Genbaronerna från Rutland III

Arrikir

Venator
Joined
14 Jan 2019
Messages
693
Location
Uppsala
Hus Yggdrasil vill utreda Händelse 2 genom att utreda bakgrunden till Händelsen/ryktet. Vi har inget emot lite skoj och festligheter, men upplopp han vi inte ha. Bäst att gå till botten med det hela.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,866
Trevligt att Janz från RutNews kunde fixa den där TV-spoten. Får bjuda in honom +1 på nästa Husmingel... Eller jag menar bra att allas våra investeringar börjar få avtryck!
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698
Hus Okenwall ger sig i kast med piraterna i Astroidbältet! Vi står som ett bålverk mot den svartarymdens avskum och hoppas få en möjlighet att rota ut dessa skeppsråttor en gång för alla.

Så händelse 6 ska utredas (3)
 

Hägerstrand

Tror fortfarande på 7WA
Joined
2 Dec 2022
Messages
1,308
Utred (3) händelse 1. Hitta ringledarna!

Folket älskar oss. Om de protesterar är det för att någon ondsint makt orkestrerar allt och förleder dem. Det måste vi gå till botten med.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,470
Location
Ludvika
Händelse/Rykte 4 [regionalis]: Alla husen är under Baron Hydrans kontroll
:oops:🤫😉

Ryktena om Hydrans totala kontroll är naturligtvis överdrivna. Vi har ännu inte lyckats infiltrera varken hus Illmortis eller hus Du Bois exempelvis. Det är viktigt att alla medborgare fortsätter lyda våra marrionetter, erm... jag menar de övriga husen.

Det är dock inget vi hinner fokusera på just nu då vi har mer pressande frågor att ta om hand. Exempelvis kunde man ju räkna med att capitalis ogenomtänkta beslut om gillesskolor skulle ställa till problem. Det är just därför Rutland III skulle må bra av en mer enad och fokuserad inriktning. Exempelvis via Hydrans ömsinta guidning.

Än värre ser vi dock piraternas återkomst som utgör ett direkt hot mot vår produktivitet!

Hydran väljer därför att ta tag i Rykte 6! Det är dock oklart om det faktiskt har förekommit pirateri, eller om det bara är ett av husen som ännu inte står under Hydrans kontroll som ligger bakom detta för att skapa en distraktion. Vi väljer därför att utreda bakgrunden till händelsen.


De speculis et fallaciis
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,470
Location
Ludvika
Vi utreder händelse/rykte 4.
Är det verkligen det mest prioriterade just nu, min käre Van der Baas? Vore det inte bättre att fokusera på piraterna, eller kanske på att få era nya gillesskolor att faktiskt fungera ordentligt?

Inte skall ni väll slösa bort er tid med att springa iväg och undersöka helt grundlösa rykten som saknar all relevans? Vi menar, vad är det värsta som kan tänkas hända?
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,866
5, 2. Vi kan inte acceptera att det vanliga folket ifrågasätter Husens motiv eller legitimitet. Givetvis är alla våra handlingar helt i linje med geninkvisitionens diktat - det har våra genjurister försäkrat oss om. Men vi måste vara inlyssnande och barmhärtiga mot de stackars misledda fåren när vi undertrycker det här ogrundade ryktet.
 

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
17,847
Location
Ereb Altor
Är det verkligen det mest prioriterade just nu, min käre Van der Baas? Vore det inte bättre att fokusera på piraterna, eller kanske på att få era nya gillesskolor att faktiskt fungera ordentligt?

Inte skall ni väll slösa bort er tid med att springa iväg och undersöka helt grundlösa rykten som saknar all relevans? Vi menar, vad är det värsta som kan tänkas hända?
Även grundlösa rykten kan spridas och skapa oordning. Terrordåd är inte bra för affärerna, och vi är måna om att de yttre regionernas kraftfulla mylla hålls fri från terror och våldsamheter. Vi förväntar oss inte finna något av substans men måste likväl ta hoten på allvar. Det förvånar oss att ni tar så lätt på saken.
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,364
Då andra Hus redan givit sig på att utreda ryktena om det monstruösa kloförsedda infiltratörer i vår vackra huvudstad. Så kommer hus Illmortis utreda ryktena och ifråga sättandet av adelshusen som cirkulerar parallellt. Detta då Hus Illmortis anser att situationer närmare hemmet bör lösas först innan man kan understöda andra. (Händelse/Rykte 5, metod 3)

Men om det behövs kommer Hus Illmortis självfallet vara redo att skicka militära trupper som stöd till de andra husen om det behövs och efterfrågas.
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698
6,2(barmhärtig).

vi måste en gång för alla ta itu med dessa pirater!
Om det är pirater, om det är det så kommer en hagelstorm av termaltorpeder regna över dem. Men det kan ju också vara lösa rykten, något hus som tagit sig friheter eller upproriska asteroidbor som skyller på pirater för att slippa jobba
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,373
Om det är pirater, om det är det så kommer en hagelstorm av termaltorpeder regna över dem. Men det kan ju också vara lösa rykten, något hus som tagit sig friheter eller upproriska asteroidbor som skyller på pirater för att slippa jobba
Alltså. Jag hoppas verkligen att alla husen åtminstone kan enas om vikten av att gruvorna fortsätter sin produktion ostört? Oavsett övriga saker vi är oense om? Död åt piraterna! Jag valde ”barmhärtig” för att agera lite delikat med flyktingarna.
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698
Ja mycket vettigt, vi vill såklart ha bort piraterna utan att störa den för alla viktiga varvs och gruvindustrin. Ett klokt val!
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,662
Location
Helsingborg
Händelse /Rykte 1: de Bois säkerhetstrupper (ett förvånande antal säkerhetstrupper) sprider ut sig över gruvorna för övervaka protester och förhindra dem från att eskalera till upplopp eller på annat sätt störa hab och administrationsdomerna. De lyckas med att förhindra ett antal sabotage mot livsuppehållande system och lyckas även skydda kontor och administrativa center. Det enda dödsfallet är en ung gruvarbetare som försökte anfalla en av de Bois patruller med en s.k. “Asteroid Special”, ett flechettvapen som skjuter en sprej förgiftade nålar med varje skott, och dog när han kastades över en reling och föll 20 våningar. Den allmänna opinionen är att han förtjänade det.

Samtidigt så kastade sig Hus Charles informatörer på problemet med att lista ut var ryktena hade startat. Det visade sig snabbt att ett Hab-gäng i Månbas 12 kände att lagen hotade deras rekryteringsbas, och spridde ryktena i ett försöka att väcka opinion och oroligheter till den graden att Rutlands riksdag hade varit tvungna att backa eller luckra upp lagen med undantagsregler (dvs, mer undantagsregler än de som redan finns för Adelshusens elit).

Händelse/Rykte 2: Hus Yggdrasils utredning av ryktena att det hade hämtats/skapats en klon av Majk XXIII är mindre framgångsrika. Inte nog med att Hus Yggdrasils agenter endast får ut minimal information (ryktena ska ha sitt ursprung i Främlingskvarteren i den norra kontinentens rymdhamn) så genomför de sin utredning på ett så valhänt sätt att det får ryktena att explodera. Folkundersökningar pekar på att upp till 40% av regionalis fäster stor eller mycket stor vikt vid ryktena och de mest spridda versionerna av ryktet inkluderar nu att Hus Yggdrasil definitivt är inblandade. Ryktena sprider sig till Capitalis och har även börjat få fäste bland Containerarbetare i omloppsbana. Radikalmajkistiska upplopp i regionalis städer härjar ohindrade och växer i antal/intensitet! Flera hus har fått ekonomiska förluster på grund av sabotage mot tillgångar i regionen! Rutlands Riksdag utlyser Undantagstillstånd i Regionalis!

Händelse/Rykte 3: Hus Janus utredning av morden i Huvudstaden har minimal framgång. Två Copycat mord sker i staden och ingen har lyckats arresteras. Utredningen av Primärmorden pekar på att mördaren har extensiv kunskap i anatomi och styckning, vilket reducerar poolen av misstänkta till de fyra miljoner som arbetar inom huvudstadens sjukvård eller slakteri-komplex. Ryktena fortsätter att spridas ohindrat och sätter huvudstaden i skräck.

Händelse/Rykte 4: Hus Van der Baas utredare är kompetenta och gör bra ifrån sig, de har lyckats precisera att ryktena började på en rad darknet-hubs kopplade till…någonting. Det är inte ett spontant problem utan någon organisation står bakom det här ryktet. En organisation som har sopat igen spåren efter sig. Hus Van der Baas kompetens kompenserar inte för hur fåtaliga de är och det finns ingen chans för dem att få ett försprång, utan arbetsbördan gör att de halkar allt mer efter när ryktena sprids. Till skillnad från vissa andra hus gör de inte problemet värre, men de står hjälplösa problemets magnitud och inertia. Då ryktena är designade för att uppmuntra till våld och att maximera chansen för Stokastisk terrorism så är det bara en fråga innan det sker nya försök till terrordåd.

Händelse/rykte 5: Hus Illmortis har byggt upp ett rykte om brutalitet, och trots order uppifrån så skiner den här brutaliteten igenom. Hus Illmortis utredare får inte fram så mycket information när de utreder problemet, kanske för att folket de försöker “förhöra” tappar medvetandet och behövs föras till sjukhus innan förhörsledarna hittar någon relevant information. Hus Argus försöker släta över problemen så gått det går, men folk är upprörda efter att ha fått grannar och släktingar misshandlade av Hus Illmortis personal. Ryktena sprids och det som var mindre rykten och begränsade oroligheter i huvudstaden eskalerar till massprotester. Även om det bara är några enstaka procent av huvudstadens befolkning handlar det nu om miljontals protestanter.

Händelse/rykte 6: För att tala om brutalitet. Även Hus Ordos misslyckas med att hålla sina trupper under kontroll. Räddningsaktionen av gruvklanens kapade transportskepp leder till 14 döda och triggar upplopp på flera asteroidbaser.

Samtidigt har Hus Hydran massiva framgångar. En grundlig undersökning hittar inga tecken på pirataktivitet, men man spårar ryktena till ett äldre asteroidfält där Gruvgrodor (små självständiga exkavatörskepp som “hoppar” från asteroid till asteroid i jakt på rika metallfyndigheter) har prospekterat bland asteroiderna i ett par decennium. Hus Hydrans patrullskepp upptäcker flera vrak i området. Färska vrak. Vraken identifieras som Anubis-klass Scoutskepp, dvs skepp som används exklusivt av den Mörke furstens nekroarméer.

Då inget hus har fokuserat på allmän ordning eller rykteskontroll så eskalerar oroligheterna inom alla områden. Värst är det i Regionalis där flera anläggningar ägda av Husen har bränts och orsakat ekonomiska förluster. I huvudstaden är det förhöjda oroligheter och massprotester men det har inte eskalerat till massupplopp. I Orbitalis är det relativt lugnt, men spänt läge, pga effektiva motåtgärder.


Handlingar Summering: Rykte/Händelse 1 är LÖST. Rykte/Händelse 6 är För tillfället under kontroll. Händelse 3-5 har Eskalerat. Händelse 2 är i Mindre Katastrofläge

Fråga 1:


Varje hus kan fokusera på EN av dessa händelser/rykten. Välj ett Rykte/en händelse och välj en av följande handlingar:

  1. Ordningen över allt! Fokusera på att undertrycka oroligheter i regionen (specificera region).
  2. Hantera konsekvenserna. Dina trupper kan vara Brutala och fokusera problemlösning eller Barmhärtiga och fokusera på att inte göra situationen värre.
  3. Utred bakgrunden till ryktet/händelsen för att komma till botten med orsaken.
  4. Fokusera på Ryktespridarna och antingen undertryck ryktena eller underblås ryktena och gör dem värre.

Det står klart att nyheterna om Destinikon Nova sprids till kejsardömet i stort. Det verkar nödvändigt att etablera ett inflytande i sektorn och även längre bort. Använd ditt hus underrättelse och politiska förmåga för att etablera kontakter, politiskt inflytande och allmän välvilja. Det är också läge att använda informationen från de kejserliga arkiven. Genetiska hemligheter står alltid högt i kurs. Även gamla dokument från kejserliga arkiv kan användas som prestigefulla gåvor, för att smörja relationer med de bland eliten som är historieintresserade…och även som utpressningsmaterial. Kejsardömet har, trots de konstanta kupperna, så låg social mobilitet att det fortfarande är samma spelare som sitter och drar i trådarna och information om gamla hemligheter (speciellt om härstammning och annars glömda skandaler och maktförhållanden) är fortfarande högst användbar. Destinikon Nova var trots allt en bas både för kejsaren och den genetiska inkvisitionen:

Fråga 2 (slag för underättelse+politk+arkivpoäng. Upp till 6 arkivpoäng kan satsas öppet eller dolt. Lyckade slag ger inflytande):

  1. Försök skapa goodwill inom den Genetiska Inkvisitionen (Varje arkivpoäng ger också slag för att öka politik+esoterik)
  2. Försök skapa agenter inom kejserliga administrationen (Arkivpoäng = politik+underättelse)
  3. Försök skapa kontakter bland de interstellära adelshusen (Arkivpoäng = politik+politik)
  4. (endast Skugghus) Skapa kontakter bland den galaktiska undre världen. Pirater, smugglare, frihandlare och frikolonier* (Arkivpoäng = Underättelse+Esoterik).

*Kolonier etablerade utan officiellt kejserlig mandat. De anses vara i princip laglösa då de genetiska adelshusen antingen saknas eller är hus i exil. Vissa frikolonier är till och med demokratier eller folkrepubliker!
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,866
Allvarligt läge, kollegor. Jag föreslår att vi koordinerar våra insatser. Jag tror Hus Argus kan göra mest nytta genom att upprätthålla ordningen i Capitalis - företrädesvis angående Händelse 2, men även Händelse 3-5 är möjliga.

Om det inte finns bättre lämpade hus i regionerna är vi även villiga att upprätthålla ordningen runt Händelse 2 i Regionalis. Men jag misstänker att vi har större fördel i just Capitalis och att andra hus är starkare i Regionalis
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698
Hus Okenwall anser att tiden för att utreda mystiska rykten är över. Nu är det dags att upprätta ordning. Närvaron av pansarsvävare, nobla, beväpnade riddare och affischer med uppmaningar om att hederliga rutländare anger upprorsmakare sprids på landsbyggden. Vi vill inte nyttja mer våld än nödvändigt, men när de nobla husens gods brinner vill vi ej heller nyttja mindre än nödvändigt.

Vi fokuserar på händelse 2 och metod 1

Sen vill vi knyta kontakter med den interstellära adeln och satsar 0 arkivpoäng
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,866
Klokt talat @Leon Argus! Tillsammans med det ärbara hus Oakenwall (@TobiasEkwall ) ska vi hålla ordning i Regionalis!

@Arrikir Yggdrasil kommer sannolikt kallas till förhör, men tills dess står Nobilis Regionalis enade!
Utmärkt. Hus Argus kompletterar då hus Okenwalls och van der Baas insatser i regionerna genom ordningsinsatser i huvudstaden (Händelse 2, Alternativ 1 Capitalis)

Rent konkret rycker de beridna Argushussarerna ut på sina mekatroniska patrullhästar. De har full kravallutrustning - vibrosköld, vattenpulskarbiner och kraftbatonger. De använder klassisk taktiker för kontroll och deeskalering - massiv, hotande men återhållsam närvaro. Våld som sista utväg. De avskräckande benvita dödskallevisiren nedfällda för avkylande effekt. Stelt men korrekt bemötande. Snabb och diskret arrest när så krävs.

Det är oroande att ryktesspridningen lämnat planetsystemet. Argus vårdar kontakter med genetiska inkvisitionen för att förebygga ev missförstånd (3p på alt 1)
 
Top