Gobliner i Mhurr skogen (rutland)

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,880
Slemmo gör naturligtvis det som varje väluppfostrad och respektfull goblin gör inför de hädanlidnas efterlämningar - han lootar dem på allt! Pilarna kan bli fina kastspjut.

Mördarsnigarna länger han i en påsa. De kan möra under resan tillbaka och sedan grillar man dem som korv på en pinne.

Om Slemmo hinner fixar han käk åt alla när han kommer hem, och lyssnar på Tant Gunther
 

Sömniga Isaac

Rollspelsinkvisitor
Joined
9 Feb 2008
Messages
2,275
Location
Örebro
5. Med hemmet säkrat från Harar beger sig Iste till nya spännande områden. Iste har hört om denadära platsen som doftar av fallna träd vars hy blivit fylld med tatueringar fyllda av visdom efter trädens död! Iste går till biblioteket med sina tre vänner, förhoppningsvis kan de hålla snatran vid den plats som Iste förstått är en helgedom av tystnad och eftertanke.

Böcker är dock läskiga. Böcker kan sluka ens ande och lämna en likt ett tomt skal.
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,674
Location
Helsingborg
Efter att ha fått en uppenbar närvaro från Stora Skogsugglans ande beger sig Uggo (och säkerligen några andar) ut i Skogen för att meditera och göra saker som är heliga för Skogsugglan (2). Som att sitta på trädgrenar och stirra på saker... eller skrämma gnagare. Om de här sakerna kan kombineras med att hitta trubbel, så mycket bättre!
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,494
Location
Ludvika
Nåväl, vi får väl se om skäggförlängningen motsvarar förväntningarna. I annat fall blir det fisketur nästa gång vad tant än säger ;)

Kvask går helt sonika till bibliotekarien och frågar med viskande stämma om hon kan hjälpa honom hitta en bok om SpökKriget. Gärna en med mycket bilder.
 

NordicMouse

Warrior
Joined
23 Jul 2024
Messages
205
Location
Sweden
RoLo (majk) släpar upp med rustningen till dvärgarna, som minns att sist RoLo var här så hade han inga guldmynt, men när RoLo visar ett av de femton guldmynten så blir han insläppt. Nere på basaren samlas flera stycken smeder för att titta på rustningen, det blir auktion och RoLo har nu hela 25 guldmynt istället för 15! RoLo erbjuds en bättre bröstplåt än den han har för 3 guldmynt eller om han vill spendera de 10 mynt han fått för rustningen till en egen rustning som passar bättre.

Med loot och mördarsniglar, går Slemmo (leon) hem och börjar trä sniglarna på vässade träspett. De grillas till kvällsmat medan Tant Guther bakar plattbröd som man kan rulla in sniglarna i, tillsammans med lite grönsaker som Tant Guther säger är bra för gobliner.

Harriet tittar på Kvask (rymdhamster) rynkar på näsan så glasögonen skakar till. “Spök kriget? Varför vill du läsa om något sånt läskigt?” Harriet tar upp en lykta från bakom receptionsdisken och leder Kvask till en dörr mellan två bokhyllor. “Ta den här lyktan, den är där nere någonstans.” Sen går hon tillbaka till sin plats. Dörren öppnas när Kvask går fram med lyktan som lyser upp en trappa som leder nedåt. Spindeln Tussen skakar lite under hatten. “Det kan finnas elaka bok spindlar här nere, jag gömmer mig här under.”

Iste (sömniga isaac) vandrar över de öppna fälten, Gorm berättar om vart det perfekta stället för en lya skulle vara vid kullarna och Iste känner hur Gorm vill gräva så som räven hans docka är gjord av. Väl inne i biblioteket stoppar Iste dockorna under armhålorna för att få dem att sluta bråka om vart den bästa hålan borde grävas. Efter att Iste fått sitt lånekort och ser alla bokhyllorna blir alla dockorna tysta av förundran. "Finns det någon sådan där bok om mamuttar o paputtar?” frågar tyst Bengo.

Uggo (cybot) och Kingsley (god45) vandrar ut i skogen. Det känns tomt, även andarna är tysta i skogen. Uggo hittar ett par näbbmöss att skrämma som snabbt springer och gömmer sig. Sen hör Uggo och Kingsley något som morrar bakom dem. Ut från träden kliver ett stort underligt djur med två långa huggtänder, vassa tänder över lag och tjock päls. De båda vännerna ser hur detta djur slickar sig om munnen när den tittar på Uggo och Kingsley.
1727206434429.png

Kom ihåg att ni har varsin flaska läkande bubbeldryck, om ni blir skadade.
Vad gör ni:
  1. Lyssnar på Tant Gunther,(automatiskt val om man inget aktivt val görs, detta val läker också eventuella skador).
  2. Utforskar Mhurr skogen (chans till både erfarenhet (ökar level) och prylar, men innebär också en risk för monster och skada).
  3. Samlar mat (jagar eller plockar bär/svamp).
  4. Skapar: (tex utrustning, mojänger eller fällor för byn)
  5. Utforskar område X (tex: Bjärrbäck).
  6. Skriv fritt om inget passar.
 
Last edited:

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,674
Location
Helsingborg
"Uh. Kingsley... Hur bra tror du att den däringa saken är på att klättra? Den ser bra ut på att klättra..."

Uggo springer in bakom ett träd. Bäst att se till att den inte kan hoppa på en, för den verkar bra på det också. Han håller ett öga på besten från runt trädet och sänker sitt marulksspjut i försvarsställning (spjutet är nog inte tillräckligt kraftigt för att stoppa varelsen om den hoppar direkt på, men kanske kan en vass spets hålla den borta om den inte kan göra ett direkt anfall).

Uggo mumlar en bön till Skogsugglan och försöker få några bra och distraherande andar att komma.
 

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
17,864
Location
Ereb Altor
Stump vaknar upp vid Tants fötter, där han ligger ihopkrupen. Sträcker på sig och ser att han har försovit sig!!! Tur att Uggo blåste i gomorronhornet!

Alla är borta!

"Svamp! Vi måste sticka nu!"

Springer efter vännerna.
 

Arrikir

Venator
Joined
14 Jan 2019
Messages
706
Location
Uppsala
Tistel som fastnat i att läsa bok och arbetat med att försöka skriva av texterna från boken, ser Kvask och Iste röra sig ner i biblioteket och springer efter. "Vänta på Mig! Jag har hittat något som kallas för Hård Rock som man lyssnar på istället för att ha på sig!"
 
Last edited:

NordicMouse

Warrior
Joined
23 Jul 2024
Messages
205
Location
Sweden
Stump vaknar upp vid Tants fötter, där han ligger ihopkrupen. Sträcker på sig och ser att han har försovit sig!!! Tur att Uggo blåste i gomorronhornet!

Alla är borta!

"Svamp! Vi måste sticka nu!"

Springer efter vännerna.
1727260488038.png Svamp är med!
 
Top