Risrest
Något annat du kan slänga ihop om du har lite ris över, är följande mycket lyxiga, mycket mättande och otroligt goda klassiker:
Du börjar med att skiva en rejäl mängd fläskfilé, ungefär så mycket som får plats i en stekpanna. Stek några minuter på varje sida, och när detta är klart lägger du det i en skål med lock över, så att värmen hålls.
Därefter skivar du snabbt ner ett par bananer och häller i en påse cashewnötter, och steker med stor entusiasm och mycket kringgeggande med stekpannan. Detta i ett par minuter. Därefter pudrar du på önskad mängd curry, och häller sedan över grädde och/eller creme fraiche, så att det blir en gul sås utav det. Är den inte tillräckligt gul, på med mer curry. Om du inte ser nån banan, skiva ner en extra. När sörjan i pannan börjat koka, vilket brukar ta mindre än en minut, häller du i fläskfilén och geggar ned den helt. Därefter sätter du lock på och låter puttra i ett par minuter.
Ingredienserna kan vara dyra, men det är potential till en matlåda, och skulle du käka upp allt kan jag garantera att du är riktigt mätt, och riktigt nöjd. Veeldi, veeeldi gwott jyååh. Tar dessutom på sin höjd tio minuter, om du redan har ris. Mums!
-Hjalle, beprövad favorit.