Ok, jag lovade boktips. Här kommer de.
Odile Redon, Francoise Sabba & Silvano Serventi
The Mediaeval Kitchen - Recipes from France and Italy
The Unbiversity of Chicago press
ISBN: 0-226-70684-2
Maggie Black
Den medeltida kokboken
Alfabeta bokförlag
ISBN: 91 7712 380 8
Michelle Berriedale-Johnson
Antik mat - en kokbok från British Museum
Alfabeta Bokförlag
ISBN: 91 7712 490 1
Madeleine Pelner Cosman
Fabulous feasts - Mediaeval cookbook and ceremony
George Braziller inc
ISBN: 0-8076-0832-7
De som följer nedan har jag inte läst själv. Har tittat på den danska boken, och fått beskrivet att de andra skall vara bra.
Bi Skarup & Henrik Jacobsen
Midderaldermad - Kulturhistoria, kilder og 99 odsskrift
ISBN 87-00-37304-4
Constance Hieatt and Sharon Butler
Pleyn Delit Medieval Cookery for Modern Cooks
University of Toronto Press, 1976, ISBN 0-8020-6366-7
Lars O. Lagerqvist och Nils Åberg
Mat och dryck i Forntid och Medeltid", 1994
ISBN 91-87064-13-8
Länktips (mer eller mindre passande):
http://www.godecookery.com/goderec/goderec.htm
http://www.godecookery.com/godeboke/godeboke.htm
http://members.aol.com/renfrowcm/links.html
http://www.thousandeggs.com/
http://juneborg.nordmark.org/arts/junemat6.htm
http://www.pbm.com/~lindahl/food.html
Har andra historiska kokböcker med om så önskas, och ständigt på jakt efter fler... =^_^=
Ett recapt som jag rekommenderar är kryddsallad. Det är en sallad baserad på purjolök, scharlottenlök, fänkål och färska örtkryddor. Väldigt god. Likadant grön ärtsoppa.
/Ulfgeir