Eva Florén
Swashbuckler
Det kommer du
... tycka ända till den dagen då du råkar ut för mitt misstag (vilket gör att jag än i dag äter både burk och färska annanas med mistänksamhet)
Köpte fin färsk... "skalade" enligt konstens alla regler. Njöt av smaken och tuggade gott en dog stund... tills det började göra ont i gomen... smärtan var grym och jag spottade till, blod färgade tallriken. Sköljde munnen, om och om igen.... fortfarande blodsmak...
Vad som hände var följande, ananasen var övermogen och hade gott över till att bilda någon form av otäck fruktsyra vilken frätte sönder insidan av munhålan... jag kände ingen smak av "faran" då ananassen var alldeles för god i smak och dolde effektivt blodsmaken i munnen... Först när smärtan var för stor så upptäckte jag mitt misstag och sedan dess är jag försiktig med ananas... och alla övrig frukt också eftersom även de tydligen kan bilda syra (jag vet inte om det är syra eller bas, men antar det förra) vid mognaden.
Något ot från ämnet
... tycka ända till den dagen då du råkar ut för mitt misstag (vilket gör att jag än i dag äter både burk och färska annanas med mistänksamhet)
Köpte fin färsk... "skalade" enligt konstens alla regler. Njöt av smaken och tuggade gott en dog stund... tills det började göra ont i gomen... smärtan var grym och jag spottade till, blod färgade tallriken. Sköljde munnen, om och om igen.... fortfarande blodsmak...
Vad som hände var följande, ananasen var övermogen och hade gott över till att bilda någon form av otäck fruktsyra vilken frätte sönder insidan av munhålan... jag kände ingen smak av "faran" då ananassen var alldeles för god i smak och dolde effektivt blodsmaken i munnen... Först när smärtan var för stor så upptäckte jag mitt misstag och sedan dess är jag försiktig med ananas... och alla övrig frukt också eftersom även de tydligen kan bilda syra (jag vet inte om det är syra eller bas, men antar det förra) vid mognaden.
Något ot från ämnet