Nekromanti Missade releaser...

walium

Ganska töntig, faktiskt
Joined
8 Apr 2001
Messages
8,460
Location
Linköping
Re: Överdrifter

"Ja. Det innebär alltså att jag, med all rätt, kan kräva att NeoGames ska släppa minst två moduler varje månad. Dessutom ska deras pris vara kraftigt sänkta, jämför med nu, kanske med ca: 50-60 Kr. Det är ju trots allt jag som är kunden och alltså jag som bestämmer."

Naturligtvis kan man inte kräva saker som får företaget att gå i konkurs. Jag tycker bara att det är högst olyckligt att Neogames gång på gång hamnar i sådana här situationer som ändå är hyfsat lätta att undvika. Att det händer en eller ett fåtal gånger gör väl inte särskilt mycket men när det blir ett mönster så bör man se upp. Det faktum att folk är sura därför att de upplever att löften ifrån Neogames inte uppfylls hur vaga de än kan tyckas vara, är något man måste ta på största allvar. Att rollspelsmarknaden i Sverige är ganska liten och inte särskilt lönsam innebär ju att det är extra viktigt för Neogames att skapa och upprätthålla ett bra förhållande till sina kunder. En liten men viktigt detalj som hyfsat korrekt releasedatum är väl ändå något som man borde försöka klara av? En sådan sak som lite mer interaktion mellan Neogames och oss hade kunnat släta över mycket. Skulle Calle skriva ett inlägg här på forumet där han förklarade att förseningarna berodde på en kombination av gnälliga och magsjuka ungar och en krånglande dator så skulle jag förlåta honom allt och ge honom mina varmaste lyckoönskningar. Men eftersom han inte gör detta så kan jag bara spekulera om orsaken till förseningarna och det är inte nyttigt.

"Det håller jag absolut med om, och just därför tillber jag dem inte. Faktum är att jag säkert skulle gjort likadant om det skulle gälla något annat företag, som jag rent av ogillar. Jag brukar åtminstone göra sådant dagligen, särskilt då folk kommer och felaktigt klagar på något som de vet att jag inte tycker om, bara för att få medhåll. Detta har väl inte riktigt med diskussionen att göra, men det bevisar att jag skulle gjort detsamma för vem som helst. Dessutom har jag själv vid ett flertal tillfällen klagat på NeoGames och dess produkter, så jag anser mig då själv inte som någon fanatiker. Inte för att du direkt antydde på det, men kanske indirekt (?)... "

Jag ser dig som en civiliserad om än något agressiv samtalspartner. Så länge du inte kallar mig anti-kapitalistisk kommunist så har jag inget att anmärka på. :gremwink:
Antagligen är våra åsikter närmare varandra än vad man kanske kan tro. Jag ser gärna att Neogames fortsätter att existera och ge ut bra rollspelsprodukter och därför tycker jag att det är väldigt olyckligt när det gör sådana här tabbar som underminerar förtroendet för dem.
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Re: Överdrifter

"Naturligtvis kan man inte kräva saker som får företaget att gå i konkurs."

På lång sikt kan jag se att något så enkelt som att hålla faktiska releasedtum kan vara mycket destruktivt för ett litet företag som NeoGames:

CJS ser att releasedatumet för modul X närmar sig. Han kollar med sina författare (han skriver ju inte allt själv) hur deras arbeten ligger till. Han får höra att saker och ting inte ligger så bra till och att modulen därför kommer att bli försenad, som vanligt. Då har han två val:
1) Anställa fler författare, vilket kostar pengar och bidrar till en eventuell framtida konkurs.
2) Stressa ut modulen så att den blir halvfärdig, vilket gör att kunderna blir missnöjda och nu faktiskt har den främsta av anledningar att bojkotta NeoGames. Dessutom lär han tappa sina författare.
3) Strunta i releasedatumet. Eftersom det nu gäller ett faktiskt releasedatum och inte ett preliminärt ett så har kunderna helt rätt i att bli missnöjda. Nu har han lovat att produkten ska komma vid en viss tidpunkt, men inte hållit den.

"Jag tycker bara att det är högst olyckligt att Neogames gång på gång hamnar i sådana här situationer som ändå är hyfsat lätta att undvika."

För NeoGames bästa börjar jag nu tro att ett avskaffande av samtliga releasedatum och nyheter angående releaser/tryckstarter är den bästa möjliga lösningen (även om jag skulle lida, jag har fortfarande nytta av releasedatumen trots att de inte alltid stämmer helt och hållet). NeoGames bör inte ens nämnas då grejorna är 99% färdiga (datorerna kan paja, sabotage etc.), eller ens när de går i tryck (tryckeriet kan krångla), eller ens när de är färdigtryckta (innan de nått butiken kan de ju bli kapade/stulna/förstörda av brand etc.). Först när han fått höra att böckerna kommit ut till butikerna så kan han annonsera att produkten är färdig, och då är han ändå djärv och våghalsig. Det finns ju nämligen fortfarande saker som kan gå snett (som en massiv rånvåg över hela landet, upplopp, krig etc.) och göra så att produkten inte finns tillgänglig för Neotech- och Eon-spelarna, vilket får dem att se rött och dessutom att erkänna NeoGames som de enda skurkarna och att de dessutom gjorde det med flit och samtidigt hade hyperkapitalistika tankar om vinst och världshäravälde i bakhuvudet. Eller nå.

"Jag ser dig som en civiliserad om än något agressiv samtalspartner."

Ojoj, du smickrar mig. Då kan jag ju inte vara sämre utan måste även ge min uppfattning och då säga; detsamma. Om än du kanske är något mindre aggressiv och något mer civiliserad (det är väl en sorts balansgång mellan aggressiv och civiliserad, antar jag). Åtminstone nu.

"Så länge du inte kallar mig anti-kapitalistisk kommunist så har jag inget att anmärka på."

Jag skulle aldrig sjunka så lågt som att jag direkt skulle säga något sådant till någon. Men bara direkt alltså. Den ton du har använt har dock inte antytt på några sådana ideologier så du an vara helt lugn.

"Antagligen är våra åsikter närmare varandra än vad man kanske kan tro."

Förmodligen. Detta är ju bara en liten detalj (enligt mig åtminstone) och bara för att man ser den på ett lite annorlunda sätt behöver det inte betyda att ens åsikter skiljer radikalt. Dock så är det fort gjort att man får fel uppfattning om någon annans åsikter då de generaliserar och t.ex. säger att "alla företag tänker bara på pengar och är ondskefulla". Nu har du ju inte sagt något ens i närheten av det, men det har vissa andra...
 

walium

Ganska töntig, faktiskt
Joined
8 Apr 2001
Messages
8,460
Location
Linköping
Re: Överdrifter

"För NeoGames bästa börjar jag nu tro att ett avskaffande av samtliga releasedatum och nyheter angående releaser/tryckstarter är den bästa möjliga lösningen (även om jag skulle lida, jag har fortfarande nytta av releasedatumen trots att de inte alltid stämmer helt och hållet). "

En åsikt som jag delar till fullo. Bättre med väldigt övergripande releasedatum (typ ute hösten 2004) eller inga alls.

"Jag skulle aldrig sjunka så lågt som att jag direkt skulle säga något sådant till någon. Men bara direkt alltså. Den ton du har använt har dock inte antytt på några sådana ideologier så du an vara helt lugn."

Jag anspelar på vad någon annan kallade mig i ett inlägg en bit ner i samma tråd. Inte rätt sätt att övertyga mig om att jag kan ha fel om man säger så. :gremwink:
 

LeJonklev

Swordsman
Joined
30 May 2000
Messages
520
Re: Överdrifter

CJS ser att releasedatumet för modul X närmar sig. Han kollar med sina författare (han skriver ju inte allt själv) hur deras arbeten ligger till. Han får höra att saker och ting inte ligger så bra till och att modulen därför kommer att bli försenad, som vanligt. Då har han två val:

Eller så sätter han mer realistiska releasedatum och om nu modullen skule bli klar i förtid kan han säga; "oj vad trevligt, här får ni en modull före utsatt tid".
Skulle funka på mig i varje fall.

Dock så är det fort gjort att man får fel uppfattning om någon annans åsikter då de generaliserar och t.ex. säger att "alla företag tänker bara på pengar och är ondskefulla". Nu har du ju inte sagt något ens i närheten av det, men det har vissa andra...

Tja att alla företag är ute efter att tjäna pengar är ju väldigt sant, men det där att de alla skulle vara ondskefulla vet jag inte riktigt var du har fått infrån. Du har nog gått in lite för mycket i neotechs värld tror jag.

/Johan
 

LeJonklev

Swordsman
Joined
30 May 2000
Messages
520
Re: Missade releaser...fan va ni är löjliga

Kanske är det så att en alkis har somnat på Neogames kontor, vaknat mitt i natten, hackat sig in i en dator, stulit manuset till Ultra och sedan flytt landet?

Var det så, och neogames berättade det för mig, skulle jag förlåta dem och beklaga sorgen.

/Johan
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Re: Överdrifter

"Skulle funka på mig i varje fall."

Men inte för mig. Det skulle kännas som att lurar sig själv, och då företagen börjar med sådana tjuvknep så skulle jag sannerligen reagera. Då kan vi börja prata om att företagen endast tänker på profiten. Dessutom förlorar releasedatument all form av värde för mig, just av de ovannämnda orsakerna.

"Tja att alla företag är ute efter att tjäna pengar är ju väldigt sant, men det där att de alla skulle vara ondskefulla vet jag inte riktigt var du har fått infrån."

Att sammanhanget antydde på något sådant tror jag nog inte så värst många lyckades undgå. Om så inte var menat kanske ett förtydligande skulle vara på sin plats.
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Re: Överdrifter

"Jag anspelar på vad någon annan kallade mig i ett inlägg en bit ner i samma tråd. Inte rätt sätt att övertyga mig om att jag kan ha fel om man säger så."

Jag som försökte allt vad jag kunde att säga att jag inte menade att det jag sade gällde personen i fråga (du med andra ord, eftersom det var dig som Conger svarade på) med:

"Om fallet är så i detta fall har jag dock ingen aning om och jag tänker definitivt inte ta ställning att våga avgöra något sådant." (skrivet av mig i detta inlägg)

Jag var alltså, helt uppriktigt sagt, inte ironisk då jag skrev detta (förstår att det lätt kan misstolkas). Men om det jag skrev innan det (om vem som vara en extrem antikapitalistisk socialist) kanske antydde på någon annan person i denna tråd, det är en annan fråga och jag tänker som sagt inte uttala mig om saken.
 

LeJonklev

Swordsman
Joined
30 May 2000
Messages
520
Re: Överdrifter

Men de har ju förlorat sin mening nu oxå eller hur? Realistiska releasedatum är väl det minsta man kan begära. Eller åtminstone att man ger en förklaring av något slag när de inte hålls. Det står ju fortfarande på hemsidan att Ultra ska släppas den 28 mars.

Att sammanhanget antydde på något sådant tror jag nog inte så värst många lyckades undgå. Om så inte var menat kanske ett förtydligande skulle vara på sin plats.

Det tror jag inte att jag håller med om. Det verkar som det mest är du och Conger som har gjort den tolkningen.

Det är lite lustigt ändå. Man börjar tala om att utnytta sina marknadsekonmiska rättigheter och folk börjar gnälla om att man är kommunist och antikapitalist. Jag menar, kan man vara mer fel på det?

/Johan
 

Ezzy

Warrior
Joined
14 Jun 2000
Messages
213
Location
----
Re: Överdrifter

"Det tror jag inte att jag håller med om. Det verkar som det mest är du och Conger som har gjort den tolkningen. "
det sade ju själv att det ända företag tänker på är att tjäna pengar? hur kan något som bara tänker på att tjäna pengar vara något annat än ondskefullt? ingetting stoppar ju något sådan från att begå de allra vidrigaste ondskefullheter(annat än pengar då förstås).

"Det är lite lustigt ändå. Man börjar tala om att utnytta sina marknadsekonmiska rättigheter och folk börjar gnälla om att man är kommunist och antikapitalist. Jag menar, kan man vara mer fel på det?"
jag anklagade er inte för att vara anti-kapitalistiska kommunsiter, jag skämmtade med mig själv, om mitt antagande att ni var det. det var därför jag skrev ditt smilisen i slutet.
"anti-kapitalistiska kommunister(för det är det jag antar att ni är :Cþ :C)."
jag försökte bara förklara att jag inte hade någon lust till att diskutera hurvida företag bara tänker på pengar och är onda.
men ifall du/ni tog dig/er illa vid(vilket ni verkar ha gjort) av att bli kallade kommunsiter ber jag om ursäkt.
 

LeJonklev

Swordsman
Joined
30 May 2000
Messages
520
Re: Överdrifter

Ursäkten godtagen.

Och jag har inte heller något intresse av att diskutera hurvidda företag är onda och endast ute efter att känna pengar med tanke på att detaljerna skiljer sig från företag till företag. Men det är deras främsta prioritering och utan den skulle de upphöra att finnas. Det kommer man aldrig ifrån.

Och nej jag tror inte att neogames bara är uet efter att blåsa mig på mina pengar. Men jag tycker det är en respektlös attityd de har rörande sina releasedatum och då personliga klagaomål inte har fungerat får man väl göra något annat (har jag sagt detta för? tror det).

/Johan
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Re: Överdrifter

"Men de har ju förlorat sin mening nu oxå eller hur?"

Inte för mig. Releasedatumen är (och har varit) väldigt nyttiga för mig. T.ex. så stämde de ganska väl överens med releasen på Euro och ett flertal Eon-moduler. Om jag kollar på t.ex. Eons releaseplan nu så kan jag se att jag har ett flertal moduler att se fram emot även om de kommer som tidigast i sommar men förmodligen inte allt för många månader efter det. Ja, jag kan få ut massor av dessa datum. Det skulle man säkert också kunna om de fuskar och lagt till ett par månader på detta datum, men jag ser ingen som helst mening med det. Jag tänker inte låta mig luras och att genom min dumhet dessutom stödja ett företag som aktivt försöker lura mig.

"Eller åtminstone att man ger en förklaring av något slag när de inte hålls."

Där håller jag med dig. Det borde inte vara allt för svårt att underrätta oss om vad som gått fel via hemsidan. Men jag tänker inte ta ut något i förskott och väntar istället på en eventuell ursäkt eller anledning till förseningen innan jag börjar spy ut en massa fördomar och uppmaningar till bojkotter.

"Det verkar som det mest är du och Conger som har gjort den tolkningen."

Eller så kan det bero på att det inte är så många skribenter som är intresserade av att svara på frågan, för detta är nog en grymt ointressant tråd i mångas ögon.

"Man börjar tala om att utnytta sina marknadsekonmiska rättigheter och folk börjar gnälla om att man är kommunist och antikapitalist."

Då man har giltiga argument och rimliga krav så ska man definitivt ta till orda och använda dessa rättigheter. Men, så fort man gör det utan giltiga argument, d.v.s. då det t.ex. klart och tydligt står på sidan att releasedatumen är preliminära men man ändå anser att produkten är försenad, anser jag att man inte har någon som helst rättighet att klaga och kräva. Däremot kan man önska, och då helst på ett lite trevligt sätt, en föbättring. Om jag arbetade på ett företag som blev bemött av kritik på ett otrevligt sätt skulle jag inte ta dem på fullt allvar. Åtminstone så skulle jag fortare försöka förbättra mig genom att bemötas med en seriös och konstruktiv kritik.

Dessutom är det ett välkänt faktum att det är de missnöjda som hörs av mest, så då det talas om att det är många som är missnöjda så är det inte hela sanningen eftersom en stor majoritet sitter i tystnad och eventuellt är nöjda. Faktiskt.
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Re: Överdrifter

"Men jag tycker det är en respektlös attityd de har rörande sina releasedatum [...] "

Är det inte repektlöst av kunderna att fullkomligt strunta i att releasedatumen är preliminära utan se dem som att de är spikade? Har du inte tänkt på att det arbetssätt som NeoGames använder sig av inte riktigt tillåter en att förutse datum så enkelt eftersom majoriteten av materialet skrivs av icke-anställda på deras fritid? Rollspel är helt enkelt en för osäker branch för att ha fasta anställda (vilket är ett av kraven för att för kunna sätta deadlines), och det när nog därför CJS är en av de få (den enda?) i Sverige som helt försörjer sig på rollspel.
 

Alexander566

Veteran
Joined
2 Apr 2003
Messages
8
Location
Hönö
Re: Missade releaser...fan va ni är löjliga

Klaga ni på men den släpps inte snabbare för det.
Bättre att det går sakta och det blir bra.
Än snabbt och blir dåligt.
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
För att se det hela lite krasst...

Vi vet redan att om en betydande del av ett företags kundkrets är missnöjda kommer det att påverka försäljningen negativt.

Ponera att det finns en viss andel av NeoGames kunder som ser realeasedatumsmissarna som ett såpass stort problem att de tvekar på att köpa en given produkt. De möjliga alternativen skulle då kunna vara att en stor del av kunderna är missnöjda (och att Neogames rent ut sagt inte förstår sig på enkel matematik och gör ngt åt det) eller att de missnöjda kunderna faktiskt är allt för få. Jag tror knappast att Neogames, varken CJS eller någon annan, inte klarar av att inse att ett eventuellt stort missnöje bland kunderna ger sämre vinster. Alltså måste det andra alternativet gälla: allt för få kunder ser det som ett stort problem att de preliminära releasedatumen inte hålls.

Jag sätter mina kort på det. Att folk trots allt klagar på forumet är inte konstigt. Dels är det ju rent principiellt något att klaga på, och dels är minoriteter väldigt bra på att skrika högst. De som trots allt inte tycker att ett missat releasedatum är så hemskt lär inte vara lika benägna att hojta ut den åsikten som en som ser det som ett problem.

Sedan är det återigen preliminära releasedatum. Att inte sätta dem preliminära är dumt, eftersom man riskerar att ljuga, eftersom man aldrig, hur duktig man än är, kan beräkna ett exakt datum för release på en rollspelsprdoukt, iaf inte för ett företag i Neogames storlek. Neogames har dock preliminära releasedatum. Att då klaga på att något är försenat är då snudd på principiellt felaktigt. Kort sagt: kunderna har fel, inte Neogames. Sedan är det en annan femma att alltför stora delar av kunderna faktiskt har fel och är nöjda med det, vilket trots allt kommer påverka försäljningen i vilket fall, men det är en annan fråga som jag ju tog upp ovan.

Och en sista grej: den här diskussionen kom på tok för tidigt! Det är knappt en vecka sedan det preliminära releasedatumet. Personligen tycker jag det är smått absurt att dra igång klagandet bara någon dag efter missat datum, när andra datum passerats med år innan produkten faktiskt släppt. Om man stod ut med ett par år för Offensiv (vilket man gjorde om man köpte modulen) så är det väl att ta ia att klaga några dagar efter missat Ultra-släpp? Rimligt vore väl en månad snarare...

/RipperDoc - i slutändan har jag dock redan en PDF-version av Ultra, så jag är nöjd :gremlaugh:
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,421
Re: För att se det hela lite krasst...

Sedan är det återigen preliminära releasedatum.

Att på första sidan ropa ut: "Neotech Ultra kommer[eller kanske släpps] den 28 mars." Är enligt mig att ta bort den preliminära stämpeln.

Varför skyltar man med ett datum som är preliminärt?
Vill man skylta med att produkten är på väg så kan man väl i så fall ha det preliminära datumet lite mer undanstoppat och skylta med att produkten befinner sig i slutfasen och beräknas vara i butik "inom kort" eller kanske "under våren" eller liknande.

Och en sista grej: den här diskussionen kom på tok för tidigt!
Det var jag som startade det här. Och du känner mig bättre än att det jag egentligen menade var att gnälla över en veckas förseningar. Jag noterade bara att datumet som skriks ut på neogames första sida hade passerat. Jag ville veta om produkten jag faktiskt är intresserad av kommer komma inom kort, före eller efter gothcon...

chrull
 

avatarex

Helmgast
Joined
18 Dec 2000
Messages
4,228
Location
Göteborg
Förklaring till ett onödigt inlägg

Tryckeriet konkade mitt i härvan. Det räcker som förklaring till allt och lite till.
 

avatarex

Helmgast
Joined
18 Dec 2000
Messages
4,228
Location
Göteborg
V&N blev nog faktiskt aldrig försenad, men Geografica skulle ha kommit betydligt tidigare från början. I en box med Encyklopedin och B&M. Men, som sagt, releaserna förbättras, men jag tycker att Rävsvans idé om antal färdiga procent är bättre. Då kan man själv bilda sig en uppfattning.
 

avatarex

Helmgast
Joined
18 Dec 2000
Messages
4,228
Location
Göteborg
Ingen bojkott, korra istället

Å bojkott. Skärp er. Det finns massa utgivna produkter ni kan köpa utan att riskera förseningar. CJS skulle kunna jobba som den civilingenjör i industriell ekonomi han är, hur glada blir ni då? Det är IMHO det realistiska alternativet.

Börja korra åt Neogames istället. Bättre böcker, arbetsbördan delas, du får boken som tack. Skitbra!
 
Top