w176
Förlorad dotter
Cidermarinerad gläskgryta
Äpple är oslagbart ingrediens. Den här cidermarinerade fräskgryta går lika gjärna att soppa till och äta så. Asgod.
Cidermarinerad fläskgryta
(6 Portioner)
Ingredienser
800 g Grytbitar griskött
1 Squash; i "gurkstorlek"
1/2 Purjolök
6 Champinjoner; färska
1 Buljongtärning
1 äpple
Vatten
MARINAD
3 Vitlöksklyftor; pressade
1 Citron; skalet av
2 tsk Ingefära
Salt
Peppar
2 msk Basilika; torkad
2-3 dl Äppelcider
Beskrivning
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i köttet.
Fyll på med äppelcider tills det knappt täcker. Rör om. Låt marinera i kyl minst 3-4 timmar. Rör om då och då. Ta fram köttet och låt detrinna av. Spara marinaden. Hetta upp lite olja i en gryta, fräsköttbitarna, salta och peppra efter hand. Skiva champinjonerna och
purjon. Dela squashen och gröp ur kärnorna med en sked, skiva sedan. Hacka äpplet fint.
Lägg ner alltsammans i grytan, fräs några minuter. Häll i marinaden,och fyll på med vatten så det knappt täcker, och en halvbuljongtärning. Smaka av när den löst sig, den andra halvan kanske behövs, beroende på hur mycket du saltat under stekningen.
Servera med t ex kokt ris.
Äpple är oslagbart ingrediens. Den här cidermarinerade fräskgryta går lika gjärna att soppa till och äta så. Asgod.
Cidermarinerad fläskgryta
(6 Portioner)
Ingredienser
800 g Grytbitar griskött
1 Squash; i "gurkstorlek"
1/2 Purjolök
6 Champinjoner; färska
1 Buljongtärning
1 äpple
Vatten
MARINAD
3 Vitlöksklyftor; pressade
1 Citron; skalet av
2 tsk Ingefära
Salt
Peppar
2 msk Basilika; torkad
2-3 dl Äppelcider
Beskrivning
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg i köttet.
Fyll på med äppelcider tills det knappt täcker. Rör om. Låt marinera i kyl minst 3-4 timmar. Rör om då och då. Ta fram köttet och låt detrinna av. Spara marinaden. Hetta upp lite olja i en gryta, fräsköttbitarna, salta och peppra efter hand. Skiva champinjonerna och
purjon. Dela squashen och gröp ur kärnorna med en sked, skiva sedan. Hacka äpplet fint.
Lägg ner alltsammans i grytan, fräs några minuter. Häll i marinaden,och fyll på med vatten så det knappt täcker, och en halvbuljongtärning. Smaka av när den löst sig, den andra halvan kanske behövs, beroende på hur mycket du saltat under stekningen.
Servera med t ex kokt ris.