Re: Hur går det met matlagningen ??
Variation på Minne´s Lax
Kläm i en eller ett par vitlöksklyftor i fraichen.
Koka ris istället för pastan.
Vidare tål det att experimenteras med soltorkade tomater i röran (har inget gemensamt med vanliga tomater måste jag påpeka)
Lax är tacksamt och går att kombinera i rasande mängd varianter, och är smidig att bara slänga in i ugnen, observera att den har mycket kortare tid i ugnen än du tror och fördelen med att köra den i ugnen är ju uppenbar - ställ klockan, du behöver inte stå vid spisen många minuter.
Makens chef presenterade en trevlig kycklingvariant.
1 kycklingfile till två personer (mycket hungriga tar med fördel en per person)
1 grönsaksbuljongstärning alt. kycklingsbuljong.
Vatten i kastrullen, ca 1 liter.
1 citron (skalas och fileas (inte så svårt som det låter och vill man så hoppar man fileening) Riv med fördel det gula på skalet också.
1 halv purjolök
2 morötter
eventuellt om man är modig så slänger man i lite röd paprika och ett uns chili...
Låt vattnet koka upp, släng i buljongtärningen, morötterna (i mynttjocka bitar)och citronen i vattnet. Medan vattnet kokar upp skär du filen i centimeterbreda remsor och slänger i vattnet. Vänta några få minuter innan du också tillsätter purjon skuren halvcentimeters bitar. Slutligen toppar du av med eventuellt det lilla röda - paprika och chili.
Serveras med ris eller pasta.
Fiskgrytan hoppar vi.. mmm, hungrig jag blev nu.