Troberg
Sinister eater
- Joined
- 27 Jun 2001
- Messages
- 17,659
Re: Ni tänker alldeles bakvänt allihopa...
Exempel:
Potentiell hotsituation. Hur löser olika personer den?
- Stor barbar dunkar tills det är klart.
- Diplomat försöker snacka sig ur den.
- Tjuv försöker smyga sig undan.
- Lönnmördare försöker sticka ner motståndaren bakifrån.
- Långdistanslöparen springer för livet.
- Matlagaren blir kompis med potentiella hotet genom att bjuda på mat och pilsner i massor.
- Organisatören samlar ihop kompisarna och gör upp en plan.
- Talaren försöker vända folkmassan mot hotet.
och så vidare. Man hittar lösningar utifrån sina förutsättningar.
Dels det, men också hur man tenderar att hitta lösningar i det man kan. Heck, jag såg till och med någon nudist i en talkshow som förklarade hur sveriges ekonomi skulle kunna räddas om man satsade stenhårt på nudism-turism...Å andra sidan, vad jag tror att Troberg är ute efter är en finess som bland annat finns i rollspelet Feng Shui: "Matlagning" handlar inte bara om att swisha ihop mat, utan även att känna till mat från olika kulturer. Dessutom handlar det om att känna och känna till skickliga matlagare och vad för mat de lagar (dvs ett slags kontaktnät och kunskapsfärdighet). Och som om inte det var nog så skulle Matlagning även kunna användas som en social färdighet, för att vinna vuxenpoäng och imponanspoäng på olika sammankomster. Alltihop är troliga applikationer av färdigheten Matlagning, och det är bara det första som handlar om att stå och vispa.
Exempel:
Potentiell hotsituation. Hur löser olika personer den?
- Stor barbar dunkar tills det är klart.
- Diplomat försöker snacka sig ur den.
- Tjuv försöker smyga sig undan.
- Lönnmördare försöker sticka ner motståndaren bakifrån.
- Långdistanslöparen springer för livet.
- Matlagaren blir kompis med potentiella hotet genom att bjuda på mat och pilsner i massor.
- Organisatören samlar ihop kompisarna och gör upp en plan.
- Talaren försöker vända folkmassan mot hotet.
och så vidare. Man hittar lösningar utifrån sina förutsättningar.
Jag trodde han var specialist på babosas, men det kanske var hans brorsa.Jo, jag gick i skola hos Jaime Hernandez, nej, naturligtvis menar jag inte TV-kocksdistanskursen. Jag var kocklärling på hans restaurang i flera år, och visst, Jaime var väl inte specialist på efterrätter - hans grej är ju pasta och medelhavsmat - men han kan definitivt sin sak.