Nekromanti Ett annorlunda förslag på magisystem [lång]

Rickard

Urverk speldesign
Joined
15 Oct 2000
Messages
18,115
Location
Helsingborg
I och med detta inlägg så började jag funderade över hur man kan förändra magisystemet.. Precis när jag skulle somna klockan 05 idag så fick jag en Snilleblixt™.. Jag låg och tänkte på ett Conanäventyr där en magiker vid namn Thoth-Amon hade lagt en väldigt gammal, svår och kraftfull besvärjelse. Han var nästan helt utmattad och då var tydligen Thoth-Amon en vääldigt duglig magiker.. Men efter ett litet tag kunde han ändå lägga magi hur som helst då han var utvilad.

Ett liknande system skulle vara ballt att köra. Kraven jag lade upp var:
× Magikern ska kunna bli bra och vara fruktad. Det ska vara ett privilegium att få spela magiker och därför ska spelarna inte få vara det så ofta. Det leder också till att magikerna känns mer sällsynta.
× En magiker som är bra på en besvärjelse inte behövde anstränga sig lika mycket som en magiker som inte är det.
× Magikern ska kunna bli utvilad efter ett litet tag.
× Det ska finnas generella besvärjelser än vad det nu finns i DoD. Magikern ska kunna öka på effektgraden för att kunna rucka lite på besvärjelsens nyttoområde och dess effekt.
× Högre effektgrader leder till att magikern blir fortare uttröttad.
× Magikern ska kunna bräka iväg en massa "dussinbesvärjelser" på en gång. Om det är en dussinbesvärjelse eller inte beror på magikerns skicklighet med besvärjelsen.
× En enda färdighet behövs för att säga om magikern är bra på att kanalisera magi eller inte. Dock så blir denne uttröttad fortare om denne inte kan hantera besvärjelsen väl.

Hur kan man hantera detta i regler? Jag insåg att DoD:s nuvarande magisystem inte kunde hantera detta på ett bra sätt så jag kom fram till följande riktlinjer:
— Istället för att ha S på alla sorters besvärjelser så har man en enda färdighet istället. Förslagsvis så är det, för EDD, Magiskolan (eller annan lämplig färdighet).
— Man får köpa generella besvärjelser för EP (FP för DoD6:are). Kostnaden är dess Skolvärde (vad heter skolvärde i DoD6? Finns det ens?).
— Antalet kraftpoäng är PSY (Spiritus), eller PSY + FV i Magiskolan (eller lämplig färdighet). Jag vet inte än då jag inte har satt upp några skolvärden för besvärjelser.
— Antalet kraftpoäng som en besvärjelse kostar när den läggs är dess Skolvärde. Det innebär alltså att svårare besvärjelser (högre Skolvärde) kostar mer kraftpoäng från början.
— Magikern ska med EP (FP) kunna sänka kraftkostnaden för besvärjelsen.
— Magikern ska göra besvärjelsen bättre. Kostnaden vid läggandet av besvärjelsen i kraftpoäng ökar då.
— Magikern ska kunna lägga ett visst antal kraftpoäng per stridsrunda. Hur många vet jag inte än, men denne ska få kunna spendera detta hur som helst mellan besvärjelser. Exempel: Säg att en magiker får använda 10 kraftpoäng per SR. Denne lägger då kanske två eldklot som kostar vardera 3 poäng och avslutar med en kontrollbesvärjelse som kostar 4. Allt under en runda!
— Magikern får tillbaka 1 kraftpoäng per minut. Det innebär att magikern kanske max behöver vänta 15-30 minuter från att återhämta sig helt från total utmattning.
— Man har ett visst antal kraftpoäng. Ju mindre kraftpoäng magikern har kvar desto mer utmattad är denne. Man skulle kunna tänka sig en sänkning av SMI- och STY-baserade färdigheter. Detta är dock inget som direkt har med magireglerna så sådant här kan komma i slutet då man kan avgöra om det blir krångligt att ha med ett utmattningssystem eller inte.
— Antalet kraftpoäng som en besvärjelse kostar kan max sänkas till 0, alltså att den allra simplaste effekten inte kostar något kraftpoäng alls!

Jag tänkte också ge några besvärjelseförslag. Siffrorna är bara tagna ur luften utan att jag tänkt igenom det något vidare. Jag ville bara visa hur besvärjelserna kan se ut..
Ljus/Värme (skolvärde 7)
0 extra kraftpoäng: Skapar en sfär av ljus eller gör temperaturen varmare inom ett visst område.
1 extra kraftpoäng: Ändrar färgen på en ljuskälla.
2 E: Skapar liten sfär av eld.
6 E: Skapar ett bländande ljus.
6 E: Skapar en stor sfär av eld.
10 E: Skapar en vägg av eld.
10 E: Kan styra eld, göra den intensivare, brinner dit magikern vill, ändå höjden på lågan.
13 E: Skapar en intelligent eldvarelse.
15 E: Kan skapa en explosion.

Förflyttning (skolvärde 12)
0 extra kraftpoäng: Magikern kan levitera sig själv eller öka på sin egen förflyttning till fots.
5 E: Magikern kan teleportera sig PSY meter.
8 E: Magikern kan gå in i en skugga och komma ut från en annan inom synhåll.
13 E: Magikern kan kliva in i en spegel och komma ut från en annan, av magikern, känd spegel.
13 E: Magikern kan flyga. En högre E ger en högre förflyttning.
15 E: Magikern kan teleportera sig till en utmarkerad plats. Magikern måste ha varit där innan och gjort en magisk markering på platsen.
25 E: Magikern kan teleportera sig till ett välkänt föremål eller person.
+2 E: Besvärjelsen kan påverka någon annan än magikern. Ytterligare 2 E kan läggas till om magikern vill kontrollera påverka ytterligare en samtidigt som den första.


Kommentarer? Finns det några som blir konstigt med detta system? Som jag ser det så blir magikerna rätt bra, och det är just det jag vill åstadkomma.. Dock så blir köpsystemet lite konstigt då man sänker färdigheter (eller snarare kraftkostnaden) för besvärjelserna.. Det finns då ingen bra mall för hur det kostar.. Fast det borde ju inte vara så svårt att fixa.. Säg att besvärjelser med Skolvärde 1-3 kostar 2 att sänka kraftkostnaden med ett steg, 4-6 3 att sänka ett steg, 7-9 4 för att sänka, 10-12 5... och så vidare. På så sätt kan man fortfarande använda den gamla tabellen för besvärjelsekostnader.

Själv är jag visserligen rätt nöjd med hur magisystemet i DoD som det är nu, eller snarare, som jag gjort om det till och behöver inte detta nya magisystem. Någon annan kanske vill spinna vidare på detta magisystemregelförslag (jag älskar långa ord :gremsmile:)?

/[color:\\"green\\"]Han[/color] som skulle kunna tänka sig ett helt rollspelssystem som funkade på samma sätt som detta magisystem
 

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
Re: Ett annorlunda svar [inte långt]

till Dod 6 skulle kostnaden kunna vara Kostnad/2-4 beroende på vilken spell, men minst 1. då blir de mäktiga besvärjelserna dyra (5+) och man kan skaffa alla fjompiga småbesvärjelser för 1, och först Magic Missile och Fire Ball kostar kanske 3 medans Raise Dead och Cure Major Wounds 2k3 kostar 5.

helt enkelt färdighetsbasera spells och ge magikern extra extra FP (lika mycket som SPI kanske? eller lika mycket som FP i nån av magiskillsen i Expert) att lägga bara på spells så att man kan få ihop en hög schyssta. egentligen skulle varje besvärjelse har tre specialiseringar, typ Fire Ball utmattning, Fire Ball mana drain, Fire Ball effekt där högt = bra såklart.

lite smått självklart spån från min sida. säg till om du vill ha mer. :gremsmile:
 

Wyldstorm

Swordsman
Joined
22 Apr 2003
Messages
786
Location
Skellefteå.
Re: Ett annorlunda förslag på magisystem[halvlång]

(Allt nedan utgår från DoDv4 då jag inte kan så mycket om DoDv6...)

Intressant riktning...
Föreslår dock att du överväger att göra en tvåstegsraket istället.
Dvs: Färdigheter för magiskolorna som vanligt, men ett antal färdigheter vid sidan av för magi-tweaks.
Tänk DoD4's magisystem med färdigheter likt M:tA's spheres för att ändra effekterna på en existerande besvärjelse.
t.ex. ljus som briserar: DoD's ljus, men effekten kräver motsv. forces 4 också (med färdighetsslag kanske?).

Varför detta?
Jo, därför att annars riskerar man att antingen måsta speca upp alllllla bieffekter eller så får spelledaren bryt då han försöker förklara vilka E som krävs för vad för jobbiga spelare som vill göra en världsförintarrubinlaserkanon med kaffekokare av besvärjelsen "ljusspel" & vad värre är, "varför"...

Du kan dock vilja ta det lugnt med den snabba "manaregen"'en & göra massbesvärjande lite knepigare, så inte de andra klasserna känner sig åsidosatta.. Men det är en smaksak...

Annars var det ett riktigt bra förslag faktiskt...
Jag har stört mig på t.ex. att alla besvärjelser kostar 1E att lägga oavsett skolvärde ett bra tag...

Får du det att funka, ge gärna en hint om hur, då jag oftast tycker skit om magisystemen i fantasyspel.
Magi ska vara en (skitfarlig) konst, en mystiska energiernas poesi , inte en samling mentalt anbringade ensidiga vapen.

Men vad vet jag... :gremconfused:
 

Mystiska Mannen

Veteran
Joined
3 Jun 2003
Messages
15
Flexibilitet

Vad jag förstår så vill du bland annat göra magisystemet mer flexibelt. Det skall gå att påverka effekten, räckvidden etc.

Jag skulle verkligen se ett mer flexibellt magisystem. Det känns riktigt onödigt att ha en massa separata besvärjelser som är besläktade med varandra.

En variant som vi körde till DoD4 var att magikern alltid hade alla besvärjelser innom ett specifikt område i magiskolan (typ de olika elementarområdena), skolvärdet (eller färdighetsvärdet om man så vill) var FV i magiskolan minus besvärjelsens svårighetsgrad.

Men det skulle helt klart vara bättre om det istället var olika områden som var nivåbaserade som i ditt exempel.

Med Mystiska Hälsningar

MM
 

soda_UBBT

Warrior
Joined
30 Jul 2001
Messages
267
Location
Luthagen, Uppsala.
Jag måste bara rekommendera detta lilla sköna system.
Det kanske kan ge lite idéer. Annars så instämmer jag med föregående inlägg; magi som vapen suger. Varför viga ett liv åt magin, i form utav studier och andra ’offer’, för att sedan utföra det som ett enkelt armborst skulle kunna göra? (nu fungerar inte armborst så i Drakar 6, men det hör inte hit…*host* skitsystem *host*)

http://zx2.ath.cx/joakim/usagi/UYmagi.htm
 

Rickard

Urverk speldesign
Joined
15 Oct 2000
Messages
18,115
Location
Helsingborg
"Jag måste bara rekommendera detta lilla sköna system.
Det kanske kan ge lite idéer.
"
Felet med det, som jag direkt kan se det är att det är för generellt.. Det är en bra tanke men som Lord of Muppets befarar "...så får spelledaren bryt då han försöker förklara vilka E som krävs för vad för jobbiga spelare som vill göra en världsförintarrubinlaserkanon med kaffekokare av...". Alltså att spelledaren måste aktivera sig för mycket i besvärjelsen och förklara för spelaren vad som går eller inte.. De enda erfarenheterna jag har av liknande magisystem som föreslås i Usagi Yojimbo är dels när jag sade åt en spelare att denne kunde alla besvärjelser inom Elementarmagin (vilket misslyckades då spelaren aldrig förstod vad elementarmagi inriktade sig på och alltid föreslog besvärjelser med "fel" effekter) och dels den improviserade magin som föreslås i "Magikerns Handbok" som man inte kunde göra någonting med (enligt min dåtida spelledare tolkning)..

"Varför viga ett liv åt magin, i form utav studier och andra ’offer’, för att sedan utföra det som ett enkelt armborst skulle kunna göra?"
För att man inte ska bli ett offer för just ett armborst.. Det är en hård värld vi lever i och vissa väljer att kunna försvara sig.. Visst kan det finnas magiker som är i sitt torn hela sitt liv eller är en väl skyddad hovmagiker på ett slott, men betänk bara alla fantasyböcker med magiker.. Ge två exempel på magiker där som inte har använt sin magi för att bruka våld..

/[color:\\"green\\"]Han[/color] som nog kommer att putta ut Riddaren från topp 10 när han väl är klar med svaren i denna tråd
 

Rickard

Urverk speldesign
Joined
15 Oct 2000
Messages
18,115
Location
Helsingborg
Re: Flexibilitet

"Vad jag förstår så vill du bland annat göra magisystemet mer flexibelt. Det skall gå att påverka effekten, räckvidden etc."
Uhm, räckvidd och varaktighet hade jag glömt bort, men du har rätt i att jag vill att systemet ska vara mer flexibelt.. Jag ville också att magikerna skulle vara bättre.. Om jag nu tar tag i detta (antagligen inte då jag är nöjd med hur det är just nu) så ska jag försöka få in det smidigt i regelsystemet, jag ogillar krångliga lösningar.. Jag får se...

"En variant som vi körde till DoD4 var att magikern alltid hade alla besvärjelser innom ett specifikt område i magiskolan /.../ skolvärdet (eller färdighetsvärdet om man så vill) var FV i magiskolan minus besvärjelsens svårighetsgrad."
Lite som man räknade ut S för magikerna i Svavelvinter, om jag inte missminner mig..

/[color:\\"green\\"]Han[/color] som har funderat över ett sådant system men förkastade det då det var för uppspaltat och stelt (ELD har alltid S som är FV i Elementarmagi minus SV)
 

Rickard

Urverk speldesign
Joined
15 Oct 2000
Messages
18,115
Location
Helsingborg
Re: Ett annorlunda förslag på magisystem[halvlång]

"Färdigheter för magiskolorna som vanligt, men ett antal färdigheter vid sidan av för magi-tweaks."
Om jag gör nivåbaserade besvärjelser så kommer antalet besvärjelser att reduceras kraftigt.. Grundidén med magiskolor kommer då att bli totalt menlösa (att beränsa valet i besvärjelser).. Dock så kommer världsbilden (i alla fall min) i DoD av magi att rubbas kraftigt då magiskolorna försvinner..

Vad menade du med "magi-tweaks".. Jag förstod inte riktigt, då jag inte spelar WoD-spelet (Mage?) du drog exempel från.. Jag kunde ana hur du menade, men inte 100% förstå.. Vidareutveckla gärna..

"Jo, därför att annars riskerar man att antingen måsta speca upp alllllla bieffekter..."
Inte så jobbigt då det redan finns bra förslag på "bieffekter" (jag kallar det hellre "boosteffekter") i magiboken.. Det är ju också lätt att ta förslag från andra rollspel, Ars Magica till exempel..

"Du kan dock vilja ta det lugnt med den snabba "manaregen"'en & göra massbesvärjande lite knepigare, så inte de andra klasserna känner sig åsidosatta.. Men det är en smaksak..."
Jag drog i exemplet att magikern kunde lägga 10 E per SR.. Om man utgår från att magikern enbart har PSY kraftpoäng så innebär 10 i så fall att magikern är relativt uttröttad då en vanlig magiker har mellan 15-18 PSY.. Magikern i exemplet skulle i så fall bara ha kvar cirka 5-8 PSY följande SR, så denne kan inte utnyttja alla 10 E ändå.. Du ser, det är relativt balanserat.. Det gör (kan göra!) att en magiker (alltså en spelare) tar det lungt, men när det väl krisar sig brakar iväg med mycket magi på en gång.. Jag vill inte göra det svårare att lägga fler magi samtidigt, men man skulle kunna tänka sig en "bestraffning" även vid misslyckade.. Tre besvärjelser innebär också tre slag vilket innebär tre chanser till snedtändning.. Jag hade tänkt att ta bort "mumlandet" och gestikulerandet från magin.. Istället måste magikern koncentrera sig och säga ett passande kraftord eller vrål.. Magin sker alltid sist i en SR, kvicka besvärjelser finns endast som minimagi.. Jag vet inte, får tänka lite på det samt speltesta det.. Kanske kan man göra en besvärjelse kvick genom att spendera mer E..

"Jag har stört mig på t.ex. att alla besvärjelser kostar 1E att lägga oavsett skolvärde ett bra tag..."
Jag har faktiskt stört mig mer på att man alltid lägger E1 då magikerna är så dåliga.. Nu har man en anledning till att lägga högre E då man kan ändra effekten av besvärjelsen (men ändå inom samma kategori)..

"Magi ska vara en (skitfarlig) konst, en mystiska energiernas poesi , inte en samling mentalt anbringade ensidiga vapen."
Utveckla det gärna.. I mitt system är magi knappast farligt att utöva, om man bortser från DoD:s snedtändning och angående "ensidiga vapen" så beror det på spelaren men även spelledaren.. Jag ser magi gärna som mystisk, vilket den blir om man inte har med elementet magi så mycket i rollspelsvärlden.. Anledningen varför den blir mystisk är för att spelarna sällan vet vad en magiker kan åstadkomma, fast efter år av spelande så försvinner magin ur magin då spelarna lärt sig exakt vad varje besvärjelse gör.. *suckar*

/[color:\\"green\\"]Han[/color] som börjar tycka om sin idé allt mer och mer (och nu är det sommarlov = mer fritid.. Hmmm.)
 

Rickard

Urverk speldesign
Joined
15 Oct 2000
Messages
18,115
Location
Helsingborg
Re: Ett annorlunda svar [inte långt]

Eeehh.. Först så kan jag ungefär såhär mycket om DoD6:s magisystem --> [ <IMG SRC=http://www.student.itn.liu.se/~rikel934/slurk/dod/bilder/gra.gif HEIGHT=1 WIDTH=20 ALIGN=middle> ] (mät med pekfinger och tumme mellan hakklamrarna)
och ännu mindre om DoD Expert.. Du började prata om DoD6 och kostnader för besvärjelser där och sedan började du blanda in en massa DnD-besvärjelser så att jag blev ännu mer förvirrad..

"säg till om du vill ha mer."
Vill jag det? :gremsmile: Jag förstod ingenting.. :gremlaugh: Fast om du avslutar varje inlägg med "Jag vet att jag har rätt!" så får jag väl lita på dig..

/[color:\\"green\\"]Han[/color] som trots allt läste igenom inlägget flera gånger
 

Eksem

Champion
Joined
19 Feb 2001
Messages
7,615
Location
Stockholm
Kan inte säga något annat än att jag med stor framgång spelar med Kalcidis magisystem i mitt favoritspel ELRIC! (som ju påminner om DoD). Skillnaden är huvudsakligen att jag bytt ut kostnaderna och använder PSY-baserade magipoäng som valuta. Kostnaden för en besvärjelse minskar dock om spelaren (jepp, spelaren) skriver ett rim med vilket han framför trollformeln. Ju längre rim, desto kraftfullare besvärjelser kan han lägga. Det leder till två kul saker: Dels att spelaren skriver upp sina rim och därmed har tillgång till en äkta formelbok ur vilken han reciterar sina formler. Dels att de riktigt mäktiga besvärjelserna kräver långa och komplicerade ritualer för att ens kunna genomföras. Båda två riktiga stämningshöjare!

Jag kan väl instämma i att en väldigt oerfaren grupp kan råka på osmidigheter om man sitter och är oense om vad saker och ting ska kosta och vad som funkar, men samma problem finns i mindre skala för färdighetssystemet i b.la Star Wars D6 och toppspelet Nobilis skulle inte ens kunna spelas av en grupp som upplever det som ett problem. Jag tror dock inte att det faktiskt blir ett problem i praktiken, jag har i alla fall inte haft något. Utom vid ett tillfälle, då jag inte hade tänkt igenom hur döden egentligen fungerade i spelvärlden och min spelare ville att hans rollperson skulle återuppliva ett lik.
 

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
Re: Ett annorlunda svar [inte långt]

kan man inte dod6 fattar jag att det var krångligt. vill du ha en snabbgenomgång kan jag dra iväg ett PM, eller så kan jag vara ansvarig för att fixa konverteringen till dod6 eller nåt.

DnD-spellsen var där för att man skulle fatta ett spellkoncept då spellsen i DoD6 har rätt konstiga namn i flera fall.
 

Wyldstorm

Swordsman
Joined
22 Apr 2003
Messages
786
Location
Skellefteå.
Re: Ett annorlunda förslag på magisystem[lång]

Jag kommer att förklara ungefär hur jag gör i en spelsystemsmod jag har (med en hel del modifikationer "on the fly"...), så får du ett förklarande exempel..
Terminologi:
Diff: Differens. (Dvs: fv 10, 5 på D20 ger 10-5=5 i "diff")
=> -lika med eller mer. (osv) (obs: ej smiley.)
Svårighetsgrad: negativ mod på Fv. (ja, jag tycker "motståndstabellen" är en kass idé...)

Först slår man för att aktivera besvärjelsen som vanligt. (och ser man vilken "diff" man fick, med den ökade svårihetsgraden p.g.a. skolvärde.)
Diffen läggs på som mod på effektslaget.
Lyckas effektslaget med => diff (ökande svårighetsgrad (-mod) för ökande nivå i effektfv som behövs) -så går allt som planerat..
Missar effektslaget så läser man av negativ diff på en tabell liknande fummeltabell.

Exempel på Arcana specialeffektsfärdigheter skulle t.ex. vara
Spellshape: lågt fv: eldklot som drar runt hörn. mid fv: eldklot likt "spellshaping" i D&D dvs: eldklot i rektangel osv.. högt fv: Eldklot som bränner allt utom objekt/person.
eller riktning kombinerat med spellmind: Ett eldklot cirklande runt magikerns huvud tills dess tid gått ut eller krav x har hänt. (t.ex. den förste som närmar sig).
(spellshape ändrar en besvärjelsemanifestations form. Spellmind ger den en ökad "programmerbarhet" typ if-then-else, wait until, not, osv..., Shadow ger t.ex. ljuslösa & tystare besvärjelser vid lågt fv eller möjlighet att leverera "touch" spells från skuggor vid ärkehögt Fv.)

Om man nu skulle lägga en blixt som drar runt ett hörn & hugger en viss person... (skitsvårt. exempelSLP's sådan ser ut som en orm av Elektricitet som ringlar & biter.)
Så skulle nedan kunna hända. (inom parantes är de slag som gett resultatet.)
1. Önskad effekt. (Spell+spellshape+spellmind lyckade.)
2. Besvärjelsen drar runt hörnet men agerar som blixt. Spell+spellshape lyckat)
3. besvärjelsen "genar" efter målpersonen. (Spell+Spellmind)
4. Besvärjelsen går iväg som std. blixt. (Spell)
5. Besvärjelsen kommer inte iväg.
6. Besvärjelsen far åt fel håll. (negativ diff på spellshape)
7. Besvärjelsen hugger fel person. (negativ diff på spellmind)
8. Snétändning.
9. Fummel. (fumlande på specialeffekter är inte kul... -nuff said.)
(misslyckanden på effektslag, läser man av på en tabell. Om tillräcklig neg. diff så får man en obra bieffekt.)

En viss effekt kräver en viss diff, en viss besvärjelse kräver en viss diff (beroende av skolvärde).
Besvärjelser kräver visst Fv i magiskolan & effekter kräver visst Fv i sin egen färdighet...

Jag vet att det där lät skitkomplicerat, men är faktiskt rätt lätt att få in flytet på...

Vad gäller massbesvärjande skulle jag bara lägga ihop svårighetsgraderna... Är man bra så häver man iväg massor, är man kass är det bara dumt...

Jag inser att jag är kass på att förklara, men vad jag försökte göra var att para ihop M:tA's system med ett spellbaserat.
Jag använder ett passivt/aktivt liknande system till D&D3.

En kul grej är också att sno en lättviktsvariant av "paradigm", vilket bara ger lite personlig touch för karaktären...
T.ex. en elementarmagiker med shamaistisk filosofi skulle häva ur sig jätte-eldormar som slukar fienden istället för en tråkig "eld".
När han t.ex. går in i ett rum flammar ljusen upp.. osv... osv...

Fördelar: magin blir mer levande & individuell och kan modifieras en hel del.
Nackdelar: Besvärjelsen tar ett eller fler tärningsslag extra & man får vara försiktig då man lägger in Magieffektsfärdigheter så inget regelhål öppnas...

Jag la in det på egna färdigheter då hela syftet var att öka mångfalden & dess variation, inte ge vissa besvärjelser specialförmågor.

/ps: Ja, jag är kass på att förklara över digitala medier...
/pps: ja, jag tycker att M:tA's magisystem är det bästa någonsin. (dock det mest krävande (av SL speciellt), men det talar vi tyst om...)
/ds.
 

Lazaruz

Veteran
Joined
7 Apr 2003
Messages
21
Location
Jönköping
Låter som du kommit på nåt, vi kommer nog modifiera din "snilleblixt" lite men iden att besvärjelsen gör lite olika beroende på vilken effektgrad man lägger är klart intressant.

magisystem
lite av vårat system
 
Top