Ymir
Blivande Stockholmshipster
Med anledning av denna tråd tycker jag att det även kan behövas en tråd där vi skamlöst delar recept och erfarenheter av orimligt fet, flottig, konstig, komplicerad, dyr och allmänt dekadent svinerimat. Vad äter ni när ni ska lyxa till det, eller bara är sjukt deprimerade, vill tröstäta och helt har tappat greppet om vad pengar och kalorier är? Några klassiker för min del:
Pasta Alfredo:
Valfri pasta blandas med kryddor typ timjan, samt en sås som kokats av smör, grädde och parmesanost. Denna rätt är helt vansinnigt dekadent och det borde vara ett brott mot mänskligheten att tillaga den om inte för att den är så skadat jävla god.
Ägg Benedikt:
En överskattad rätt som fort får en att må illa, men sannerligen är extremt dekadent. Ägg som varsamt pocherats i vatten med lite ättiksprit läggs på en toast med skinka och dränks i hollandaisesås. Det låter delikat och är supposedly en klassiker, men problemet som jag upplever är att konsistensen på hollandaisessåsen inte passar alls bra med konsistensen på det pocherade ägget, så jag är lite kluven till Ägg Benedikt, även oaktat mitt midjemått.
Carl Butlers lammlåda
Egentligen inte så himla dekadent, utan mest bara svingod. Det är mest att lammfärs är så sjukt dyrt. Men ibland kan man hitta det billigt hos någon halal-slaktare, och då finns ingen anledning att inte ställa till med Carl Butler-homage!
Flygande Jakob:
Är en annan förbrytelse från 70-talet som är så fet att den borde vara kriminell. Det borde de facto vara kriminellt att laga denna klassiker utan bananer; hur dekadent är det, liksom? Inte alls, är svaret.
Spaghettipizza:
Den naturliga utvecklingen från Kebab Special, åtminstone på några pizzerior i Malmö. 'Dubbel stärkelse' låter spontant helt kajko, men det är ju klassiskt i tex asiatiska kök, så varför inte? Resultatet är faktiskt inte så pjåkigt, i synnerhet inte på pizzeria Belmondo där bossen verkligen älskar sin pasta, men det är en verklig knockout-pizza som kommer göra dig mätt för ungefär en månad framöver.
Lyktgubbens vrede:
Guihuo nu, 'Fire Ghost's Fury' eller 'Jack-o-lantern Fury'; det redan lätt mentalstörda Daikökets sjukaste rätt. Du tar bird's eye chilis eller nån annan extremt het chilisort (naga bhut jolokia kan funka om du är total sadist), hackar och mixar med koriander, kanske lite chilipasta, lite vitlök, och eventuellt nån keff tropisk ört. Klar! Sedan servar du det kallt, och kollar jättekonstigt på alla som beställer det från menyn på grund av det skitkoola namnet; har du nån hyfs i kroppen bjuder du dem på rikligt med hembränt för att de ska överleva att göra fatet ens halvtomt. Bara så att ingen tvivlar: jag har bildbevis på att jag ätit denna rätt...tre gånger om.
Pasta Alfredo:
Valfri pasta blandas med kryddor typ timjan, samt en sås som kokats av smör, grädde och parmesanost. Denna rätt är helt vansinnigt dekadent och det borde vara ett brott mot mänskligheten att tillaga den om inte för att den är så skadat jävla god.
Ägg Benedikt:
En överskattad rätt som fort får en att må illa, men sannerligen är extremt dekadent. Ägg som varsamt pocherats i vatten med lite ättiksprit läggs på en toast med skinka och dränks i hollandaisesås. Det låter delikat och är supposedly en klassiker, men problemet som jag upplever är att konsistensen på hollandaisessåsen inte passar alls bra med konsistensen på det pocherade ägget, så jag är lite kluven till Ägg Benedikt, även oaktat mitt midjemått.
Carl Butlers lammlåda
Egentligen inte så himla dekadent, utan mest bara svingod. Det är mest att lammfärs är så sjukt dyrt. Men ibland kan man hitta det billigt hos någon halal-slaktare, och då finns ingen anledning att inte ställa till med Carl Butler-homage!
Flygande Jakob:
Är en annan förbrytelse från 70-talet som är så fet att den borde vara kriminell. Det borde de facto vara kriminellt att laga denna klassiker utan bananer; hur dekadent är det, liksom? Inte alls, är svaret.
Spaghettipizza:
Den naturliga utvecklingen från Kebab Special, åtminstone på några pizzerior i Malmö. 'Dubbel stärkelse' låter spontant helt kajko, men det är ju klassiskt i tex asiatiska kök, så varför inte? Resultatet är faktiskt inte så pjåkigt, i synnerhet inte på pizzeria Belmondo där bossen verkligen älskar sin pasta, men det är en verklig knockout-pizza som kommer göra dig mätt för ungefär en månad framöver.
Lyktgubbens vrede:
Guihuo nu, 'Fire Ghost's Fury' eller 'Jack-o-lantern Fury'; det redan lätt mentalstörda Daikökets sjukaste rätt. Du tar bird's eye chilis eller nån annan extremt het chilisort (naga bhut jolokia kan funka om du är total sadist), hackar och mixar med koriander, kanske lite chilipasta, lite vitlök, och eventuellt nån keff tropisk ört. Klar! Sedan servar du det kallt, och kollar jättekonstigt på alla som beställer det från menyn på grund av det skitkoola namnet; har du nån hyfs i kroppen bjuder du dem på rikligt med hembränt för att de ska överleva att göra fatet ens halvtomt. Bara så att ingen tvivlar: jag har bildbevis på att jag ätit denna rätt...tre gånger om.