Gobliner i Mhurr skogen (rutland)

NordicMouse

Veteran
Joined
23 Jul 2024
Messages
189
Location
Sweden
Uggo (cybot) gör sig hörd till både demonerna och den underliga onda kvinnan om vad SkogsUgglan kan bistå Uggo och vännerna med.
Roderick (god45) känner hur en varm vind snurrar runt honom, får kroppen att känna sig lätt och snabb. Uggo hör hur det ekar små hoande uggle ljud i rummet, det känns tryggt, Skogsugglan är närvarande och har hört Uggo! Plingebollen till och med plingar till lite, men det låter lite mer som när en näbb biter till!

Slemmo (leon) springer fram och smetar på sin gastsalva på Rodericks svärd och RoLo’s spjut. Det var det sista av gast salvan, men Slemmo är säker på att sina val av vapen och vänner kommer att se dem säkert ut härifrån! För att se till att de där demonerna blir riktigt rädda visar Slemmo att han allt kan sparkas ordentligt!

Iste (sömniga isaac) sätter sig ned och mediterar med sina tre andedockor. Ögonen blir vita, lysande och med Gorm,Tuss och Bengos hjälp lyckas Iste frammana en varg ande. Varg anden kliver bort mot Roderick, som känner hur modet växer, alla sinnena spänns och tillåter honom att hålla koll på exakt vart demonerna är. Rummet verkar inte vara stort nog för en mammut ande, men Iste ser en Kanin ande skutta bort mot RoLo (majk) som känner sig snabbare än förut. RoLo håller koll på kompisen Kvask, en strid här inne är inte optimalt, champagne charm kanske är lösningen just nu, annars står han redo och boostad av andarna.

Tistel (arrikir) greppar tag om handtaget på dörren, drar till och känner hur dörren är låst. Detta kräver finess och tack vare röken från röken börjar Tistel peta runt med lite metallbitar, böjda gafflar och annat för att låsa upp dörren!
Tistel öppnar dörren… och hoppar snabbt åt sidan när Stump (mogger) kommer inspringande! Hårsvallet ser underbart ut när Stump springer in, klubban redo i handen och de där camo byxorna verkar sitta lite tight över muskulösa ben, för att inte tala om musklerna som syns under tunikan. Stump kommer in och ser sina vänner, oskadda, men också en massa rök. Tissla (lupus) kommer tyst med in, men gör ingenting.

Kvask (rymdhamster) stödd av sin stav låter champagne charmen bubbla ut. Med röken från rökbollarna i rummet är det svårt att veta om damen ser road eller arg ut, men hennes röst verkar bli mjukare när Kvask nämner KrumKnuts torn. “KrumKnuts torn säger du lilla goblin, jämnat vid marken. Den dumsnuten fick det han förtjänade, bunden osedd i sitt fallna torn och du säger han är besegrad av er?” En applåd ekar från där kvinnan sitter, följt av skratt. Rummet som vännerna står i börjar sakta bli mer upplyst från svävande ljus, demonerna verkar dra sig undan och upp bakom en stor tron som står längst bak i rummet.
“Så, ni har äventyrare att besegra säger ni. Vad har ni att erbjuda mig i utbyte av min hjälp, inget här i livet är gratis.”

Ni vid Alkvars Ruin: (Alla utom Fladderfax är i ruinen).
  1. Går ut från rummet, den här kvinnan är galen.
  2. Attackera demonerna
  3. Attackera kvinnan
  4. Försvara (skriv vem)
  5. Skriv fritt
Kom ihåg att ni (någon) har 2 flaskor läkande bubbeldryck, om någon blir skadad.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,659
Location
Helsingborg
(5) Uggo tänker följa den mest beprövade av Goblinska beslutsmetoder. "Låter någon annan goblin visar initativ och auktoritet och följa vad de gör".
I det här fallet så tänker han framför allt understödja vad Roderick eller Stump beslutar sig för att göra.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
18,190
Goblins! Samlas runt mig!

Jag ser rädslan i era ögon, men jag ser också elden. Vi har överlevt i mörka grottor och förrädiska skogar, vi har kämpat mot hobgoblins, älvor… och till och med varandra. Men aldrig har vi stått inför en sådan fiende som denna - demonerna, skapade och styrda av den onda häxan framför oss. Hon tror att vi är svaga, att vi bara är skräp som hon kan sopa undan. Men hon har fel!

Vi är goblins, och det finns ingen som kämpar som vi gör. Vi är små, vi är snabba och vi är listiga. Demonerna må vara större än oss, starkare till och med, men de saknar det vi har. Mod! Uppfinningsrikedom! Och framför allt viljan att leva fritt!

Se på dem! De är tomma skal, deras hjärtan styrda av mörker och tvång. Häxan kontrollerar dem, men vi är fria! Vi är goblins, och ingen kommer att styra oss!
De tror att vi kommer att backa, att vi kommer att krypa tillbaka in i våra hålor. Men ikväll, mina bröder och systrar, ikväll visar vi dem vad det innebär att möta goblinernas vrede!

Vi må vara små, men vi slår som jättar! Vi må vara få, men varje en av oss är värd tio förslavade demoner. Vi slåss för vår frihet, för vår överlevnad, och för att visa häxan att hennes mörka magi inte kan krossa oss!
Så, om ni känner rädsla, låt den driva er framåt! Om ni känner tvivel, låt det bli er styrka! Och om ni känner hat, låt det brinna som eld inom er!

För ikväll, mina vänner, är det vi som sätter punkt för demonernas tyranni! Och jag, Roderick Kingsley, kommer att vara den första att smaka deras blod!

Till kamp!

Roderick vrålar, kastar sig framåt och med ett vilt sving hugger han sin klinga djupt in i en demon.

2
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,468
Location
Ludvika
Kvask har precis öppnat munnen för att fortsätta sin harang när Rodrick håller brandtal och tjurrusar demonerna.

Han ägnar ett hjärtslag eller två på att grunna på hur han skall vända detta till en diplomatisk triumf.

Champangedimman lättar...

Han kommer till ett beslut...

Kvask skrider till verket...

"Frågan är väl vad du kan erbjuda oss för att skona dig, din pruttluska!" skriker han och slänger en grabbnäve rå magi i ansiktet på närmaste demon.
 
Last edited:

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,851
Slemmo, oövervinnerlig bredvid sina modiga och vältaliga kompisar (kompisar :heart: ) pekar ett krokigt finger mot kvinnan och väser ' Radamantys, döda!' (3)
 

NordicMouse

Veteran
Joined
23 Jul 2024
Messages
189
Location
Sweden
Roderick (god45) kastar sig in i striden efter sitt starka tal till sina vänner! Med Gramcalibursting i ett fast grepp dräper han demon efter demon med endast ett hugg per demon tack vare gastsalvan. Uggo (cybot) är tätt efter med sitt marulks spjut och dräper demoner, varje attack låter som en ugglas skrik, Storugglan är med Uggo i varje slag!
Kvask (rymdhamster) ser hur kvinnan surar till och försvinner i svart rök, sen hör han hennes röst viskande bakom honom: "Först kommer du med ord om samarbete, ord om mod och bedrifter. Dina hotfulla ord saknar kraft lilla gröning, jag kommer följa dina bedrifter noga, du är väldigt underhållande.” Sen försvinner den svarta röken och Kvask känner hur det växer något i ansiktet… han har fått svart skägg på riktigt (goatee).
Slemmo (leon) pekar mot demonerna till Radamantius, som hoppar ur fickan och Slemmo ser hur han växer och blir stor som en hund! Radamantius attackerar en demon, blir skadad av attackerna då han inte har gast salva till hjälp.

Tistel, Tissla, RoLo, Iste och Stump ser på i bakgrunden.

Rummet är tomt, upplyst och vännerna ser en mängd av kistor och högar av saker som andra äventyrare har lämnat efter sig.


Ni vid Alkvars Ruin:(Alla utom Fladderfax är i ruinen).
  1. Går ut från rummet.
  2. Lämnar ruinen
  3. Utforskar rummet
  4. Skriv fritt
Kom ihåg att ni (någon) har 2 flaskor läkande bubbeldryck, om någon blir skadad.


Vad gör ni hemma i byn:
  1. Lyssnar på Tant Gunther,(automatiskt val om man inget aktivt val görs, detta val läker också eventuella skador).
  2. Utforskar Mhurr skogen (chans till både erfarenhet (ökar level) och prylar, men innebär också en risk för monster och skada).
  3. Samlar mat (jagar eller plockar bär/svamp).
  4. Skapar: (tex utrustning, mojänger eller fällor för byn)
  5. Utforskar område X (tex: Bjärrbäck).
 

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
17,840
Location
Ereb Altor
Snuvad på konfekten börjar Stump planlöst sparka på grejer på marken. Allt hår och ingen strid... :( 3 alltså.
 
Top