Menyförslag;
Förätt - Löjrommare.
Löjrom, smörstekt brödskiva, hackad rödlök, creme fraiche.
Nödvändig prepp; stek brödskivor i smör (typ en trekant var. Trimma kanter innan så får det plats många i stekpannan), hacka lite rödlök, rör löjrommen med en droppe konjak eller vodka för att ta udden av fisk-igheten (men inte för mycket!)
Varmrätt - Oxfille med potatisgratäng.
Oxfile, potatisgratäng, stekt sparris.
Nödvändig prepp; stek oxfile, montera potatisgratäng (kan göras kvällen innan och ställas i kylen. Men med skivartillsats i en matberedare tar det inte lång tid!), steka sparris.
Efterrätt - chokladmouse
Enligt tidigare förslag. Toppa med lite kakaonibbs.
Nödvändig prepp; blanda chokladpudding. Kan göras dagen innan, men tar i ärlighetens namn bara fem minuter.
Bonus - ostbricka
Låt ett par dessertostar ligga framme hela dagen. Lägg på en fin träskärbräda tillsammans med någa kex, lite klyftat päron, vindruvor och en fikonmarmelad.
Tips;
Strunta i att skala potatisen. Det märks inte i den färdiga gratängen. Bara att skölja, skiva och hälla i en form. Blanda ner lite pressad vitlök. Häll över grädde. Kör i ungen i 60-90 minuter på 225 grader. Täck med folie om den börjar få för mycket färg.
Stek sparrisen i samma panna som du stekte brödskivorna i medan den är varm, under tiden du monterar löjrommarna på tallriken. Släng in dem i ugnen medan ni dukar av förrätten för att värma på, medan gratängen står och svalnar lite.
Smält chokladen till moussen i micro. Max 30 sekunder i taget. 10 sekunder i taget när den väl börjar smälta.
Jag skulle gissa på tidsåtgång ca 15 minuter aktiv tid för löjrommarna. Lika länge för att preppa potatsgratängen om ni har en matberedare. ca 5 minuter för moussen.
Utöver det har du att steka oxfile, samt dukning och sånt. Tidsåtgång beror på hur du väljer att göra det. Jag hade sousvidat den i ett par timmar, och sen brynt av den i het stekpanna.
Därefter är det bara disken kvar =D