrar medans han var där uppe i duvslaget, för fjädrar hade gjort Marulksspjutet så mycket bättre och mer värdigt den stora Skogsugglan.
 

Arrikir

Venator
Joined
14 Jan 2019
Messages
693
Location
Uppsala
Tistel är imponerad av sitt beskyddande och hytter med näven mot eldstaden. Han lyfter upp det tillknycklade grytlocket och förbereder sig på nästa anfall. målet är att skydda så många som möjligt mot skador och anfall. attackerandet låter han muskel-goblinen sköta!

3
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
18,192
”Öh… Öh… Som… Öh… Goblin-Tsu skrev i… Öh…”

Roderik springer nedåt.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,469
Location
Ludvika
Kvask stannar upp och känner någonstans djupt inom sig att han nog också skulle vilja leka med med den där sexiga goblinen. Kanske Kvask kan spela fisflöjt medan Stump sjunger om alla äventyr de upplevt efter att de kommer tillbaka till byn. Kvask ruskar på huvudet och återvänder till situationen här och nu. Tydligen vill folk ner i stället för ut, och om det är en sak Kvask vet är det att det är bäst att hålla ihop!

Kvask följer efter Roderik (och Stump) nedåt, påhejad av Pyret.
 

NordicMouse

Veteran
Joined
23 Jul 2024
Messages
189
Location
Sweden
Liten uppdatering om saker ni hittat, utifall ni vill använda något.

Uggo: halsband, plingeboll, monokel, 3böcker
Kingsley/Roderick: 2 guldmynt, sammetspåse (med rökbollar)
Kvask: 2 guldmynt, förhäxad pussgurka, flöjt (plus att fårulls skägget numera är ett goatee)
Stump: Skärp m silverspänne
Slemmo: Kappa med mus, spybollar o fjädrar
Tistel: Låda med porslins ögon, salami korv, buckligt lock/sköld
RoLo: Ostkniv, ost.
Iste: Kryddpåse, skära
Tissla: honungsburk &limpa
 
Last edited:

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,469
Location
Ludvika
Kvask prövar att blåsa lite i flöjten (i den vanliga änden) bara för att se om han kanske inte är en flöjtmästare trots allt.

Sånt kan man ju trots allt aldrig veta om man aldrig blåst i en flöjt innan.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,862
Alltså med porslinsögon, fjädrar, spyboll, flöjt och porslinsögon borde ju en av oss kunna klä ut sig till Uggla.

Det kanske kan hjälpa med andarna?
 

lupus

Veteran
Joined
16 Jul 2022
Messages
90
Tissla blir glad när Stump och Uggo dyker upp, men är rejält trött på all galenskap i köket nu. Hon försöker hitta något att släcka elden i eldstaden med (3).
 

NordicMouse

Veteran
Joined
23 Jul 2024
Messages
189
Location
Sweden
Uggo (cybot) greppar sitt marulks spjut i händerna, halsbandet han hittade där uppe i duvslaget börjar lysa innanför hans kläder och Uggo hör en röst: “tippa grytan” som följs av en vindpust som släcker oljelampan som hänger i taket.
Tistel (arrikir) står modigt beskyddande kvar framför Iste med det buckliga grytlocket, svetten dryper under öronskydden i det varma köket. Men med sin benkniv i fast grepp är han redo att skydda sina vänner med kvicka kvickfot reflexer. Stump (mogger) greppar sin klubba och med ett högt vrålande “ELDEN I MIN MAGE GER MIG STYRKA, NU DIN GRYTA SKA DU MIG DYRKA!” springer Stump fram och smäller till grytan. Ett ljud som om en kyrkklocka ekar i köket, innan nästa sving och grytan ramlar ned från kroken. Nu står grytan rakt på kolen istället för att hänga ovanför.

Iste (sömniga isaac) ser på bakom Tistel hur Stump smäller till grytan, alla knivar, kavlar och slevar som svävade i luften ramlar ned. Iste och Tistel skyddar sig under grytlocket, tar ingen skada men det känns lite obekvämt med en ring av knivar runt sig som fastnat i golvet.
Tissa (lupus) ser hur grytan faller ned av Stumps slag, värmen försvinner lite till och blir mer behaglig. kitteln med det varma vattnet ligger på golvet. Tissla sparkar bort den mot grytan och skvätter vatten in i elden, som får kolen att pysa. “Nej! Ni ska alla förgås och brinna!” ropar den arga rösten från grytan. RoLo (majk) står bredvid Tistel med sköld och spjut redo att försvara och attackera.

Roderick (god45) springer med snabba steg nerför trappan, förbi det mörka trofe rummet som ser ut att vara hemsökt av arga spöken. Roderick fortsätter springa neråt och hamnar i ett runt rum med en stor dörr. En liten lykta hänger i taket som sprider mjukt ljus, trappan verkar fortsätta nedåt. Framför dörren ligger en fyrkantig matta som (om han kan läsa) det står “Torka fötterna” på.
Kvask (rymdhamster) kommer ned ett par steg efter, mumlandes och svärandes när näsduken inte känns lika bra som fårulls skägget. Med spindeln Tuss hänger den fast runt öronen, älvan Pyret kan inte sluta fnissa och skrattar åt honom “du ser ju dum ut”. Stump verkar inte följa med efter, men Kvask ser Slemmo (leon) komma nedför trappan. Musen Radamantius vinkar från bröstfickan, glad att inte vara i köket där det är farligt. Slemmo känner fortfarande hur det värker i rumpan efter flykten från vinden, men här nere är stenen sval och kall att sitta på.
Alla ser dörrmattan, lyktan och vägen nedåt, Kvask noterar att det finns en underlig rad av runor på stenen som leder nedåt. Slemmo känner en frisk varm vind komma från dörren, samma doft som gläntan ruinen stod i, dock verkar dörren vara låst.


Iste, RoLo, Tistel, Tissla & Stump + Uggo - köket
Kingsley, Slemmo & Kvask, - hall

Vad gör ni i tornet:
  1. Springer uppåt
  2. Springer nedåt
  3. Stannar kvar och slåss/utforskar (eller annat… skriv)
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,662
Location
Helsingborg
Uggo skyndar att göra som Skogsugglan befaller. Han ber en kort bön till Skogsugglan om att göra hans fötter lika tyst som ugglans vingar, hittar ett ögonblick där Stump är extra distraherande, rusar fram mot grytan och använder bottenändan av sitt marulksspjut för att tippa grytan. Om det går och när grytan väl ser ut att vara på väg att tippa över så försöker han hoppa ur vägen.

"Ande! Må din kropp förevigt frätas i Skogsugglans gap och din själ fängslas i hans uppstötningar!"
 
Top