Gobliner i Mhurr skogen (rutland)

NordicMouse

Warrior
Joined
23 Jul 2024
Messages
243
Location
Sweden
Kingsley (god45) springer ut från barrikaden, använder en stubbe till att hoppa upp på ryggen på besten. Pälsen är tjock, sträv och Kingsley ser inte vart benen tar vägen när han landar i pälsen. Med sitt svärd Gramcalibursting sticker han nedåt, blod sipprar ut och färgar den vita pälsen röd. Besten tjuter till i ilska, försöker kasta av sig Kingsley, vilket är svårt när goblinen är klädd i tung rustning. Kingsley greppar tag om sitt svärd, försöker trycka det längre ned men det är svårt att skära igenom bestens tjocka skinn, muskler och fett.

Uggo (cybot) känner hur krafterna att få upp kobold andar är tyngre, det tar mycket på hans krafter från Storugglan. Uggo kan känna en stark ilska från andarna, som om den ekar från något gammalt i deras blodslinje. Andarna som står i bitar av sina gamla kroppar river, biter och de som har kvar en strupe morrar medan blod blandas i den vita pälsen. Plingebollens djupa klockstämma ekar ut mot besten, får dess päls att puffa upp i rädsla och det blir ännu svårare för Kingsley att se runt omkring sig där han sitter på bestens rygg.

Stump (mogger) kastar små stenar in i grottan, gäddorna är kvar vid hans blöta fötter, hägern sitter en bit bort på en kvist och täcker solen med sina vingar för Stump. Svampis piper ledset där inne där den elaka träskfrun är. Stump hör hur saker börjar gå sönder där inne, väsande och fräsande. Svampis ser Stump när hon kommer närmare, men det gör även träskfrun som sträcker sig efter henne med en vass gaffel i högsta hugg! Hon vill äta upp Svampis!

Slemmo (leon) lyfter upp en hörntand från ormödle saken, sätter den mot en trasig bit av örat och dricker sin helande dryck. Den smakar lite som hallon och honung, värmer kroppen, tar bort smärtan från örat. Radamantius kommer tillbaka i sin hund form, ser stolt ut och fnyser bort mot katten innan han krymper till marsvins storlek igen. Katten verkar himla med ögonen och lyfter upp Slemmo på ryggen igen. Försiktigt känner Slemmo på det en gång trasiga örat, känner hur högra örat har en örontöjning i form av en huggtand en bit upp. Den lugna farten ihop med gungandet gör att Slemmo somnar uppe i sin Howdah med Radamantius bredvid. Katten lunkar bort och följer spåren av Kingsley och håller sig lite på avstånd när den ser besten de andra goblinerna slåss mot.

Tistel (arrikir) lyfter upp ljusstaken, den är tung och silvrig. Måste vara värd ett par guldmynt hos dvärgarna eller kanske en bra byteshandel hos Krumper? Tistel dammar av den lite och ser erotiska bilder av alver karvade runt den tjocka basen. Nosrep vaknar till och Tistel känner hur djävulen ler. "He he he, de där alverna är allt smidiga av sig. Vi får fånga en till dig Tistel, så du får lite sällskap. Men först behöver du skaka lite liv i dina vänner och stoppa magin därborta som håller på att explodera.” Tistel känner en osynlig hand vrida hans ansikte till att titta bort mot höger, men känner inte av magin.

RoLo : Skada-brutet revben
Slemmo:
Läkt öra, 0 helande dryck.

Vad gör ni:
  1. Lyssnar på Tant Gunther (automatiskt val om man inget aktivt val görs, detta val läker också eventuella skador) - detta val kommer ändras i Barhgur skogen.
  2. Utforskar Mhurr skogen (mindre chans till erfarenhet pga er höga level).
  3. Utforskar Barghur skogen (chans till både erfarenhet (ökar level) och prylar, men innebär också en risk för monster och skada).
  4. Samlar mat (jagar eller plockar bär/svamp).
  5. Skapar: (tex utrustning, mojänger eller fällor för byn)
  6. Utforskar område X (tex: Bjärrbäck).
  7. Skriv fritt om inget passar
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,698
Location
Helsingborg
Det känns som det är dags att avsluta den här fajten. Uggo avvaktar rätt ögonblick där han kan sticka sitt spjut där det gör som mest ont. Hals, öga eller något sådant.

"Blod till Skogsugglan! Liv till Skogsugglan! Död åt Skogsugglans fiender!"
 

Arrikir

Venator
Joined
14 Jan 2019
Messages
742
Location
Uppsala
Tistel rodnar lite i dunklet, men tar med sig ljusstaken ( om det går) och säger högt: "jag tror att något magiskt-dåligt håller på att hända där borta. Håret på står på ända när jag tittar dit"
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
18,307
Det känns som det är dags att avsluta den här fajten. Uggo avvaktar rätt ögonblick där han kan sticka sitt spjut där det gör som mest ont. Hals, öga eller något sådant.

"Blod till Skogsugglan! Liv till Skogsugglan! Död åt Skogsugglans fiender!"
”När är hammaren slå, när man är städet håll ut!”. Jag hänger fast och försöker ge Uggo en öppning.
 

Sömniga Isaac

Rollspelsinkvisitor
Joined
9 Feb 2008
Messages
2,336
Location
Örebro
Iste tittar på kandelabern med längtan i ögonen. I hans sinne målas en bild upp hur han står i ett blossande inferno där alla onda andar förtärs i lågornas sken. Gnistorna som formas från eoner av kunskap som går upp i rök fångas av de varma vindarna och far runt honom likt han skulle vara en mäktig besvärjare av eld. Hans ögon lyser upp i lågornas sken, där Gorm och Tuss förstärker hans kraft som hämnd för vad som gjorts mot Beng-o. Sen kommer Iste tillbaka till verkligheten och inser att hans dagdrömmeri gjorde honom lite rädd för han själv, så han lägger sig under en tung bok och sover en stund.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,545
Location
Ludvika
En sorgsen Kvask stoppar ner Tussen i burken igen, med lite papper för att hålla kroppen säker.

"Det är bara tillfälligt, lilla vän. Så du kan få en fin begravning senare."

Han stoppar ner burken i sin axelpåse. Fattar boken om spökkriget och går med bestämda steg tillbaka mot biblioteksspindlarna.

"Hörni! En demontant försöker tvinga mig till att vandalisera böcker! Hon förintade till och med min spindelvän!" (att det finns en kropp nämns inte för de hungriga spindlarna). "Vad sägs om att in följer med mig för att visa henne vad som händer när man bråkar med bilbiotek? Och på vägen kan vi säkert hitta både flugor och fjärliar att mumsa på!"
 

Majk

Veteran
Joined
7 Nov 2020
Messages
179
Om RoLo kan hjälpa till på nått sätt så Uggo kan sticka besten så gör hen det. Och försöker skydda sig med skölden.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,967
Slemmo försöker leta rätt på sina vänner i koboldbyn för att visa dem sitt fina öronsmycke!
 

NordicMouse

Warrior
Joined
23 Jul 2024
Messages
243
Location
Sweden
Iste (sömniga isaac) lägger sig ned under en stor bok, lite som ett tält känns det mysigt där bland sidorna. Kvask (rymdhamster) går bort till trappan och rummet där de andra spindlarna var, de verkar klättra upp i ett hörn och genom en spricka i väggen. “Demon tanter får du slåss mot själv, vem är så dum att de bråkar med demoner?” säger den sista spindeln innan de är borta.
Tistel (arrikir) känner hur magin som byggs upp får hans hår att stå upp. Nosrep känner sig också nervös. “Fort, göm dig borta hos goblinen i boken, nu smäller det!” Tistel springer bort till Iste och känner hur Nosrep aktiverar magi, magi som Tistel aldrig använt förut formas till en bubbla som täcker både Iste och Tistel. Bibliotekets källare sprängs. Kvask känner hur magi kommer emot honom och lyckas kasta fram en barriär av magi, en barriär som precis lyckas hålla emot explosionen av vild magi från spöket i Bengo dockan. Iste känner hur något går sönder, en ande som bryts i bitar, Bengo som försvinner bort till andra sidan, bort från honom.

Alla tre vaknar till i bitar av sten och bokhyllor, Harriets bibliotek är borta, försvunnet. Endast kvarlämningar av källaren finns kvar, lite som om något lyft bort huset men lämnat källaren kvar i marken. Iste ser hur flera spöken flyger iväg, fria från kedjorna. Spökena som hade “lånat” Istes ande dockor pekar elakt ned på goblinerna och flinar. Andar var så mycket bättre än spöken, andar var medgörliga medan spöken var elaka.

Slemmo (leon) vaknar till av en ekande explosion långt söderut från där han är i sin Howdah. Han ser striden, hur trött Uggo ser ut att vara, uppståndna kobold andar och blodet i pälsen på besten. Han har hittat sina vänner, fullt upp i stridigheter.

Uggo (cybot) siktar med spjutet mot besten, hugger till och lyckas peta in spetsen i ett av ögonen som åker med ut när Uggo drar ut Marulks spjutet. Plingebollen klingar till, ögat försvinner i damm och helar RoLos (majk) skadade revben.
RoLo blockar med skölden, känner hur smärtan försvinner, adrenalinet pumpar hårt i kroppen när han blockar Uggo från besten med skölden. RoLo glider med vänsterfoten i leran av jord och blod, det gör ont, men finner en god vinkel för att hugga bestens undersida. Dock behöver RoLo lämna Uggo med de arga kobold andarna för att göra attacken.
Kingsley (god45) greppar svärdet, häver sin tyngd på det för att pressa bladet djupare in i bestens kropp. Det ekande ljudet av en explosion får Kingsley att titta upp, söderut någonstans. Besten skakar till, vrålar och gör allt den kan för att få bort Kingsley från sin rygg. Tack vare rustningen tar han ingen skada, tack vare ett hårt krigar grepp håller han hårt i Gramcalibursting. Han börjar dock bli lite åksjuk av allt det här skakande. Besten verkar vara tuffare än vad han trodde.

Stump
(mogger) känner vreden koka! Gäddorna vid hans fötter försvinner som om vattnet brände dem medan hägern på grenen flyger ned från grenen. Stump springer in mot Svampis, lyckas plocka upp henne från träskfrun men får den vassa gaffeln rakt i armen! Hägern börjar picka på träskfrun, drar i det äckliga, slemmiga håret letande efter ögonen. Svampis vänder sig mot träskfrun och piper högt, Stump känner hur den starka skyddande barken kommer över honom. Gaffeln åker ut, tänder flyger ur träskfruns fula ansikte när Stump slår henne rakt i ansiktet flera gånger. Vreden svalnar inte förrän Stump hör en stor explosion eka västerut, en stark vind drar fram utanför grottan som får håret i nacken på Stump att resa sig varnande. Med träskfrun död, ser Stump hur det finns olika små flaskor, skålar, burkar och andra kärl fulla med saker som luktar unket, bubblar surt och torkade örter som får Stump att nysa.
stora gobbo karta.png
Vad gör ni:
  1. Lyssnar på Tant Gunther (automatiskt val om man inget aktivt val görs, detta val läker också eventuella skador) - detta val kommer ändras i Barhgur skogen.
  2. Utforskar Mhurr skogen (mindre chans till erfarenhet pga er höga level).
  3. Utforskar Barghur skogen (chans till både erfarenhet (ökar level) och prylar, men innebär också en risk för monster och skada).
  4. Samlar mat (jagar eller plockar bär/svamp).
  5. Skapar: (tex utrustning, mojänger eller fällor för byn)
  6. Utforskar område X (tex: Bjärrbäck).
  7. Skriv fritt om inget passar
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
18,307
När Kingsley kräks av åksjuka tänker han försöka få det i bestens enda fungerande öga så den blir blind. Det är inte särskilt värdigt, men det är dags att göra vad som krävs nu, detaljerna kan alltid utelämnas från sagorna och sångerna senare.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,545
Location
Ludvika
Kvask tar med sig boken upp till Harriet och beskriver demontantens utseende (utan att berätta att hon är en demontant) och frågar om hon vet vem det är. Han säger att hon måste vara ett av namnen på listan, eftersom hon försökte tvinga Kvask till att förstöra den (någon Kvask försäkrar Harriet om att han aldrig skulle göra), och att hon nu måste hållas till svars för det!
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,967
Håriga bestar bekämpas bäst med håriga bästar! Slemmo viskar snabbt sin plan till Radamantius och katten. Sedan beger de sig i strid!

Katten försöker cirkla runt besten och komma innanför dess gard. Sedan planerar Slemmo att kasta upp Radamantius i musstorlek i bestens päls, så att han kan komma upp under huvudet, och DÄR växa till fullskalig och vildsint stridsmus. Sedan skall besten få känna på gnagartänder i strupen och lyssna till musen som röt!
 

NordicMouse

Warrior
Joined
23 Jul 2024
Messages
243
Location
Sweden
Bibliotekets källare sprängs.
Alla tre vaknar till i bitar av sten och bokhyllor, Harriets bibliotek är borta, försvunnet. Endast kvarlämningar av källaren finns kvar, lite som om något lyft bort huset men lämnat källaren kvar i marken.
Det finns inget bibliotek kvar Kvask, allt du ser är eftermiddags ljus, stenar överallt och kaos. Ingen försökte stoppa magin.
 
Last edited:

Arrikir

Venator
Joined
14 Jan 2019
Messages
742
Location
Uppsala
Tistel ser sig förvirrat runt. Tacksam för att Nosreps hjälp, men förvirrad över vad det var som detonerade. Han tittar på sina vänner och säger: "vi får nog återvända hem och prata med de andra om vad som hänt, Kanske de kan hjälpa?" och sedan tyst för sig själv "Undra vad de andra har haft för sig medans vi har varit borta". Tistel tar och samlar ihop böckerna och ljusstaken och väntar på att de andra ska samla sig innan de ger sig av hem.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,545
Location
Ludvika
Det finns inget bibliotek kvar Kvask, allt du ser är eftermiddags ljus, stenar överallt och kaos.
Kvask ruskar på huvudet och till slut klarnar blicken och verkligheten sätter in. Inget bibliotek. Ingen Harriet. Ingen Tussen. Och allt som Kvask ville göra var att tillbringa någr lugna dagar vid ån med att fiska och njuta av livet.

Kvask vandrar runt bland kaoset tills han hittar en plats med stenhögar och bumlingar som ser passande ut för spindlar att väva nät mellan, gräver ett litet hål med sina händer, lägger varsamt ner Tussen där och täcker över honom med jord och ett par stenar. .

Nu är allt mörker. Allt är inget. Inget förutom hämnd.

Någonstans finns det någon demontanten inte vill ska veta att hon lånade den här boken. Eller så är det kanske namnet i sig hon vill sudda ut alla spår av så ingen kan komma ihåg det. Berättade inte tant Gunthar nån gång att om man känner någons sanna namn har man makt över dem? Makt nog att få dem att lida och ångra sina handlingar? Kanske.

Var det just därför alla gobliner har ett hemligt namn, utöver sitt vardagliga? Ett hjärtenamn. Kanske är det demonhaggans hjärtenamn som står på kortet. Men vilket?

Kvask stopar ner burken i påsen igen. Kan hända kommer den snart vara en utmärkt behållare för en demon. Han börjar rota runt i ruinen efter Harriets arkiv. Nånstans borde det stå en förteckning över vilka som har lånekort, och var de bor. Kanske kan det vara en början.
 
Last edited:
Top