w176
Förlorad dotter
Jag överraskades i veckan. Jag har bott hos mina föräldrar sen i maj, och därför har jag bytt från mina till deras matvanor. I söndags skulle jag väga en av mina rustninga inför en eventuell försäljning, så jag stiger upp på badrumsvågen för första gången i Maj. Den visar +6 kilo, så det var dags att skärpa till mina matvanor.
Pappa går på Iso-diet nu inför skidsäsongen, och den passar han väldigt bra. Jag däremot... Mår mindre bra på den, så här dag 3.
Problemen är:
1. Bygger på mycket mjökprodukter. Visse som laktos känslig kan jag byta till laktosfria, men det är ändå inte riktigt optimalt. Samt mycket nötter. Visst som nörallergiker klarar jag av solrosfrön och pumpafrön men det blir trist i längden
2. Det stora problemet.
PORTIONERNA ÄR FUCKING GIGANTIASKA 5 GGR OM DAGEN.
Exemepl: Chili sin Carne (lunch)
200g quorn, 200gram bönor, 400gram tomater, 50 gram lök.
EN LUNCH SKA INTE VARA 0.850 kg!
Jag mår rent fysiskt dåligt efter att försökt äta denna lunch. Deras taktik verkar gå ut på att bulka ut all mat skitmycket. Efter varje måltid eller mellanmål mår jag skit illa.
Jag behöver hitta recept men ungeför samma enegibalans som inte går ut på att skitstora portioner! Jag skulle lätt kunna tänka mig en diet på 5 små bitar tårta om dagen. Eller nja. Inte riktigt. Jag är sån människa som gillar lätt mestadels vegitarisk mat.
Jag bör ligga på ca 1600 kcal om dagen, men jag ids inte närings och enegiberäkna allting själv. Jag är inte ute efter någo ectrem LCHF kost heller, även om energibalansen kan förskjutas en del åt det hållet.
Och när det kommer till näring, träning och matlagning har jag tid och kunskaper att laga allt från grunden. Men att energiberökna allt skulle bli trist och drygt.
Har någon koll på någon annan bra lösning?
Pappa går på Iso-diet nu inför skidsäsongen, och den passar han väldigt bra. Jag däremot... Mår mindre bra på den, så här dag 3.
Problemen är:
1. Bygger på mycket mjökprodukter. Visse som laktos känslig kan jag byta till laktosfria, men det är ändå inte riktigt optimalt. Samt mycket nötter. Visst som nörallergiker klarar jag av solrosfrön och pumpafrön men det blir trist i längden
2. Det stora problemet.
PORTIONERNA ÄR FUCKING GIGANTIASKA 5 GGR OM DAGEN.
Exemepl: Chili sin Carne (lunch)
200g quorn, 200gram bönor, 400gram tomater, 50 gram lök.
EN LUNCH SKA INTE VARA 0.850 kg!
Jag mår rent fysiskt dåligt efter att försökt äta denna lunch. Deras taktik verkar gå ut på att bulka ut all mat skitmycket. Efter varje måltid eller mellanmål mår jag skit illa.
Jag behöver hitta recept men ungeför samma enegibalans som inte går ut på att skitstora portioner! Jag skulle lätt kunna tänka mig en diet på 5 små bitar tårta om dagen. Eller nja. Inte riktigt. Jag är sån människa som gillar lätt mestadels vegitarisk mat.
Jag bör ligga på ca 1600 kcal om dagen, men jag ids inte närings och enegiberäkna allting själv. Jag är inte ute efter någo ectrem LCHF kost heller, även om energibalansen kan förskjutas en del åt det hållet.
Och när det kommer till näring, träning och matlagning har jag tid och kunskaper att laga allt från grunden. Men att energiberökna allt skulle bli trist och drygt.
Har någon koll på någon annan bra lösning?